Görüş Bildir
Haberler
'Böyle Güzel İnsanlar Hep Olsun' Dedirtecek Aktivist Sanatçının Birbirinden Anlamlı Çizimlerini Mutlaka Görmelisiniz!

'Böyle Güzel İnsanlar Hep Olsun' Dedirtecek Aktivist Sanatçının Birbirinden Anlamlı Çizimlerini Mutlaka Görmelisiniz!

idil kaba
05.10.2018 - 08:47

Disney prensesleri, sanatçılar için her zaman büyük bir ilham kaynağı olmuştur. Ancak, bu sefer hikayenin ana karakterleri değiller. 

Arien Smith başarılı bir sanatçı olmasının yanında, kendini oldukça geliştirmiş bir avukat, eğitmen, yazar ve akıl sağlığı aktivisti ve hizmet köpeklerinin engelli bireyleri desteklediği, birçok beceriye sahip oldukları konusunda farkındalığı arttırmak istiyor. Arien Smith, sanatını “engelli karakterlerin yokluğu ve engellilik hakları savunuculuğu üzerine bir eleştiri” olarak görüyor. “Kraliyet Servis Köpekleri” adlı serisinde, klasik Disney prenseslerini, hizmet köpeklerinin engelli bireyleri olarak göstermektedir. Biz de sizler için birbirinden güzel düşünceleri barındıran bu çizimleri derledik...

Kaynak: https://www.boredpanda.com/disney-pri...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sindirella

1. Sindirella

Cinderella, görünmez bir durum olan fibromiyalji sendromu ile birlikte yaşamaktadır. Bu hastalık pek çok insanı sakat bırakabilmektedir. Servis köpeği ayakkabılarını çıkartarak ona yardım eder.

2. Rapunzel

2. Rapunzel

Bu resim kompleks travma sonrası stres bozukluğu ve çoklu kişilik bozukluğunu temsil etmektedir. Uzun süreli travmalarda (sıklıkla çocuklukta görülüyor) verilen yanıt türüdür. Servis köpeği onu çok güçlü bir kişilik bölünmesi durumundan kurtarıyor, daha sonra topraklama yöntemi ile rahat etmesi için dokunarak uyarım sağlıyor.

3. Tiana

3. Tiana

Tiana'da otizm sendromu var. Küçük hizmet köpeği yukarıdaki köpekler gibi bir görev yapmıyor, ancak otistik bireylere temas ederek, fiziksel olarak zararlı davranışların bozulmasını, aşırı uyarım sırasında yönlenme ve kaygıyı azaltma, sakinleştirme gibi faydalı birçok görevi var.

4. Belle

4. Belle

Belle, yaygın anksiyete bozukluğuna sahip. Servis köpeği engelleyici bir duruş sergileyerek, birisi ona yaklaştığında uyarıyor.

5. Pamuk Prenses

5. Pamuk Prenses

Pamuk prensesin bazı yiyeceklere (sanatçı hikâyeden referans yapıyor) alerjisi var. Köpeği olası bir alerji krizini önlemek için yiyeceklerini önceden kontrol ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uyuyan Güzel

6. Uyuyan Güzel

Uyuyan güzelin narkolepsi (uyuma hastalığı) var. Servis köpeği, gün içerisinde sersemlik evrelerinde başını tutuyor. 

Narkolepsi, uykuyu ve uyarılmayı etkileyen nörolojik bir durumdur.

7. Pocahontas

7. Pocahontas

Pocahontas diyabet hastasıdır. Hizmet köpeği, kan şekeri çok yüksek veya çok düşükse, patisiyle dürterek söyleyen tıbbi uyarı köpeğidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
176
111
9
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pofuudk20

köpekler♥️