Görüş Bildir
Haberler
'Biber Gazından Bir Şey Olmaz Ya' Demişti: Aydın Valiliği Tepki Çeken Görüntü Hakkında Soruşturma Başlattı

etiket 'Biber Gazından Bir Şey Olmaz Ya' Demişti: Aydın Valiliği Tepki Çeken Görüntü Hakkında Soruşturma Başlattı

Yasin Arslan
07.12.2018 - 22:21 Son Güncelleme: 08.12.2018 - 17:43

Aydın'ın Efeler ilçesi Kızılcaköy'de bir süredir jeotermal enerji santrali yapılmasına tepki gösteren köylüler, kendilerine sıkılan biber gazını vali yardımcısına sormuş, vali yardımcısı ise meyve yiyerek 'Bir şey olmaz ya, biber gazından ne olacak?' cevabını vermişti.  Vali yardımcısı ile köylüler arasında geçen konuşmanın videosu sosyal medyada tepki toplamıştı. 

O görüntülerle ilgili Aydın Valiliğince açıklama yapıldı. Açıklamada Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat ile köylüler arasında geçen diyaloğa 'samimi sohbet' diyen Aydın Valiliği, 'medyaya yansıyan görüntüler hakkında soruşturma başlatıldı' ifadelerini kullandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aydın Valiliği yaptığı açıklamada Arat ile köylüler arasında geçen diyaloğu samimi sohbet olarak nitelendirdi ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Valilik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'5 Aralık'ta ilimiz merkeze bağlı Kızılcaköy Mahallesi hudutları içinde jeotermal elektrik santrali inşa eden özel sektöre ait bir işletmeyle, bahse konu köyde yaşayan vatandaşlarımız arasında süregelen gerilimde tarafların zarar görmeden hukuk çerçevesinde kalmalarını sağlamak için güvenlik güçlerimiz görevlendirilmiştir. Ancak maksadı, bu olayı kendi art niyetleri doğrultusunda kullanmak olan, ilimiz dışından gelen bazı kişi ve çevrelerin gerilimi tırmandırması üzerine, Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat taraflarla görüşmek ve başkaca bir taşkınlığa meydan vermemek için görevlendirilmiştir. Taraflarla 4 saati aşan görüşmeler neticesinde, ilgili işletme yasal izinleri alıncaya kadar faaliyette bulunmama taahhüdünde bulunmuş, bunun üzerine vatandaşlarımız eylemlerini sonlandırmış, güvenlik güçlerimiz de normal görevlerine dönmüşlerdir. Olayın sükunete kavuşması sonrasında samimi sohbet ortamında Kızılcaköylü vatandaşlarımız, ananelerimiz çerçevesinde ikramlarda bulunmuş ve eylem son bulmuştur. Ayrıca medyaya yansıyan görüntülerle ilgili soruşturma süreci başlatılmıştır.'

Neler olmuştu?

Kızılcaköy'de yaklaşık 2 aydır köylüler bölgeye jeotermal enerji santrali (JES) yapılmasına tepki gösteriyor. Geçtiğimiz çarşamba günü ilçe sakinleri bölgeye dikenli tel çekmek isteyen firmayı protesto etmek istedi. Protestoya jandarma biber gazıyla müdahale etti.

Vali yardımcısı vatandaşlarla görüşmek için bölgeye geldi.

Vali yardımcısı vatandaşlarla görüşmek için bölgeye geldi.

Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Arat, çarşamba günü bölgeye gelip, ilçe sakinleriyle görüşerek, onları ikna etmeye çalıştı. Arat, firma tarafından bölgede herhangi bir şey yapılmayacağının sözünü verince Efelerliler de bölgeden ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay sonrası Vali Yardımcısı Arat ile ilçe sakinleri arasındaki diyaloğa ilişkin görüntü tepkilere neden oldu📹

DHA'nın aktardığına göre, görüntülerde; ilçe sakinlerinden Serpil Kuru'nun 'Jandarmaya biz sorduk; 'Ne zaman buradan gideceksiniz?' diye. Jandarma ise bize 'Validen ne zaman emir gelirse o zaman gideceğiz' dedi. Bunlara bu biber gazını sıkmalarını siz mi emrettiniz? Biz burada toprağımız, sağlığımız için uğraşıyoruz; başka hiçbir şey için değil. 3 günden beri ben çocuğumu, her şeyimi terk ettim' dediği anlar yer aldı. Vali Yardımcısı Arat'ın ise Serpil Kuru'ya 'Tamam. Farz et, ben yaptırdım. Özür dilerim. Öfkelenme, neden öfkeleniyorsun bu kadar? Biber gazı yediysen bir şey olmaz. Bir parçacık biber gazından ne olacak? Yememişsinizdir' dediği duyuldu.

Vali yardımcısı ile vatandaş ardından geçen diyaloğun ardından bazı kişilerin de Arat'a 'Size deneyelim mi?' dediği videoda duyuldu.

Vali yardımcısı ile vatandaş ardından geçen diyaloğun ardından bazı kişilerin de Arat'a 'Size deneyelim mi?' dediği videoda duyuldu.

Vali yardımcısının 'biber gazından ne olacak?' sözleri sosyal medyanın gündeminde📌

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
563
183
43
40
31
23
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?