Görüş Bildir
Haberler
"Bir Yeşilliğin Bu Kadar Faydası Olur mu?" Dedirten Rokanın Sağlımıza Etkileri

"Bir Yeşilliğin Bu Kadar Faydası Olur mu?" Dedirten Rokanın Sağlımıza Etkileri

Roka, yapraklı bir yeşil bitkidir; vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla doludur. Yüksek seviyede folik asit ve C vitamini, K vitamini ve A vitamini gibi antioksidanlar içerir ve bu da serbest radikallerle mücadelede ayrılmaz bir unsurdur. Karotenoidlerin yanı sıra, potasyum, manganez, demir ve kalsiyum gibi pek çok mineralle doludur. Bunların hepsi kişinin beslenmesinde faydalı ve gerekli unsurlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Antioksidan etkisi

1. Antioksidan etkisi

Roka, antioksidanlar açısından mükemmel bir kaynaktır ve antioksidan kapasitelerini ölçmek için iyi bir yöntem olan bir kişinin ORAC değerini (Oksijen radikal absorbans kapasitesi) büyük ölçüde artırabilir. Antioksidanlar hücrelere enzim tepkimelerinin sağlıklı bir dengesinin sağlanması ve aktif olarak sisteminize saldıran hastalık kökenli serbest radikallerin tahrip edilmesi işlevini görür. Antioksidanlar, soğuk algınlığı, kanser, kalp rahatsızlıkları ve erken yaşlanma gibi daha basit hastalıklara karşı savunmanızı güçlendirmek için çalışırlar.

2. Kemik sağlığını korur.

2. Kemik sağlığını korur.

Rokada bulunan K vitaminin varlığı, vücuda anti-inflamatuar bir etki kazandırır. K vitamini aynı zamanda hücrelerde osteotropik bir faaliyete sahiptir, yani kemik oluşumunu teşvik eder. Alzheimer hastalığı gibi durumlarda bulunan sinir yollarının kademeli olarak bozulması, K vitamininin alımında bir artış ile yavaşlayabilir. K vitamininin iyi bir kaynağı olarak, bu tür hastalıkların önleyici bir yöntemi olarak roka tüketimi gösterilmiştir. Rokanın düşük okzalat seviyelerinin kombine etkisi (sisteme daha fazla mineral almasına izin verir) ve bitkide çok fazla mineral bulunması onu sağlıklı kemikler için güçlü bir destek sistemi haline getirir. Osteoporoz sıkıntısı iyileşebilir ve kemik bozulmasının yaş / aktiviteye dayalı etkileri ciddileşmeden önce, kemik sağlığını ve gücünü temin eden koruyucu bir adım olarak kullanılabilir.

3. Kanser riskini azaltabiliyor.

Roka içerisindeki büyük miktarda bulunan fitokimyasal maddeler, kansere neden olan hücrelerin aktivitesini inhibe eder. Fitokimyasal maddeler, vücudun kendi süreçlerinde kansere neden olan eğilimlerle mücadelede etkili olan tiyosiyanatlar, sulforafan veya indol gibi maddelerdir. Araştırmalar, bu bileşiklerin prostat, göğüs, servikal, kolon ve yumurtalık kanserleri ile mücadeleye yardımcı olduğunu ileri sürdü.

4. Metabolizmayı artırır

Rokanın bir diğer yararı, metabolizmayı teşvik eden B-Kompleks vitaminlerinin varlığıdır. B vitamini; enerji üretimi, yağ sentezi, kırmızı kan hücrelerinin üretimi ve metabolik sağlık için birçok hayati süreci de içeren farklı tüm hücre faaliyetlerine katılır ve yardımcı olur.

5. Göz sağlığında etkilidir.

Roka, kişinin düzgün görme kabiliyetini geliştirmek için uzun zamandır ünlü olan doğal olarak oluşan pigmentlerden oluşan iyi bilinen bir karotenoid kaynağıdır. Aslında karotenoidler, bir kişinin görüş alanının tehlikeye atıldığı maküla dejenerasyonunun sürecini yavaşlatır. Çoğu durumda bu, katarakta neden olur ve bu rahatsızlık daha da ilerlemeden uzaklaştırılmalıdır. Beslenmenizdeki karotenoid miktarını artırarak (roka bunun için mükemmel bir kaynaktır) yaşlılık klasik semptomunu yavaşlatabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mineral emilimini artırır.

6. Mineral emilimini artırır.

Roka, ıspanak gibi diğer popüler yapraklı sebzelere kıyasla çok düşük bir oksalat seviyesine sahiptir.

7. Kilo kaybı

7. Kilo kaybı

Bir diyet lisesinde düşük kalorili besinler arasında kullanılabilecek en iyi seçimlerden biridir. Beslenmenizde ciddi değişiklikler yapmadan kullanabileceğiniz bir yeşilliktir.

8. Genel sağlığı iyileştirir.

A Vitamini, yukarıda bahsedilen antioksidanlardan biridir ve roka içindeki önemli varlığı roka yiyenlerin kemiklerinin, dişlerinin ve gözlerinin durumunun iyileşmesini garanti eder. Tüm yapraklı sebzelerin, roka benzeri flavonoid bileşimlerin cilt, akciğer ve çeşitli oral tip kansere karşı koruduğu kanıtlanmıştır.

9. Doğum öncesi bakımı.

Bebek bekleyen anneler için, roka harika bir seçimdir. Folik asit içeren bir sınıflamanın yeni doğanlarda belirli zihinsel engellerin oluşumunu azalttığı gösterilmiştir. Araştırmalar, bu bileşiklerin prostat, göğüs, servikal, kolon ve yumurtalık kanserleri ile mücadeleye yardımcı olduğunu ileri sürdü.

10. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

10. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Roka, vücudun bağışıklık sisteminin savunmasını bir şekilde destekleyen vitaminler ve mineraller ile yüklüdür. Vücut, rokadaki bakırdan beyaz kan hücreleri yaratmaya teşvik edilir ve bitki, bağışıklık sisteminizin gücünü artırmak için birtakım başka yollar vardır. C vitamini vücudunuzun tehlikeli, enflamasyonlu serbest radikalleri bulmak ve vücudunuzdan ortadan kaldırmak için gerçek hasar vermeden önce en iyi savunmasından biridir. Bu iyi bilinen vitamin, rokada büyük miktarlarda bulunur ve bağışıklık sisteminize ekstra bir baskı uygulayarak kanseri önlemeye ve sağlığınızı korumaya yardımcı olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
26
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın