Görüş Bildir
Haberler
'Bu Binanın Altında 300 Madenci Yatıyor'

'Bu Binanın Altında 300 Madenci Yatıyor'

Bakırköy Halk Meclisi
17.05.2014 - 10:55 Son Güncelleme: 17.05.2014 - 15:29

Soma’daki maden faciası için bugün Soma Holding’in Maslak’ta bulunan binası önünde plaza çalışanları tarafından firma protesto edildi ve bir basın açıklaması yapıldı.

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/2014/0...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma’daki facianın 4. gününde 284 işçi hayatını kaybederken Türkiye’nin dört bir yanından da eylem ve protesto haberleri gelmeye devam ediyor.

Plaza Eylem grubunun çağrısıyla Bakırköy Halk Meclisi ve Yeniköy Dayanışması başta olmak üzere birçok forum ve plaza çalışanı tarafından destek verilen protesto yürüyüşü saat:12.30′da İTÜ metro çıkışında başladı.

Sloganlar eşliğinde Soma Holding’in inşaat halinde bulunan Spine Towers binası önüne yürüyen kalabalık bina önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında, İşçi ölümleri, işçi hakları ve Soma Holding’in bu faciaya sebebiyet verdiği belirtilirken, Spine Towers’ın altında 300 madencinin yattığı, Tuzla, Kozlu, Ostim-İvedik, Milas-Güllük ve daha birçok iş kazası için adalet istenildiği açıklandı.

Basın açıklamasından sonra hayatını kaybeden 284 maden işçisi için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

300 kişilik protesto grubu için Soma Holding’in inşaat sahasına gelen Çevik Kuvvet ekibi gruba müdahalede bulunmazken saygı duruşundan sonra kalabalık sorunsuz bir şekilde eylemi sona erdirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0