Görüş Bildir
Haberler
"Böyle Bir Lige Süleyman Seba'nın Adını Vermek Yakışmaz"

"Böyle Bir Lige Süleyman Seba'nın Adını Vermek Yakışmaz"

Batuhan
08.09.2014 - 13:05

"Böyle Bir Lige Süleyman Seba'nın Adını Vermek Yakışmaz"

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Başkanı Yılmaz Tokatlı, 2014-2015 futbol sezonuna Süleyman Seba’nın adının verilmesiyle ilgili endişeleri olduğunu belirterek, “Geliniz bu hengamenin ve kavganın içine Sayın Merhum Süleyman Seba’yı monte etmeyelim” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan TÜRFAD Başkanı Tokatlı, şu ifadeleri kullandı:

“Futbolun her konusunda saygınlığı ile sembol olmuş simge bir isim ve “Futbol Adamı” olarak Türk futbol tarihinin altın sayfasında yerini almış olan, Sayın Süleyman Seba rahmetlinin yaşatılacağı 2014-2015 futbol sezonuna isminin verilmesi güzel bir jest ve vefa örneğidir. Bu konudaki kararı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören ve yönetimini kutlarız. Bu bağlamda ciddi endişelerimi de kamuoyu ve Sayın Süleyman Seba’nın ailesi ve de Beşiktaş Camiası ile paylaşmak isterim.

1- Bu ismin ‘Süleyman Seba 2014-2015′ verilmesi ve logosunda ailesinin oluru alınmış mıdır? Mirasçılarının doğal ve hukuki hakları gözetilmiş midir?

2- Asıl sahibi olan ve onursal başkanı olduğu Beşiktaş Spor Kulübü ile en azından izin veya görüş alınmış mıdır? Zira endişelerim var.

Nedenine gelince, 2014-2015 futbol sezonu için yaptığı basın toplantısında, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Demirören’in söylediklerine bir göz atalım. Sayın Başkan diyor ki,

1- Sahaları savaş alanına çeviren sözde taraftarlar.

2- Demeçleriyle ekranlarımızı işgal eden kimi yöneticiler ve başkanlar.

3- Yorumlarıyla çirkinliklere çanak tutan bazı medya mensupları.

4- Hırçınlıklarıyla şiddeti körükleyen bazı futbolcuların aramızda barınmayacağı bir süreci başlatıyoruz.

Diyerek çok iddialı olduğunu ve olacaklarını söylemiştir. Bu konularda temennilerine önceki bir federasyon başkanı olarak ve de “Türkiye Futbol Adamları Derneği” (TÜRFAD) Başkanı sıfatıyla derneğimiz adına içtenlikle katılırız. Şu gerçeği de gözden uzak tutmayalım. Her sezonda aynı iyimserlikle saygın, olaysız bir Ligin devamını diler ve beklememize rağmen daha şimdiden ağız ve demeç kavga ve yarışı başlamış gibidir. Artarak devam edeceği kaçınılmazdır. Bu itibarla diyorum ki, geliniz bu hengamenin ve kavganın içine Sayın Merhum Süleyman Seba’yı monte etmeyelim. Onurunu korumasını becerebilecek midir Türkiye Futbol Federasyonu acaba? Kaldı ki Sayın Süleyman Seba’nın sayılan güzel örnek olacak özellikleri yaşarken de vardı. Ölümünden sonra mı fark edildi diye sorma hakkımız var. Derneğimizin de “Onursal Üyesi” olmasından gurur duyduğumuz rahmetli Süleyman Seba sadece sezonluk bir anı simgesi değil, hem Beşiktaş camiasında hem de futbolun altın sayfasında yerini almış olan değerli kişinin, ismini kirletmeyecek bir sezonu içtenlikle diliyoruz ve bekliyoruz.”

(DHA)

Kaynak: http://zete.com/boyle-bir-lige-suleym...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0