Görüş Bildir
Haberler
''Bu da Yaşanmamıştır Ya!'' Diyeceksiniz: Kabin Memurlarının Yaşadığı Birbirinden İlginç 10 Hikaye

''Bu da Yaşanmamıştır Ya!'' Diyeceksiniz: Kabin Memurlarının Yaşadığı Birbirinden İlginç 10 Hikaye

Begüm
21.08.2020 - 10:27

Gerçekten hepsi birbirinden ilginç!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. ''Uçaktaki bedava her şeyi alma sorunsalı''

1. ''Uçaktaki bedava her şeyi alma sorunsalı''

Uçakta dağıtılan kulaklıklar, battaniyeler, dergiler, ıslak mendil ve benzeri bazı ücretsiz ürünler yolcuların ilgisini çeker. İşte hikayemizdeki yolcu da tam olarak yolculara uçuşu daha kaliteli bir hale getirmek için verilen ürünlerin hepsini almak istiyormuş. Hostesten kulak tıkacından bez terliğe kadar her şeyi isteyen bu adam, yanında oturan yolcunun ped istemesi üzerine hostesi çağırıp kendisi için de bir ped istemiş. İngilizcesi çok iyi olmadığı için hostesin bunun kadınlara özgü bir şey olduğunu anlatmasına rağmen anlamamış. Pedi alan adam arkasındaki kısmı çıkarıp yapışkanlı kısmı gözüne yapıştırmış ve uyumaya başlamış. 

Bilemiyoruz pedi de göz bandı sanan ne garip insanlar var, pes doğrusu ama iyi güldük! 😂

2. ''Tuvaletin yerini çok yanlış anlamak''

2. ''Tuvaletin yerini çok yanlış anlamak''

Uçak daha kalkış için hazırlanırken yaşlı bir adam uçuş görevlisine tuvaletin yerini sorar ve görevli de adama uçağın ön kısmındaki tuvaleti eliyle gösterir. Uçak kalkışa geçtikten sonra tuvaleti soran yaşlı adamın eşi görevliye kocasını sorar, adamın hala yerine gelmediği anlaşılınca tuvalette kitli kalabilmiş olabileceği düşünülür fakat tuvaletten de çıkmaz. Hatta yaşlı adam uçakta bile değildir. Görevlinin gösterdiği tuvaleti uçağın dışında algıladığı için uçaktan çıkarak havalimanına gittiği anlaşılır.

3. ''Herkesin en büyük korkusu: Camın açılması!''

3. ''Herkesin en büyük korkusu: Camın açılması!''

''Yeti Havayolları'na ait 16 sıradan oluşan küçük bir uçak Nepal'deki Nepalgunj şehrinden Jumla'ya doğru uçuyordu. Uçak öyle küçük ve eskiydi ki kokpiti bile rahatlıkla görebilirdiniz. Uçuşun ortasında ikinci pilot camını aşağıya indirdi ve bir anda kal krizi geçireceğim sandım. Cam açılır açılmaz insanların hepsinin emildiği aksiyon filmleri aklıma geldi ve bu halimi gören pilot önce saçını düzeltip beni sakinleştirmeye geldi. Basınçsız pervaneli uçaklarda herhangi bir etki olmadığı için camı açabilirsiniz.''

4. ''Kabin bagajı kompartmanının gizemi''

4. ''Kabin bagajı kompartmanının gizemi''

Bir AirFrance uçuşunda hostes kalkışa geçmeden önce tüm el bagajlarının konduğu kompartmanlarını kapatır, uçağın başına geçtiğinde bir tanesinin açıldığını fark eder ve kapatmak için yeniden gider. Uçak kalkmadan önce bir kez daha bakar ve aynı yerin açıldığını görür, kapatmak için gittiğinde yolcu kadın ''Burayı kapatırsanız bebeğimin nasıl nefes almasını bekliyorsunuz?'' diye sorar...

Uçuş öncesi uçakta neyin ne için olduğunu belirten bir broşür mü dağıtılmalı ne...

5. ''Uçakta şaka yapılmaz''

5. ''Uçakta şaka yapılmaz''
www.youtube.com

Bir US Airways uçuşunda, kalkıştan önce bir yolcu hapşırır ve hapşırdıktan sonra ''Bende ebola var hepiniz öldünüz'' cümlesini kurar. Uçuş görevlileri hemen havalimanına haber verir ve özel kıyafet giymiş ekipler hapşıran bu şakacı arkadaşı uçağın dışına alarak sağlık kontrolüne götürürler. Her ne kadar yolcu basit bir şaka yaptığını söylese de bu olay çoktan oldukça trajikomik, sağlıklı ve meşakkatli bir işe dönüşmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. ''Küçük bir harf hatası''

6. ''Küçük bir harf hatası''

İngiltere'den İspanya Granada'ya gitmek isteyen bir çift uçaktaki ekrana baktığında büyük bir sürprizle karşılaşırlar. Uçağın gittiği rota İspanya'dan uzaklaşmakta ve varış saati de 2 saatten çok daha uzun gözükmektedir. Emin olmak için uçuş görevlisine sorduklarında Karayipler'deki Grenada'ya gittiklerini öğrenirler. Bilet alırken bir harfin azizliğine uğrayan bu çift sadece 4,000 millik bir hata yapmıştır.

