Görüş Bildir
Haberler
"BTK Yasaklı Site Sayısını Gizlemeye Çalışıyor"

"BTK Yasaklı Site Sayısını Gizlemeye Çalışıyor"

"Btk Yasaklı Site Sayısını Gizlemeye Çalışıyor"

İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Tayfun Sırman, BTK'ya defalarca başvurmalarına rağmen Türkiye'de erişi engellenen sitelerin adını ve sayısının kendilerine bildirilmediğini açıkladı ve BTK'yı yasaklı site sayısını gizlemeye çalışmakla suçladı.

Başkan Sırman, her defasında BTK'nın ilginç gerekçeler öne sürdüğünü ve olumsuz yanıt verdiğini söyledi.

Sırman'ın açıklaması şöyle:

“5651 sayılı kanunda belirtilen suçlar kapsamında verilen erişimin engellenmesi kararları, kararı veren hâkim, mahkeme veya Cumhuriyet Savcısı tarafından gereği yapılmak üzere BTK bünyesinde faaliyet gösteren Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) gönderilmekte ve kararlar TİB tarafından yerine getirilmektedir. Ayrıca içerik veya yer sağlayıcının yurtdışında olması durumunda sitenin erişimine TİB tarafından doğrudan engel konulabilmektedir. Son düzenlemeyle birlikte de TİB’e doğrudan erişime engel koyma yetkisi veriliyor. BTK’ya çeşitli zamanlarda yaptığımız başvurularda Türkiye’de hangi sitelerin erişiminin engellendiğini ve bu sitelerin sayısını sorduk.

Aldığımız yanıtlarda “Yasaklı sitelerin adlarının yayınlanmasının hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayacağı ve adeta suç işlenmesini teşvik etmek anlamına geleceği” şeklinde anlamsız bir gerekçe sunuldu, “Ayrı veya özel bir çalışma neticesinde oluşturulabilecek türden bilgi” denilerek talebimize olumsuz yanıt aldık.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/bilim-te...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın