Görüş Bildir
Haberler
'Bornoz' Benzetmesi Yapan Dekan İstifa Etti

'Bornoz' Benzetmesi Yapan Dekan İstifa Etti

ATKN
17.01.2015 - 19:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, Cumhurbaşkanlığı karşılama törenindeki askerlerle ilgili attığı tweet'e gelen tepkilerin ardından istifa etti.

PAÜ Tıp Faktültesi Dekanı Prof. Dr. Herken, Filistin lideri Mahmud Abbas'ın Ankara ziyareti sırasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilk kez törene katılan, tarihteki 16 Türk devletinin ordularının kıyfetlerini giyen askerlerden biri için 'Şu bornozla fotoğrafı olan kişi hangi beyliği temsil ediyor?' diye tweet atmıştı. Herken, tepkiler üzerine önce tweet'i sildi, ardından istifa etti.

Herken yaptığı yazılı açıklamada, sosyal medya paylaşımının kastının dışında değerlendirildiğini belirtti, 'Düşünce dünyamın yazılı ve görsel medyada yansımalarına bakıldığında milletimizin tarihine, manevi değerlerine ve T.C. Devleti'nin temsil noktasında bulunan Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret, aşağılama veya istihza içeren tek bir beyanım olmamıştır, gösterilemez' ifadesini kullandı.

Herken, 'Bu tweeti paylaşırken amacım medyaya yansıtılmaya çalışıldığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden Cumhurbaşkanımızın makamını itibarsızlaştırmak olmadığı gibi mensubu olmaktan gurur duyduğumuzun milletimiz ve şanlı tarihimizle de alay etmek değildir' diye yazdı. 

'Sorumluluk gereği şahsım üzerinden üniversitemizin hedef gösterilmemesi ve başka gayelere hizmet etmemesi adına dekanlık görevinden ayrılıyorum' diyen Herken, çalışmalarına psikiyatri kliniği öğretim üyesi olarak devam edeceğini açıkladı.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/bornoz-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0