Görüş Bildir
Haberler
'Bu Savaş 100 Yıl Da Sürse...'

'Bu Savaş 100 Yıl Da Sürse...'

Nefise Altun
11.09.2015 - 15:06

Demirtaş, 'AKP'nin yapmak istediği HDP'yi hiçleştirerek halkın demokratik siyasete olan umudunu kırmaktır. Özel harekatçıların 9 gündür Cizre'de yaptığı PKK propagandasını 30 yıldır PKK Cizre'de yapmayı başarmamıştır. Ben savcı olsam özel harekatçıların hepsini PKK'ya yardım ve yataklıktan tutuklar içeri atarım. Bu savaş 100 yıl da sürse, 101 yıl sonra yeniden diyaloğa, müzakereye dönülecek' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş, 'Bu savaş 100 yıl daha sürse PKK, PKK olarak orda kalacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ordusu olarak orada kalacak. Olanlar her gün taşıdığımız tabutlardaki gencecik bedenlere, çocuklara olacak. 100 yıl da sürse, 101 yıl sonra yeniden diyaloğa, müzakereye dönülecek. Tam da bu noktadan müzakereye başlanacak. İleri geri değil. Yine özgürlükleri, demokrasiyi konuşacağız. Her gün insanların ölümüne yol açacak bu savaşı uzatmanın kime nasıl bir faydası olabilir. Eller mutlaka tetikten çekilmeli, silahlar susmalı ki müzakere koşullarında görüşmeler yeniden devam etsin. Masadan kaçmak, devirmek erdem değildir' diye konuştu.

'AKP'NİN YAPMAK İSTEDİĞİ HDP'Yİ HİÇLEŞTİREREK HALKIN DEMOKRATİK SİYASETE OLAN UMUDUNU KIRMAKTIR'

Demirtaş, 'AKP'nin yapmak istediği HDP'yi işlevsizleştirerek, hiçleştirerek halkın demokratik siyasete olan umudunu kırmaktır. İşte bu insanlara dağın yolunu göstermektir' dedi.

'GELİN BAKIN CİZRE'YE İNSANLARIN NEDEN DAĞA ÇIKTIKLARINI ANLARSINIZ'

Demirtaş, 'Gelin bakın Cizre'ye insanların neden dağa çıktıklarını anlarsınız' dedi.

'ÖZEL HAREKATÇILARIN 9 GÜNDÜR CİZRE'DEKİ PKK PROPAGANDASINI 30 YILDIR PKK CİZRE'DE YAPMAYI BAŞARMAMIŞTIR'

Demirtaş, 'Hatalı politikalar böyledir işte. Sanıyorlar ki polisi askeri yığdığınız da bir şey olacak, değişecek. Özel harekatçıların 9 gündür Cizre'de yaptığı PKK propagandasını 30 yıldır PKK Cizre'de yapmayı başarmamıştır' diye konuştu.

'SAVCI OLSAM ÖZEL HAREKATÇILARIN HEPSİNİ PKK'YA YARDIM VE YATAKLIKTAN TUTUKLAR İÇERİ ATARIM'

Demirtaş, 'Geceleri çıkıp tankla, panzerle evleri, camları tarayan özel harekatçılar, halka hakaret eden, anonslar yapanlar zannediyorlar ki şu anda halka boyun eğdiriyoruz. Ben savcı olsam hepsini PKK'ya yardım ve yataklıktan tutuklar içeri atarım' açıklamasında bulundu.

Kaynak: http://www.dha.com.tr/hdp-es-genel-ba...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0