Görüş Bildir
Haberler
"Böcekleri Koyan Polislerin Hangi Ülkede Olduklarını Biliyoruz"

"Böcekleri Koyan Polislerin Hangi Ülkede Olduklarını Biliyoruz"

Fatih UZUN
23.02.2014 - 17:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Böceklere Kırmızı Bülten

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Erdoğan'ın ofisinde dinleme cihazı koyan iki rütbeli polisin hangi ülkede olduğunu bildiklerini açıkladı. Soruşturma tamamlandığında uluslararası hukuk sisteminin devreye sokularak gereğinin yapılacağını söyleyen Ala, Kırmızı Bülten çıkarılabileceğini ima etti. Ala, 'Başbakanı dinleyenler ihanet şebekesinin üyeleri' dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde dinleme cihazı bulunmasınun çok büyük casusluk faaliyeti olduğunu söyledi. Bu işin hem sorumlusu hem de uygulayıcısı olduğu tespit edilen rütbeli iki polisin yurt dışına gittiğini belirten Ala, soruşturma tamamlandığında uluslararası hukuk sisteminin devreye sokularak gereğinin yapılacağını bildirdi. Ala'nın bu ifadesi, 'casusluk'la suçlanan polisler için kırmızı bülten çıkarılacağı anlamına geliyor.

BÖCEK KOYANLAR İHANET ŞEBEKESİNİN ÜYELERİ

İki polisin birinin yakın zamanda, diğerinin ise çok önce yurt dışına çıktığını bildiren Ala, bu kişilerin hangi ülkeye gittiğini bildiklerini kaydetti. Bakan Ala, Başbakanın dinlenmesi işini yapanların ihanet şebekesinin üyeleri olduğunu ifade ederek, kayıp dinleme cihazlarının da soruşturulduğunu dile getirdi. Ala, Kanal 7'de yayınlanan İskele Sancak programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Ala, AK Parti ile cematlerin özgürlük alanlarının genişlediğini belirterek, 'Bir paralel yapı oluşmuş taban buna karşı olmasına rağmen oluşmuş. Yetkilerini kötüye kullanarak siyasi erke karşı darbe girişiminde bulundular' dedi.

BAŞARI ŞANSLARI YOK

Ala, paralel yapı ile ilgili ise 'Paralel yapı bir çok ilde siyasetçileri, bürokratları dinleyip dosyalarını oluşturdu ve bunları çeşitli bir şekilde kullandı bu da yetmedi Türkiye'yi uluslarası olarak sıkıntıya sokacak adımlar atıldı ve Adana'daki bir TIR olayı yasalara aykırı bir şekilde gerçekleştirildi. Paralel yapı ciddi bir proje hazırlamış ama başarılı olması imkansız bir proje. Yani başarı şansı olmayan bir şeyin içine girmişler' dedi. İktidarın yolunun sandıktan geçtiğine dikkat çeken Ala, 'Herkes şunu öğrenecek 'iktidarın yolu sandıktan geçer'. Bakın eskiden bazı dernekler bile deklarasyon yayınlardı ve hükümet düşerdi. Biz de halk devreye girdiği zaman akan sular durur' dedi.

2013'te 15 bin tayin vardı

Ala, emniyet teşkilatındaki yer değişmelerle ilgili ise şunları kaydetti: 'Yapılan, aynı il içerisinde bir birimden alıp başka bir birime verme. Bu görevden alma değil, başka bir yere tayin de değil. Eğer görevlerini kötüye kullanma varsa bir yerden alıp başka bir birime vermedir. 260 bin kişilik bir teşkilat içerisinde çeşitli nedenlerle yer değiştirenler hep olmuştur. Geçen yıl bu tür değiştirmeye 15 bin kişi tabi tutulmuşken, bu sene henüz 5 bin kişi. Bunların bin'i 17 Aralık ile ilgili. Geri kalanı hiç 17 Aralık olmasa da yapmanız gereken değişiklikler' diye konuştu.

Sivas valisi dualarla uğurlandı

Tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yaşamını yitiren Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in cenazesi, memleketi Çorum'un İskilip ilçesinde toprağa verildi. Vali Kemelek'in cenazesi, annesi Gülen Kemelek'in oturduğu Bahabey Mahallesi Bahar Sitesi'ndeki evinin önünde helallik alınmasının ardından konvoy eşliğinde Ulucami'ye getirildi. Cenaze namazının ardından Kemelek'in naaşı, Gülbaba Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi. Ala, 'Değerli büyüğüm, ağabeyim Zübeyir Kemelek'in ahirete intikali nedeniyle buradayız. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Dünyaya geliş nedenini, yaratılış gayesini idrak etmiş birisiydi ve öyle gittiğine inanıyorum' diye konuştu.

  • yenisafak.com.tr
Kaynak: http://yenisafak.com.tr/gundem-haber/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0