Görüş Bildir
Haberler
'Böcek' Davasının İlk Duruşmasında Neler Oldu?

'Böcek' Davasının İlk Duruşmasında Neler Oldu?

ATKN
01.01.2015 - 14:58 Son Güncelleme: 02.01.2015 - 15:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakanlığı döneminde Erdoğan’ın ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili dava başladı. Bugünkü duruşmanın ardından mahkeme heyeti ara kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müdahillik talebi kabul edilirken, sanıkların beraat talepleri de reddedildi. Duruşma 4 Şubat tarihine ertelendi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikâyetçi olarak yer aldığı iddianamede 13 şüpheli, 'siyasi casusluk, kişiler arası haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arası konuşmayı izinsiz kayıt etmek' ile suçlanıyor. İddianamede, suçun kamu görevlileri tarafından işlenmesi halinde cezada yarı oranında artırıma maddesinin uygulanması da talep ediliyor. Bu kapsamda 13 şüpheli toplamda 42 yıl hapis cezasıyla yargılanacak.

İddianamedeki şüpheliler

İddianameyi, Yargıtay üyeliğine seçilen Ankara Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin hazırladı. İddianamede şüpheli olarak TÜBİTAK'ın eski yöneticisi Hasan Palaz ve polis memurları Ali Özdoğan, Serhat Demir, Sedat Zavar, Ahmet Türer, Enes Çiğci, İlker Usta, Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, İbrahim Sarı, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut ve Harun Yavuz yer aldı.

Bu isimlerden hâlâ yakalanamayan Özdoğan, Zavar, Çiğci, Usta, Türer ve Demir hakkında yakalama kararı bulunuyor. Haklarında yakalama kararı verilen bu 5 polis saat 10:00'da başlayacak duruşmaya katılmaları halinde tutuklanacak. Duruşmada iddianamenin sanıkların yüzüne okunması sonrası savunmaları alınmasına başlanacak.

Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, dinleme cihazlarının bulunduğu dönemde iki defa yapılan arama tarama faaliyetlerinin kayıt altına alınmadığı belirtilerek, şu tespitlere yer verildi:

“Arama tarama faaliyetlerine katılan güvenlik ekibi zaman zaman yalnız kalmasına rağmen Teftiş Kurulu’nca alınan ifadelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunmuşlardır.”

“Ali Özdoğan ve Sedat Zavar’ın 2011 yılı içerisinde senelik izinlerini ABD’de geçirmelerine rağmen kurumlarına bu izinleri Almanya / Stuttgart’ta geçirecekleri yönünde iki defa gerçeğe aykırı beyanda bulunmuşlardır.”

“Çalışma ofisinde dinleme cihazının bulunması sonrası MİT tarafından yapılan çalışmaya destek sağlamak amacıyla Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel’in Serhat Demir’le yaptığı görüşmelerde Demir’in İstanbul'da özel bir görev sebebiyle bulunduğu sırada Ankara’ya gelerek arama faaliyetleriyle ilgili gerçeğe aykırı beyanda bulunmak suretiyle o dönem faaliyetleri gizleme çabası içine girmiştir.”

Şüphelilerin arama tarama ve jammer testi adı altında gerçekleştirdiği çalışmalar esnasında bir fırsat operasyonu şeklinde dinleme cihazlarını yerleştirdikleri ve bilerek, isteyerek örgütlü olarak bu faaliyet içerisinde yer aldıkları belirtilen iddianamede, dinleme cihazının 24 Kasım 2011’de yerleştirildiği belirtildi.

'TÜBİTAK'tan destek aldılar'

İddianamede “Serhat Demir, Sedat Zavar, Enes Çiğci ve İlker Usta’nın teknik dinleme cihazı konulması çalışmasını yönlendirdikleri ve bilerek faaliyette yer aldıkları kanaatine varılmıştır” denildi.

İddianamede şüphelilerin dinleme cihazını koyma tarihinin tespitini engellemeye yönelik TÜBİTAK’ta görevli Hasan Palaz’dan destek aldıkları belirtildi. Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel, Başkan Yardımcısı Zeki Bulut ve Ahmet Türer’in denetim görevlerini tam yapmayarak böcek koyma işlemini yapanlara bilerek, isteyerek yardım ettikleri ifade edildi.

'Böcekleri bilerek bulmadılar'

Şüpheliler İbrahim Sarı, Seyit Saydam, Hurşit Gölbaşı ve Harun Yavuz’un dinleme cihazlarını, arama sırasında bulmayarak diğer şüphelilerle birlikte hareket ettiği aktarılan iddianamede, “suç işlenmesine göz yumdukları, bilerek ve isteyerek diğer şüphelilere yardım ettikleri tespit edilmiştir” denildi.

Gizli tanığın beyanlarına da yer verilen iddianamede dosyadaki şüphelilerin kurum adına bazı cihazlar aldığı ifade edildi. Cihazlarda bulunan çok hassas mikrofonlar sayesinde uzaktaki konuşma ve seslerin çok rahat dinlendiği, bu cihazların uzaktan kumanda ile kapatılma özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/boc...

Soruşturma nasıl başladı?

Soruşturma nasıl başladı?

Böcek soruşturması 'Başbakan'ın odasına uluslararası güçler tarafından dinleme cihazı konulduğu' ihbarının ardından üç yıl önce başlatıldı.

Böcekle ilgili ilk incelemeleri Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yaptı. Ancak MİT böceklerin nereye sinyal yolladığını, ne kadar süreyle dinleme yapıldığını ve ne zaman yerleştirildiğini tespit edemedi. MİT ve Başbakanlık, soruşturma savcılığının istediği bilgileri gönderdi.

Soruşturmayı yürüten Memur Suçları Soruşturma Savcısı, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunun Başsavcılığa ulaşması sonrası bilgilerin casusluk amacıyla kullanıldığı iddiası nedeniyle dosyayı terör savcılığına gönderdi. Özel yetkili savcılığın kaldırılması sonrası soruşturmayı anayasal suçlara bakmakla görevli büro yürüttü.

Savcılıkta ifadesi alınan şüpheli polisler böceklerden bilgilerinin olmadığına dair savunma yaptı. Bu savunmalarına rağmen soruşturma savcısı bazı polislerin tutuklanmasını istedi. Ancak mahkeme yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle tüm polisleri serbest bıraktı.

Sanık ifadeleri...

Sanık ifadeleri...

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 13 sanıktan 8'inin katıldığı duruşma, sanıklardan eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel'in savunmasıyla başladı.

Yüksel, 2008'de Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne atandığını, o dönemde Başbakanlık Koruma Müdürlüğünün 'ilkel şartlarda çalıştığını, araç gerecinin yetersiz olduğunu' ifade etti.

Erdoğan'ın ve amirlerinin desteğiyle müdürlüğün personel, araç-gereç, silah ve donanımını dünya standartlarının üzerine çıkarmaya çalıştıklarını anlatan Yüksel, daha önce başbakanın gittiği yerleri, Başbakanlıkta görevli 2 kişi göz ve dedektörle kontrol ederken, aldıkları çok iyi sinyal tarayıcı cihazlarla, başbakanın yurtiçi ve yurtdışında gittiği her yeri aramaya başladıklarını bildirdi.

Görev süresindeki çalışmalara ilişkin bilgiler veren Yüksel, 'Dünyanın her noktasındaki otel odasını, toplantı yaptığı yeri aradık, hiçbir şekilde ihmal etmedik. Sayın Başbakanımız, çok hareketli bir lider, dünyanın her yerine, her an gider. Görev süremizde 3 seçim geçirdik. Şükürler olsun ki ne Sayın Başbakanımızı ne de bizden sorumlu kişileri utandıracak bir davranış içine girdik' diye konuştu.

Başbakanlığa aldıkları yakın nokta personelini, bizzat polis okullarıyla görüşerek, boyu 1.85'in üzerinde olan ve okul müdürlerince tavsiye edilenler arasından, mülakatla seçtiklerini anlatan Yüksel, Güvenlik Sistemleri Daire Başkanlığına, Başbakanın ikamet ve Resmi Konutunun, ayda iki kere aranmasını önerdiklerini söyledi. Yüksel, şöyle devam etti:

'Sayın Başbakanın yurtiçinde ve yurtdışında her gün programı oluyor. Bu yüzden ayda iki kere aranmamış. Ancak arkadaşların art niyeti olduğunu düşünmüyorum. Başbakanın bütün konuştuğu yerlerde böcek araması yaptık, ancak ikametlerde düzenli arama yapılmadığını soruşturma aşamasında gördük. Ben, soruşturmanın ilk gününden beri varım. Böcek 28 Aralık 2011'de bulundu. Çok gizli bir bilgiydi. Sayın Müsteşarımız beni odasına çağırdı, 'Mehmet Bey, böyle böyle' dedi. MİT Müsteşarına gidip çalışma yapmamızı istedi. Ortaya çıkabilmesi için de elimizden gelen çabayı gösterdik.'

'Demir'in Ankara'ya geldiğinden haberim yoktu'

Yüksel, sanıklardan Serhat Demir'i Başbakanlığa kimin aldığına yönelik soru üzerine, 'Zeki Bulut, ABD'de eğitim gören ve nitelikli bir arkadaşımız olduğunu söyledi. Ben de kendisini mülakata aldım. İki tane yabancı dili vardı. En son ben karar verdim. Ancak kararı vermeden önce İstihbarat Daire Başkanlığı çok detaylı araştırır. Onlardan gelecek en ufak bir uyarıda isimleri çizerdik' bilgisini verdi.

Sanıklardan Ahmet Türer'i de ABD'ye gittiklerinde gördüğünü aktaran Yüksel, o dönemde üniversitede ders veren Türer'i, nitelikli bir personel olarak gördüğünü, ancak Demir ile bacanak olduklarını Başbakanlığa geçtikten sonra öğrendiğini belirtti.

'Başbakanın ofislerinin ayda iki kere aranması talimatının yerine getirilip getirilmediğini niçin kontrol etmediğinin' sorulması üzerine Yüksel, 'Öncelikli görevimiz Başbakanımızın güvenliğini sağlamak. Her dakika zamanımız dolu. Mümkün olduğunca ofisleri aratıyorsunuz' dedi.

Böceklerin konulduğu tarihlerde Erdoğan'ın ameliyat olduğunu ve İstanbul'da bulunduğunu hatırlatan Yüksel, sanıklardan Demir'in de bu tarihlerde İstanbul'da görevli olduğunu kaydetti.

Böceğin konulduğu tarihlerde Serhat Demir'in Ankara'ya geldiğini bilmediğini aktaran Yüksel, Kasım-Aralık 2011'deki böcek aramalarını da soruşturma sırasında öğrendiğini söyledi.

'Kesinlikle bu suçların içinde yokum'

Mahkeme Başkanı Hüseyin Karamanoğlu'nun, 'O dönemde basında usulsüz dinlemeler konusunda birçok haber çıkıyordu. Personelinize bu konuda hassas olunması konusunda emir verdiniz mi? Evrakları niye kontrol etmediniz?' sorusu üzerine Yüksel, arama görevinin yönetmelikte kendilerine verilmediğini, bunu idari tasarruf olarak, tedbiren yaptıklarını kaydetti ve 'O dönemde en önemli şey, Sayın Başbakanımızın güvenliğiydi. Her dakika yanındaydık. Ayrıca çalışma ofisi, 24 saat personelin bulunduğu ve 5 personel dışında kimsenin girmediği kapalı bir alan' dedi.

İddialara ilişkin, 'Kesinlikle bu suçların içinde yokum. Dosyada da görülecektir' diyen Yüksel, 'Resmi olarak bütün birimlerimi ayda en az 4-5 kez diğer rütbelilere denetlettiriyordum. Bununla ilgili bütün rütbelilerin tanıklık yapacağını düşünüyorum. Ama takdir edersiniz, bin 400 personeliniz var. Sayın Başbakanımızın ve ailesinin yakın korunmasından, tesislerin korunmasından, evrak imzalanmasından sorumluydum. Birçok seyahatte 10-11 saat uçtuktan sonra evrak imzalamaya gittim. Görevimi iyi yapmak için çalıştım' diye konuştu.

Sanıklardan Zeki Bulut'un avukatı Hakan Yıldız'ın sorusunu yanıtlarken, sanık Serhat Demir'in nitelikli bir personel olduğunu, bilgisayardan, teknolojiden anladığını, iki dil bildiğini ifade eden Yüksel, 'İstihbarat raporunun da olumlu gelmesiyle onu Başbakanlık korumaya aldık' dedi.

'Konuttaki aramanın İstihbarat Daire Başkanlığınca yapılmasının nedeni cihazların İstanbul'da bulunması olabilir mi?' sorusunu yanıtlayan Yüksel, 'Pratikte mümkün. Ama, hiçbir şekilde İstihbarat Daire Başkanlığından yardım istenmemesi konusunda kararlıydık' dedi.

Sanık Serhat Demir'in konutlarda 'aramaya' geldiğinden haberdar olmadığını söyleyen Yüksel, kendisinden de bu konuda izin istenmediğini ifade etti.

Bir soru üzerine Erdoğan'ın Keçiören'deki konutu ile Başbakanlık Resmi Konutunda sabit jammerlar bulunduğunu, bunların, uzun ömürlü olması için sadece makam geldiğinde çalıştırıldığını aktaran Yüksel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya'nın, 'Serhat Demir'in bacanağı olan Ahmet Türel kimin referansıyla alınmış?' sorusuna ise 'Zeki Bulut ve Ahmet Türel, ABD'de tanışan insanlar zaten. Sayın Başbakanımızın ABD seyahatinde, o beni tanıştırmıştı. Ahmet de teknik konularda yeterli ve İngilizcesi olan bir arkadaşımızdı' yanıtını verdi.

Bir sanık avukatının, jammerlar çalıştığında böceklerin sinyal vermesini engelleyip engellemeyeceğine yönelik sorusunu da Yüksel, 'Tabii ki' dedi.

'Ne yazık ki hain addediliyoruz'

Suçlama tarihinde Erdoğan'ın Yakın Koruma Müdürlüğünü yapan sanık Zeki Bulut da Başbakanlıktaki göreve başladığında 'lakayt bir düzen' gördüğünü, hiyerarşinin kaybolduğuna tanık olduğunu ifade etti. Göreve başladıktan sonraki çalışmalarına değinen ve Başbakanlıktaki koruma polislerinin imkanlarını artırdıklarını anlatan Bulut, şunları kaydetti:

'Beyefendiye, 4 buçuk yıl hizmet ettim. Sabah erken saatte gittim, gece yarısı döndüm. Ortalama 17-18 saat çalışıyordum. 4 buçuk yılda sadece bir gün, kayın babam vefat ettiğinde çalışmadım. Amiyane tabirle Sayın Erdoğan'ı yataktan aldım, yatağa bıraktım. En son adamdım. Devamlı yurtdışında, devamlı il dışındaydık. Herhalde bin 500 gün çalışmışım, bunun bin gününü Ankara dışında geçirmişim. Çocuklarımın hangi sınıfa gittiğini unuttuğum oldu. Çocuklarımın büyüdüklerini hiç görmedim. İnsan üstü bir görev. Bunu yapabilmek için hakikaten beyefendiyi sevmeniz gerekiyor, bu kadar gönül bağı, bu kadar aşk ile bağlanmanız gerekiyor. Görevi aldığım ilk gün ellerimi başıma aldım ve düşündüm. Allah'a, 'Devletimin başbakanını koruyacağım. Bundan daha büyük bir görev yok' diye şükrettim. Sayın Başbakanı kazasız belasız, kılına zarar gelmeden görevi bırakmayı nasip etmesi için Allah'a dua ettim. Görevi bırakınca da bu yerine geldiği için iki rekat şükür namazı kıldım. Ama şimdi ne yazık ki hain olarak addediliyoruz. Bu kadar büyük bir sevginin, bu kadar büyük bir aşkın karşılığının bu olmaması gerekiyordu. Başbakanımızı, beyefendiyi, iddia ediyorum ki biz gelene kadar Allah korumuş. Öncekilerden tanıdığım, sevdiğim arkadaşlarım da var. Ama ne yazık ki böyleymiş.'

