Görüş Bildir
Haberler
Karayılan: 'Biz de Tutuklamalara Başlarız'

Karayılan: 'Biz de Tutuklamalara Başlarız'

Batuhan
28.11.2014 - 16:24 Son Güncelleme: 28.11.2014 - 16:35

AKP'nin tutuklama operasyonlarını değerlendiren Murat Karayılan, “Eğer bu operasyonlar durmazsa mecburen biz de tutuklamalara başlayacağız” dedi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, “Sürecin devamlılığı konusunda sadece bir tarafın adım atmasını isterseniz bu gerçekleşmez” dedi. Karayılan, AKP'nin Kürt siyasetçilere dönük artan tutuklama operasyonlarına ilişkin de, “Eğer bu operasyonlar durmazsa mecburen biz de tutuklamalara başlayacağız” ifadesini kullandı.

'PRATİK ADIM ŞART'

ANF'de yer alan habere göre, Karayılan “AKP, Kürtler için çok şey yaptığını belirtmektedir ancak bugüne kadar bir şey yapmadığı açık ortadadır. DSP-ANAP-MHP koalisyon hükümeti bile ilk ve önemli bazı adımlar atmıştır. Ancak AKP hükümeti şimdiye kadar somut bir şey yapmamış, sadece konuşmuştur. Çözüme dönük olarak pratik hiçbir adım atmamıştır. Demagoji ve göz boyama taktiklerini sıkça uygulamakta ve de yeni bir üslup ile sanki sorunu çözmüş gibi göstermektedir. Kürtlerin varlığını kabul etmektedir, yetkilileri sıkça ‘Kürt kardeşlerimiz’ demektedir ama gerçekte herhangi bir adım atmamaktadır” diye konuştu.

'BİZ DE TUTUKLAMA YAPARIZ'

Sürecin karşılıklı adımlarla işlemesi gerektiğini savunan Karayılan şunları söyledi:

'Sürecin devamlılığı konusunda sadece bir tarafın adım atmasını isterseniz bu gerçekleşmez. Süreç karşılıklı adımlarla işlemelidir. Baraj ve karakolların yapımı devam ettikçe halkımızın tepkileri de sürecektir. Polisin sokaklardaki baskıları ve katliamları oldukça halkımızın da serhildanları olacaktır. Gözaltı ve tutuklamalar devam ettikçe halkımızın tepkileri de olacaktır. Bundan sonra eğer onlar tutuklamaları durdurmazlarsa, karşılığında biz de mecburen tutuklamalar yapmak durumunda kalırız. Eğer bu tür olayların yaşanması istenmiyorsa, o zaman bu türden, sürecin ruhuna aykırı davranışlardan bir an önce vazgeçmelidirler.”

İleri Haber

Kaynak: http://ilerihaber.org/karayilan-biz-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0