Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Bakanlar Kurulu Açıklaması: 'Bizden Habersiz Adım Atılması Mümkün Değil'

Davutoğlu'ndan Bakanlar Kurulu Açıklaması: 'Bizden Habersiz Adım Atılması Mümkün Değil'

Deniz Gök
24.02.2015 - 01:22 Son Güncelleme: 24.02.2015 - 02:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, Erdoğan'ın 9 Mart'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağına yönelik açıklaması için  'Bizden habersiz olması bir adımın atılması söz konusu değil' ifadesini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Macaristan'a hareketi öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Davutoğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mart'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağına yönelik açıklaması soruldu.

19 Ocak'taki Bakanlar Kurulu toplantısında olduğu gibi bu kararın da birlikte alındığını kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi:

'İlkinin de bizden habersiz olması söz konusu değil, bunun da tabii değil. Sayın Cumhurbaşkanımızla bütün bu konularda her hafta istişarelerde bulunuyoruz. Birlikte yapacağımız çalışmaları gözden geçiriyoruz.

İlki yapıldığında da söylemiştim, bir kez daha söylüyorum: Bu, Anayasa'da yer alan, Sayın Cumhurbaşkanımızın ihtiyaç hissettiğinde kullanabileceği bir haktır ve bu konularda da yakın bir istişareyle zamanlaması ve muhtevası konusunu her zaman paylaştık.

İlkinde de paylaşmıştık, bizden habersiz herhangi bir adımın atılması geçmişte söz konusu olmuş değil. Bunu düzeltmek isterim. Şimdi de Perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuları ele aldık. Dolayısıyla buralardan olağanüstü bir durum ya da farklı bir tutum çıkarmaya çalışanlar hüsrana uğrar.

Bunu ifade edeyim. Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızla her konuda yakın istişare içinde olduk. Tecrübesinden, Türkiye'nin son 12 yılına vurduğu damgadan her zaman istifade ettik.

Önümüzdeki toplantıda da Sayın Cumhurbaşkanımızın kanaatlerini almaktan, bu konularda kendisinin tecrübesinden istifade etmekten ben ve Bakanlar Kurulundaki arkadaşlarımız sadece memnun olur, bu konuda yapılacak hiçbir spekülasyona kimsenin itibar etmemesi gerekir.' 

'TÜRKİYE'NİN GÜCÜ GÖSTERİLDİ'

Davutoğlu, 'Şah Fırat' operasyonu ve Suriye'deki gelişmelere yönelik ise şu ifadeleri kullandı: 

'Türkiye'nin Suriye politikası ilkelere dayanan bir politika. Konjonktürel bir politika değil. Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki mevcudiyetimiz, uluslararası hukuk temeline sahiptir. 2 kez yeri değiştirildiği için Saygı Karakolu'nun bulunduğu mekanla ilgilidir. 

Operasyonun gerekçesi, askerlerimizin güvenliğini sağlamak, tarihi mirasımıza sahip çıkmaktır. Türkiye'nin gücü gösterilmiştir. En başta planlanan saat ayarlarının yürüdüğü bir operasyon olmuştur. Suriye'nin zulmüne de DEAŞ terörüne de karşıyız. 

Suriye halkının yanındayız. O açıdan ilkesel tutumumuz devam etmektedir. Suriyenin istikrarı Türkiye'nin istikrarı anlamına gelmektedir. Teröre karşı ve rejime karşı yapılacak her faaliyette gerekli konumu alır. Bu başarılı operasyon tüm dünyaya Türkiye'nin caydırıcı kudretini gösteren önemli bir örnektir.'

  • Sputniknews
Kaynak: http://tr.sputniknews.com/turkiye/201...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0