Görüş Bildir
Haberler
"Beşiktaş Eneramo'dan Zarar Etti"

"Beşiktaş Eneramo'dan Zarar Etti"

Fatih
04.09.2014 - 21:34

"Beşiktaş Eneramo'dan Zarar Etti"

Karabükspor başkanı, gündeme dair açıklamalarda bulunurken, Michael Eneramo'nun transferiyle ilgili ilginç detayları anlattı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor 'un Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan , 'Bu sezon kadromuz, yapımız ve kalitemizle ligde ses getiren bir takım olmayı ve üst sıraları hedefliyoruz' dedi.

Yolbulan, gazetecilere yaptığı açıklamada, takımın, sezona hiç alışık olmadığı şekilde başladığını belirterek 'Üst üste zorlu 5 maç oynadık. İlk olarak UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda, Norveç'in Rosenborg ve Fransa'nın Saint-Etienne takımlarıyla zorlu 4 maç yaptık. Ardından sezonun ilk maçında Fenerbahçe ile karşılaştık' diye konuştu.

Zorlu takımlarla çok fiziki mücadele gerektiren maçlar oynadıklarını kaydeden Yolbulan, şunları söyledi:

'Bu tempo alışkın olduğumuz bir tempo değil. Oyuncularımız üst düzey mücadele ortaya koydular. Avrupa maçları her anlamda çok başarılı geçti. Mutlu, gururlu ve onurlu bir Avrupa macerası yaşadık. Fenerbahçe karşısında çok iyi mücadele ettik. Pozisyonlar yakaladık. Maçtan çok kolay puan da alabilirdik.'

Kalecileri Waterman'ın talihsiz bir şekilde sakatlanması, 22 yaşındaki tecrübesiz ama güvendikleri oyuncuları Aykut'un hazırlıksız bir şekilde maça girmesine neden olduğunu anlatan Yolbulan, şöyle devam etti:

'Aykut, kötü bir bireysel bir hata yaptı. Futbolda bunlar var. Bizim için sezon İstanbul Başakşehir maçı ile başlayacak. Biz henüz kendi ayarımızda olduğunu düşündüğümüz takımlarla oynamadık. Bu sezon kadromuz, yapımız ve kalitemiz ile lig de ses getiren bir takım olmayı ve üst sıraları hedefliyoruz. Türkiye kupasında bu yıl iddialıyız. Ben takıma da teknik kadromuza da güveniyorum.'

Transferde Eneramo ve Akbala'nın üstüne yoğunlaştıklarını ifade eden Yolbulan, 'Eneramo'yu, transfer döneminde bedelsiz olarak almak istedik. Bu teklifimiz kabul görmedi. Bunu kabul etmeyen Beşiktaş, futbolcunun sözleşmesini 500 bin avro karşılığında feshederek zarar etti. Futbolcu Beşiktaş'ta kalsaydı 1 milyon 300 bin avro alacaktı. Biz Eneramo ile 1 milyon 250 bin avro karşılığında anlaştık' dedi.

Beşiktaş'a, 'Eneramo'yu bize bedelsiz olarak verin' dediklerinde, Ahmet Nur Çebi'nin, futbolcuyu bedelsiz veremeyeceklerini söyleyip, 600 bin avro bonservis bedeli talep ettiğini bildiren Yolbulan, 'Biz bunu itiraf etmedik ve o defter kapandı. Şimdi ise bizden 600 bin avro istedikleri futbolcunun mukavelesini 500 bin avro vererek feshettiler. Beşiktaşlılar'ın bunu sorgulaması gerek' diye konuştu.

Ligi 5 ve 10. sıralar arasında, rahat bir yerde bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Yolbulan, 'Gidişata göre ve sıralamanın gereği olarak Avrupa'ya gitmek gibi bir durum olursa Avrupa'nın tadını ve zevkini almış bir yönetim olarak, bunu da kovalarız. Avrupa'ya giden yolun Türkiye kupası ile daha kısa olduğunu düşünüyorum. Bu kupaya da iddialı bir şekilde asılacağız. İstanbul Başakşehir maçında taraftarlarımızı bekliyoruz' diyerek sözlerini tamamladı.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/232/spor-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın