Görüş Bildir
Haberler
'Bu Tapeleri Dinlemek, İnanmak ve Yaymak Haramdır'

'Bu Tapeleri Dinlemek, İnanmak ve Yaymak Haramdır'

Batuhan
21.04.2014 - 16:50 Son Güncelleme: 21.04.2014 - 16:59

Seçim öncesi esen ses kayıtları ve tape rüzgarı dinse de Twitter'da günün en çok konuşulan konusu ünlü ilahiyatçı Ali Rıza Demircan'ın tape fetvası oldu.

TWITTER DEMİRCAN'IN SÖZLERİNİ KEŞFETTİ TEPKİ YAĞDI!

Demircan geçtiğimiz haftalarda A Haber 'de yaptığı bir değerlendirmede internete sızdırılan ses kayıtları için hayli iddialı yorumlarda bulunmuş ve ses kayıtlarını yayınlamak kadar dinlemek ve içeriğine inanmanın da haram ve günah olduğunu iddia etmişti. Demircan'ın canlı yayındaki sözleri o zaman gözden kaçsa da bugünlerde yeniden dolaşıma girmiş durumda. Twitter'da günün en çok konuşulan konularından olan Demircan'ın 'tape fetvası' sert tepkilere sahne oldu.

'BU TAPELERİ DİNLEMEK, İNANMAK VE YAYMAK HARAMDIR! '

'Bu tapeleri dinlemek, inanmak ve yaymak haramdır' diyerek sosyal medyada büyük yankı uyandıran Ali Rıza Demircan sözlerine şöyle devam etmişti:

Kesinlikle bu tapeler doğru bile olsa hiç bir şekilde dinlenip içeriklerine güven duyularak bir yargıya varılamaz. Temelini de verelim. Bu tapeler 6 haram işlenerek oluşturuluyor. Yalan, gıybet, tecessüs, iftira var... Şimdi bu haramların hepsini birden işeyerek bu tapeleri oluşturan insanların İslam'daki adı 'fasık'tır. Yani günahlara batmış insanlar demektir. Dolayısıyla bu tapeleri dinleyip içeriklerine dair bir yargıya varmak haramdır. Sadece dinlemek bile haramdır.

İNTERNET HABER

Kaynak: http://www.internethaber.com/unlu-ila...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0