Görüş Bildir
Haberler
'Boğazın Boğası' Son Yolculuğuna Uğurlandı

'Boğazın Boğası' Son Yolculuğuna Uğurlandı

Enver K.
31.10.2015 - 12:53

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 'Boğazın Boğası' lakaplı eski dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam için 19 Mayıs Stadyumu Şefik Tetik Boks Salonu'nda tören düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Boğazın Boğası' lakabıyla bilinen eski boksör için ilk olarak Türkiye Boks Federasyonu tarafından Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi içindeki Şefik Tetik Boks Salonu'nda tören düzenlendi. Törene, Sam'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç katıldı.

Ağır sıklet kategorisinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk boksör olan Sam'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna boks eldiveni konuldu. Sevenleri, dünyaca ünlü boksörün tabutu başında dua etti. 

Sam'ın, Almanya'dan gelen eşi Funda ile kızları Defne ve Nilüfer törende gözyaşlarına hakim olamadı.

Boksörün amcası Talat Sam, törende yaptığı konuşmada, çok üzgün olduklarını dile getirerek, 'Sinan her şeyden önce insandı. Bizden desteğini esirgemeyen devlete ve Sinan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuşmaların ardından Sinan Şamil Sam'ın naaşı, sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşındı. Sam'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğleyin kılınacak namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
1
1
0
0
0
0