7. ''Uçakta ihtiyacınızı gidermenin bir farklı yolu daha var''

7. ''Uçakta ihtiyacınızı gidermenin bir farklı yolu daha var''

Gruplar için özel kiralamalar yapan bir uçak firmasında yaşanan olay akıllara durgunluk verebilir, şimdiden uyaralım. Bir Arap kafilesinin kiraladığı uçak normal bir şekilde kalkış yapmış ve uçuşun tam ortasında bir yolcu uçuş görevlisinden boş bir pet şişe istemiş. Uçuş görevlisi önce ne olduğunu anlayamamış, neden istediğini sorunca da yolcunun çocuğunun ihtiyacını pet şişeye yaparak gidereceğini söylemiş. Her ne kadar görevlisi uçakta tuvalet olduğunu ve oraya gitmesini gerektiğini söylese de yolcu sadece pet şişe istiyormuş. En sonunda görevli pes edip pet şişeyi getirmiş ve yolcu da çocuğunu pet şişenin içine işettirmiş.

8. ''Sade bir kahve lütfen''

8. ''Sade bir kahve lütfen''

Hindistan'da şehirler arası gerçekleşen bir uçuşta uçağın kalkışı sırasında bir yolcu görevliden sıcak çikolata ister, görevli de türbülans nedeniyle sıcak içecek servisi yapamayacağını söyler. Bunun üzerine yolcu sade bir kahve istediğini dile getirir, görevli de emniyet kemeri levhası sönünce hemen isteğini yerine getireceğini söyler ve yerine döner, çok geçmeden de istediği kahveyi yolcuya götürür. 5 dakika geçmeden yolcu yeni bir çağrıda bulunur, görevli yolcunun yanına gittiğinde yolcu çok memnuniyetsiz ve sinirlidir. Kurduğu cümle ise tam olarak şudur: ''Sade kahvemde süt ve şeker yok!''

Bazı müşterileri hiçbir zaman memnun edemezsiniz...

9. ''Bana anneyi getirin!''

9. ''Bana anneyi getirin!''
travelupdate.com

Hostesler birinci sınıf yolcularına özel olarak hazırlanan omlet, patates, tost ve meyveden oluşan bir tabağı servis ediyorlarmış. Oldukça lüks giyinmiş heybetli bir adama servisi sunar sunmaz sunmaz adam ''Bana anneyi getir!'' diye hostese gürlemiş, ne olduğunu tam olarak anlayamayan hostes adama bu cümle ile tam olarak ne istediğini sormuş. Adam da omleti işaret ederek cümlesini tekrarlamış: ''Bana anneyi getirin!'' 

Durumu anlamayan hostes yeniden sormuş ve adam bu sefer daha sinirli bir şekilde ''Anne! Bana anneyi getirin!'' cümlesini kurmuş. Hostes hızlıca düşünerek ve omlet ile anne arasındaki bağlantıyı bulmaya çalışırken olayı çözmüş. Adam omletin annesini, yani yumurtanın annesi olanı tavuğu istiyordu. 

Tüm istenen sadece biraz tavuktu.

10. ''Uçaktaki en güzel manzara her zaman pencereden görünen kanat olabilir mi?''

10. ''Uçaktaki en güzel manzara her zaman pencereden görünen kanat olabilir mi?''

Uçak kalkış için pistte yerini aldığında kabine dönüp oturan hostes kaptandan bir çağrı alır ve açar. Kaptan kuleden bir çağrı aldığını ve sağ kanatta birinin olduğunu bildirdiğini söyler ve hostesten durumu kontrol etmesini ister. Hostes hemen belirtilen yere bakmak için kabine girer ve büyük bir şokla karşılaşır. Sağ acil çıkış kapısı açıktır ve uçaktaki tüm yolcular sağ camlara yapışmış şekilde dışarıya bakmaktadır. Hostes de cama baktığında diğer yolcularla aynı manzarayı görür: Evrak çantasını kucağına almış, sağ kanatta çömelerek oturmuş bir adam.

Hemen durumu kaptana bildirir ve uçak durduktan sonra yolcuyu içeriye alırlar, hatta yolcu uçuşu normal bir şekilde tamamlar. Olay sonradan açığa çıkar. Yolcu uçağın yakıtıyla alakalı bir ışığın yandığını görmüş ve bunun sorun olduğunu düşünmüştü. Kimseyi endişelendirmemek için de acil çıkış kapısından (!) çıkarak uçaktan çıkış yapmayı planlamıştı.

Kanattan inmek gerçekten kimsenin aklına gelmeyecek bir şey!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
191
58
43
30
18
9
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın