Görüş Bildir
Haberler
'Bu Bir Cami Avlusunda Olsaydı Ne Olurdu?'

'Bu Bir Cami Avlusunda Olsaydı Ne Olurdu?'

adem kara
23.05.2014 - 16:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Alevi Dernekleri Uğur Kurt'un Vurulduğu Yerde Açıklama Yaptı

Alevi dernekleri Uğur Kurt’un vurulduğu cemevinde basın toplantısı düzenledi ve sordu: Bu bir cami avlusunda olsaydı ne olurdu? Federasyon yetkilileri Başbakan’ı kışkırtıcılık yapmakla suçladı.

Hacı Bektaşi Veli Federasyonu Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Alevi Bektaşi Federasyonları Başkanı Selahattin Özen, Perşembe günü Okmeydanı’nda Uğur Kurt’un vurulduğu cemevinin bahçesinde basın toplantısı düzenledi.

Geçmez, Kurt’un vurulduğu noktayı göstererek şunları söyledi:

“Bu beyaz örtünün altında onun kanı var. Biz burada şu an açıklama yaparken polis 200 metre ötede gaz atıyor. Bir cami avlusunda bu (ölüm) olsa Sünnilerin hali ne olurdu bilmiyorum… Vicdan sahibi Sünnilere soruyorum: Siz cami avlusunda öldürülseydiniz ne yapardınız? Uğur kardeşimizin yanında olmaz mıydınız? Biz aleviler olarak yine de sağduyudan vazgeçmeyeceğiz.”

“Kışkırtıcılığın başı Başbakan”

Geçmez, Alevilere yönelik saldırılara karşı tedbir alınması gerektiğini söyledi ve Başbakan’ın söylemini eleştirdi:

“Hükümetin bu mezhep söyleminden vazgeçmesi lazım. Başbakan dönem dönem ateisti dinsiz Aleviler diyerek ayrımcılık yaptı. Berkin Elvan kardeşimizin annesine kötü ifadelerde bulundu. Kışkırtıcılığın, ayrımcılığın başı Başbakan’dır. Can’ın kanı tüm siyasilerin boynundadır. Bir cemevine ilk defa kurşunla saldırı gerçekleşiyor. Bu ancak Ortadoğu ülkelerinde olur. Türkiye’yi Alevi, Sünni, Türk, Kürt diye bölmeye çalışıyorlar.”

(Al Jazeera Türk) - Başka Haber

Kaynak: http://www.baskahaber.org/2014/05/ale...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0