Görüş Bildir
Haberler
'Bir Tweet Bu Kadar Büyütülmez ki'

'Bir Tweet Bu Kadar Büyütülmez ki'

Fatih UZUN
02.01.2014 - 17:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bir tweet bu kadar büyütülmez ki...'

Burhan Kuzu'dan o tweetle ilgili açıklama

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Başbakan'a 2 bin kişilik istihbarat raporu sunulduğu iddialarıyla ilgili attığı tweetlerin bir gazetenin manşetindeki haberin özeti olduğunu belirterek, 'Ben memleketin İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, istihbaratta, hükümette değilim. Nereden bileceğim. Sadece bir habere dikkat çektim' dedi.

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kuzu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın böyle bir çalışmanın bulunmadığını çok net olarak kamuoyuna açıkladığını, kendisinin de dün katıldığı televizyon programlarında bunu söylediğini ifade etti.

Ortada hiçbir somut bilgi ve belge olmadığını, sadece kendisinin gazetedeki haberi duyurduğunu vurgulayan Kuzu, şöyle devam etti:

'Ben istihbaratta değilim, bana bu bilgi gelmez. Hükümette değilim, haberim olmaz. Dolayısıyla buradan şu çıkıyor ki yani bu son gerilimde birileri bunları, bu haberleri farklı şekilde kullanmak istiyor.

Bu, bir gazetenin manşetten verdiği haber. Her şey içinde net yani... 2 bin kişilik emniyetten, hakim, savcı...Aynen oradaki yazı. Hiç oralı bile değiller. Böyle bir haber var mıdır, yok mudur? Bu neyin nesidir hiç yok. Ne zaman ki ben ufacık bir tweetle bunu aldım. 'Böyle bir şey haber olarak var' dedim, kıyamet koptu. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Basın bu manada sınıfta kaldı. Önemli bir bölümü sınıfta kaldı. Demek ki dertleri doğru haber peşinde koşmak filan değil. Nereden ne açık yakalarız.'

Kuzu, birilerinin de bunu üzerine alındığını belirterek, 'Niye alınıyorsunuz kardeşim? Kimse üzerine alınmasın. Yani bana bazen diyorlar 'hocam lafı ortaya söyleyip, bırakıyorsun.' Doğru laf ortaya söylenir. Eğer bu laftan hakikaten rahatsız olan varsa onun üzerinde kalır bu laf. Yani durduk yerde bir lafı sahiplenmezsen...Ben niye birçoklarının söylediği laflardan rahatsız olmuyorum' dedi.

'Bir tweet bu kadar büyütülmez ki'

Böyle bir belgenin olduğundan kendisinin haberinin olamayacağına dikkati çeken Kuzu, 'Var mıdır, yok mudur bilemem. Devletin kendi arşivlerinde ne var, ne yok ben onu bilemem. Ama o gazetenin haberinde 42 ilde cadı avı gibi işte rapordan söz ediliyor. Doğru mudur, yalan mıdır, yanlış mıdır? Hükümet 'yok böyle bir şey' diyor. Yoksa yoktur. Zaten ben de 'var' demiyorum ki bir haberi duyurmuş oluyorum. Hepsi bundan ibaret. Yok da desem yanlış olur, var da desem yanlış olur. Bilmediğim bir konuda ne diyeyim' diye konuştu.

Haberin şişirilmiş olduğunu belirten Kuzu, şunları kaydetti:

'Enteresan yani, bu tip haberlere bakıyorum, hükümet karşıtı olan ve dün biraraya gelmeleri mümkün olmayan, birbirine kurşun sıkan insanları hemen hükümete karşı biraraya getiriyor. Ne güzel ya, ne kadar kolay.

  • Vatan
Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/bir-twee...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0