Görüş Bildir
Haberler
'Biliyorum İki Gün Ağlayıp Üçüncü Gün Unutacaksınız'

'Biliyorum İki Gün Ağlayıp Üçüncü Gün Unutacaksınız'

Onedio Medya
25.08.2014 - 12:18 Son Güncelleme: 25.08.2014 - 15:21

Fotoğraf: Eren Aytuğ - Al Jazeera

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron sağlık işçisi olarak çalışırken zorla kanalizasyon temizliği yaptırılan ve temizlik esnasında hastalanan 28 yaşındaki taşeron sağlık işçisi Zafer Açıkgözoğlu geçen günlerde yaşama veda etti. 

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'a konuşan Açıkgözoğlu’nun kardeşi 26 yaşındaki Emre Açıkgözoğlu, ağabeyinin ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini belirtiyor. Acıkgözoğlu, “İşe girdiğinde hiçbir şeyi yoktu ağabeyimin. Acilin önünde rögarı su basmış. Amiri ağabeyimi ve 2 işçiyi zorla rögarı temizlemesi için sokmuş. Ağabeyimi en pis yere göndermiş. Zaten 2 işçinin Hepatit aşısı yapılmıştı. Benim ağabeyime yapılmamış. Rögara girdiğinde ağır enfeksiyon kapmış. 4 defa Çapa Tıp Fakültesi Hastane’sine getirdik. Anlamadılar. Serum verip yolladılar. 5. hafta bir doktor fark etti” diyor.

Cinayeti örtmek istediler

Karaciğer yetmezliği tespit edilince 2 günde organ nakli yapıldığını anlatan Açıkgözoğlu, “Yıllarca organ nakli bekleyen insanlar var. Benim ağabeyime 2 günde organ buldular. Kimden aldıklarını da söylemediler. Cinayetin üstünü örtmek istediler. Gözümüzün önünde rapor tuttular. İş kazası dediler. Önceden eline iğne batmış. Oradan hepatit de kaptığını düşünüyoruz” diye konuşuyor. Zafer Açıkgözoğlu bekâr ve bu olay yaşandığında işe gireli daha 2 ay olmuş. Emre Açıkgözoğlu ağabeyinin hayallerini, “Ağabeyim sigortalı işe olsun yuva kursun istiyordu” diye anlatıyor. Açıkgözoğlu “Çalışıyordum ben de işi bıraktım. Kardeşim de okulu bıraktı. Psikolojimiz bozuldu. Biz bir ağladık, babam, annem bin ağladı” diyor.

Emre Açıkgözoğlu, ağabeyinin hastane çalışanlarına yazdığı mektubu paylaştı:

“Biliyorum arkamdan iki gün ağlayıp üçüncü gün unutacaksınız. Hayatınıza hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksiniz. Benden önce her sene ölen 1500 işçi gibi. Soma’da ölen 301 maden işçisi gibi. Şimdi diyorum ki, iş buldum, ekmek buldum diye sevinirken güvenlik önlemlerinin alınmamasından, gerekli eğitimin verilmemesinden, altyapı eksikliğinden canımdan oldum. Yaşamak istiyorsanız, sevdiklerinizle mutlu bir yaşam sürmek, evlenmek, çocuk sahibi olmak istiyorsanız; var olan şartların, eğitimlerin tamamlanmasını isteyin. Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere, tüm sorumluların yasalarca cezalandırılması en büyük dileğimdir. Ceza alsınlar ki tekrar aynı hatalar yaşanmasın. Güle güle...”

Hazal Ocak | Cumhuıriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0