Görüş Bildir
Haberler
'Biliyorum, Beni Öldürecekler'

'Biliyorum, Beni Öldürecekler'

FreiGeist
30.12.2014 - 15:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD'in yayın organı Dabık dergisi, Suriye'nin Rakka kentinde düşen uçağın Ürdünlü pilotu Muaz Kasasbe'nin ifadelerini yayımladı. IŞİD'in kendisine ne yapacağını bilip bilmediği sorulan pilot, “biliyorum beni öldürecekler” cevabını verdi.

IŞİD'in yayın organı Dabık dergisi, Ürdün'e ait uçağın Suriye'nin Rakka kentinde düşmesinden sonra örgüt tarafından esir alınan Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe'ye ait ifadelere yer verdi.

Kasasbe, Dabık dergisinin altıncı sayısında yer alan ifadelerinde kullandığı uçağın IŞİD tarafından düşürüldüğünü söyledi.

Yayınlanan fotoğraflarda Kasasbe'nin IŞİD tarafından öldürülen Batılı esirlerin giydiği turuncu renk kıyafeti giymesi dikkat çekiyor.

IŞİD'in elindeki esir pilot, Ürdün Kuveyt, Suudi Arabistan, Umman, Fas, Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ABD liderliğindeki hava saldırılarına katıldığını ve koalisyonun bir parçası olduklarını söyledi.

Koalisyonun hava saldırıları için Ürdün, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Bahreyn'deki havalimanlarını kullandığını belirten Kasasbe, acil inişler için ise Bağdat ve Türkiye'deki havalimanlarının tercih edildiğini kaydetti. Röportaj esnasında Türkiye'deki havalimanının adını hatırlayamayan Ürdünlü pilot, havalimanının Suriye sınırına 100 kilometre mesafede olduğunu söyledi.

“Biliyorum beni öldürecekler”

Kasasbe, “Katar’da görevlerin planlandığı, hedeflerin belirlendiği Amerikan üsleri var. Muvaffak Salti hava üssünde 200 Amerikalı var. Bunlar arasında, birisi kadın 16 ABD pilotu bulunuyor. Diğerleri teknisyen, mühendis olarak çalışıp, destek veriyorlar' dedi.

Ürdünlü pilot ayrıca Aralık başlarında Muvaffak Salti üssünden Irak’a gitmek için havalanan bir ABD uçağının yoğun sis nedeniyle Ürdün’de düştüğünü ve pilotunun öldüğünü söyledi.

Yayımlanan ifadelerin sonunda IŞİD'in kendisine ne yapacağını bilip bilmediği sorulan Ürdünlü pilot, “Biliyorum beni öldürecekler” cevabını verdi.

ABD 'IŞİD düşürmedi' demişti

IŞİD'e karşı koalisyonun düzenlediği hava saldırıları kapsamında yaptığı görev esnasında Ürdün Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçağı Çarşamba günü Suriye'nin Rakka kentinde düşmüştü.

Uçağın pilotu Muaz Kasasbe fırlatma koltuğu sayesinde kurtuldu.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Lloyd Austin, Ürdün Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağının düştüğünü doğrulamıştı. Ancak ABD, uçağın IŞİD tarafından düşürülmediğini iddia etmişti.

Ürdün hükümeti, IŞİD’in eline rehin düşen pilotunu kurtarmak için üst düzey yetkililerden oluşturduğu kriz masası aracılığıyla gizli müzakereler yürütmeye başladı. Al Jazeera’ye konuşan yetkililer, takas dahil tüm anlaşma seçeneklerine açık olduklarını belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/bil...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0