Dinleme cihazı bulunduktan sonra yaklaşık 10 ay daha görevini sürdürdüğüne işaret eden Bulut, görevi sona erince, küçük yerlere giden birçok meslektaşının aksine Denizli Emniyet Müdürlüğüne getirildiğini söyledi. Görevden ayrılırken, Erdoğan'ın memnuniyetini bizzat dile getirdiğini kaydeden Bulut, Erdoğan'ın, Denizli'de, 'Size, kendi müdürümü gönderdim, emanet ettim. Burada çok daha başarılı olacak' diyerek, kendisini onurlandırdığını belirtti.

Bulut, 'Hiç anlamadığım bir süreçte, Şubat 2014'te görevden alındım. Neden alındığımı bilmiyorum' dedi.

'Demir için referansta bulunmadı'

Zeki Bulut, bir soru üzerine, kendisinden önceki Mehmet Yüksel'in bir sözünün yanlış olduğunu ifade ederek, 'Serhat Demir için referansta bulunmadım. Ahmet Türer referansta bulundu, çünkü bacanağıydı. Serhat çok nitelikliydi. 2 yabancı dil biliyor, prezentabl, düzenli, temiz ahlaklıydı. Bir savunma sporunun Türkiye'deki en önemli hocalarından birisi. Ahmet, referansta bulundu, onun üzerine Başkanımla değerlendirdik, komisyon kurarak, INTERPOL Daire Başkanlığından talep ettik. Vermediler. Genel Müdürümüzle görüşme yapıldı, alınamadı. Sayın Bakanımızla görüştükten sonra, zor aldık' diye konuştu.

Erdoğan'ın 2011'deki rahatsızlığı döneminde İstanbul'da bulunduğunu kaydeden Bulut, 'O dönemde beyefendinin bir misafiriyle ilgileniyordum. Bir hafta için gelen misafir iki ay kadar kalmıştı. Demir'in ailesi Ankara'daydı. 'Ailemden uzak kaldım. Çocuğum da rahatsızmış. Görüp geleyim' dedi. Bununla ilgili izin aldı. Bu yüzden Serhat'ın İstanbul'dan Ankara'ya geldiğini biliyorum' ifadelerini kullandı.

Böcek araması konusunda İstihbarat Daire Başkanlığından yardım istendiğini bilmediğini aktaran Bulut, çalışma şartları dolayısıyla bütün sistemi takip etmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Bulut'un avukatı Hakan Yıldız ise şunları kaydetti:

'Müvekkilimin, büronun içindeki işleyişi bizzat takip etmesi mümkün değil. Soruşturma aşamasında müvekkilim tanık olarak görünüyordu. Savcılıkla yaptığımız görüşmede, 'Mehmet Yüksel ve Zeki Bulut'u tanık olarak çağırıyoruz, gelmiyorlar. Gözaltına aldıracağız' diyorlardı. Davayı açan savcı ve başsavcıvekili gözaltı günü yaptığımız görüşmede müvekkilin dosyada şüpheli olmadığını söylediler. Müvekkilim casuslukla suçlanıyor, diğer bütün sanıkların kayıtları didik didik edilirken, müvekkilimle ilgili tek bir araştırma yok, tek bir delil yok. Müvekkilim burada reklam yüzü. Ben buna inanıyorum. Müvekkilim, bin 550 gün çalışmış, bunun bin 117'sini Ankara dışında geçirmiş. Her şeyi denetlemesi mümkün mü?'

Erdoğan'ın avukatı Özkaya, Bulut'a, 'Resmi Konuta Erdoğan'ın yanına gittiğinde cep telefonlarının çalıştığını gördüğünü' belirtti ve buna ilişkin bir soru yöneltti.

Soru üzerine 'Jammerları açmıyorlardır' diyen Bulut, savunmasını tamamlarken, 'Beyefendiye karşı sadakatime, çalışmama herkes tanıktır. Hiç beklemediğimiz bir günde gelindi, gözaltına alındım. 4 gün nezarethanede kaldım. Kelepçe takıldı, rencide edildim. Tabii, ifademiz alındı ve savcılıktan serbest kaldım. O psikoloji içinde, beyefendiye olan sevgimi, gönül bağımı, sadakatimi herkes bildiği için sayın bakanlarımız ve bürokratlarımızın da arasında olduğu binlerce kişiye mesaj attım' ifadesini kullandı ve mesajını okudu.

İddianamede, Erdoğan'ın Başbakanlığı sırasında Resmi Konutu'nun 24 Kasım 2011-29 Aralık 2011, Keçiören'deki ikametgahındaki çalışma ofisinin ise 25 Kasım 2011-29 Aralık 2011 arasında dinlendiği belirtiliyor ve dinleme cihazlarının, 2011'de Başbakanlığın onayı ile MİT ekibinin Erdoğan'ın Keçiören'deki ikametgahı, AK Parti Genel Merkezi, Başbakanlık Merkez Bina ve Başbakanlık Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde, gizli dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleştirilmiş olarak bulunduğu kaydediliyor.

Sanıklardan 6'sı 'Başbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek' suçları yöneltiliyor ve 21'er yıldan 36 yıl 6'şar aya kadar mahkumiyetleri isteniyor.

Sanıklardan 7'sinin ise aynı suçların işlenmesine yardım ettikleri savunuluyor.

Mahkemenin son başkanı Mahmut Kaya'nın geçen günlerde Yargıtaya seçilmesi dolayısıyla Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Karamanoğlu, mahkemeye başkanlık yapıyor.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklardan 8'i ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları katılıyor.

İddianamede, Erdoğan'ın Başbakanlığı sırasında Resmi Konutu'nun 24 Kasım 2011-29 Aralık 2011, Keçiören'deki ikametgahındaki çalışma ofisinin ise 25 Kasım 2011-29 Aralık 2011 arasında dinlendiği belirtiliyor ve dinleme cihazlarının, 2011'de Başbakanlığın onayı ile MİT ekibinin Erdoğan'ın Keçiören'deki ikametgahı, AK Parti Genel Merkezi, Başbakanlık Merkez Bina ve Başbakanlık Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde, gizli dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleştirilmiş olarak bulunduğu kaydediliyor.

Sanıklardan 6'sı 'Başbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek' suçları yöneltiliyor ve 21'er yıldan 36 yıl 6'şar aya kadar mahkumiyetleri isteniyor.

Sanıklardan 7'sinin ise aynı suçların işlenmesine yardım ettikleri savunuluyor.

Mahkemenin son başkanı Mahmut Kaya'nın geçen günlerde Yargıtaya seçilmesi dolayısıyla Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Karamanoğlu, mahkemeye başkanlık yapıyor.

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/444250...

Hakim ‘devlet sırrı’ dedi, reddetti

Hakim ‘devlet sırrı’ dedi, reddetti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karardan önce son söz Serhat Demir’in avukatı, Mehmet Sürer, duruşmada sanık olarak yer alan Mehmet Yüksel ve Zeki Bulut’a davanın başından beri belirtilen Serhat Demir’in iki aylık gizli görevinin ne olduğunun açıklanması istendi.

Hakim bu talebi “Devletin gizli bilgileri olduğu için açıklanması uygun değildir” dedi, daha sonra soruya cevap vermek için ayağa kalkan polis şefine dönerek “Devlet sırrı kimle görüştüğünü açıklamayın” dedi.  Oysa Serhat Demir’in kendisi Taraf Gazetesi’nde verdiği röportajda o dönemde Yasin El Kadı’nın koruması için görevlendirildiğini açıklamıştı.

Al Jazeera, AA ve T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/bocek-davasi-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0