Görüş Bildir
Haberler
‘Brüksel Saldırganlarından Bakraoui, Türkiye'den İki Kere Sınır Dışı Edildi’

‘Brüksel Saldırganlarından Bakraoui, Türkiye'den İki Kere Sınır Dışı Edildi’

ATKN
24.03.2016 - 14:20 Son Güncelleme: 24.03.2016 - 16:33

Brüksel Havaalanı'ndaki saldırganlardan Ibrahim el Bakraoui'nin Türkiye'den iki kere sınır dışı edildiği ortaya çıktı. Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Belçikalı saldırganın Temmuz'da sınır dışı edilmesinin ardından ülkeye tekrar girdiğini ve Ağustos ayında bir kere daha sınır dışı edildiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Brüksel’deki havalimanında saldırıları düzenleyenlerin El Bakraoui kardeşler olduğu tespit edilmişti

Uluslararası haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Belçika'da en az 30 kişinin öldüğü bombalı saldırıları düzenleyenlerden İbrahim Bakraoui'nin Türkiye tarafından geçen yıl Temmuz ayında sınır dışı edildikten sonra ülkeye tekrar girdiğini ve bir ay sonra tekrar sınır dışı edildiğini söyledi.

Diğer bir Türk yetkili ise Bakraoui'nin 'yabancı savaşçı' olduğuna dair polis şüphesiye nedeniyle Temmuz ayında sınır dışı edildiğini belirtirken, Türkiye'de suç işlemediği için yapılan işlemi 'idari kararla sınırdışı' olarak niteledi.

Görsel: AFP / Al Jazeera

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, 'Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te nota ile Belçika Büyükelçiliği'ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. ' demişti.

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens ise, El Bakraoui’nin serbest bırakılmasında ihmalin söz konusu olmadığını, saldırganın Belçika’da o dönem terör bağlantılı bir suç işlememiş olduğunu söylemişti.

Erdoğan’ın İbrahim El Bakraoui’nin isteği üzerine iade edildiğini ve Türkiye tarafından nota verildiğini söylediği Hollanda ise konunun incelendiğini duyurmuştu.

Reuters ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
8
4
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
The Order

Bu teröristleri yetiştiren besleyen eğiten donatan bunların oluşmasına ortam sağlayan bunlar. adamı iki kere vermişiz daha ne yapalım. Adamlar resmen gel pat... Devamını Gör

darth jar jar

bu Ibrahim el Bakraoui aynı Rıza Zarrab ya sıfata bak

Pasif Kullanıcı

(Belçika Adalet Bakanı Koen Geens ise, El Bakraoui’nin serbest bırakılmasında ihmalin söz konusu olmadığını, saldırganın Belçika’da o dönem terör bağlantılı ... Devamını Gör