Görüş Bildir
Haberler
'Birmanya Askerleri Kız Ve Kadınlara Tecavüz Ediyor'

'Birmanya Askerleri Kız Ve Kadınlara Tecavüz Ediyor'

Onedio Medya
14.01.2014 - 22:48 Son Güncelleme: 15.01.2014 - 00:38

'Birmanya Askerleri Kız Ve Kadınlara Tecavüz Ediyor'

Birmanya kadınları için kampanya yürüten bir grup, dört yıl önce sivil yönetimi işbaşına getiren seçimlerden bu yana, ordunun kadına tecavüzü, bir savaş silahı olarak kullanmaya devam ettiğini bildirdi.

Birmanya Kadın Birliği, 8 yaşındaki kız çocukları da dahil, yüzü aşkın tecavüz olayını belgelediklerini bildirdi. Örgüt, tecavüz eylemlerinin çoğunun Birmanya ordusunun silahlı etnik gruplarla çarpışmaya devam ettiği kuzeydoğu bölgesinde, etnik azınlık grupları Kaçin ve Şan topluluklarına yönelik gerçekleştiğini belirtti.

Tayland merkezli örgütün Reuters haber ajansına aktardığı bilgiye göre, 2010 yılındaki seçimden bu yana 100'ü aşkın kız ve kadın, askerlerin tecavüzüne uğradı. Bu olaylardan 47'sinin toplu tecavüz olayı olduğu; 28 kadının da tecavüz edildikten sonra ya öldürüldüğü ya da aldıkları yaralardan dolayı can verdiği kaydedildi.

Örgüte göre, kadınların uğradığı tecavüzler kimi askerlerin bireysel saldırıları olmaktan öteye gidiyor. Bu olayların yaygın ve sistemli bir şekilde görülmesi, tecavüzün bir savaş tekniği ve baskı aracı olarak kullanıldığını gösteriyor.

Birmanya Kadın Birliği ülkede hukuki reform yapılması ve ordunun sivil yönetimin kontrolü altına alınabilmesi için, 2008 anayasasında değişikliğe gidilmesi çağrısında bulundu.

Birmanya hükümetiyse, ordu güçlerine yönelik suçlamaların soruşturulduğunu belirtti; ancak tecavüzün silah olarak kullanıldığı bir siyaset güdülmediğini bildirdi.

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0