Görüş Bildir
Haberler
Trump: 'Berlin ve Türkiye Saldırılar Haklı Olduğumu Gösterdi'

etiket Trump: 'Berlin ve Türkiye Saldırılar Haklı Olduğumu Gösterdi'

Batuhan
22.12.2016 - 11:25 Son Güncelleme: 22.12.2016 - 13:37

ABD'de başkan seçilen Donald Trump, bu hafta Berlin ve Ankara'da meydana gelen saldırıların, Müslümanların ABD'ye göç etmesinin sınırlanmasını önermekle ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Berlin'de bir Noel pazarına giren kamyonla 12 kişinin öldürülmesi ve Ankara'da Rusya büyükelçisinin bir suikasta kurban gitmesi hakkında görüşü sorulan Trump, 'Bu olanlar korkunç' dedi.

İslam Devleti örgütü Berlin saldırısının sorumluluğunu üstlendi ancak Amerikalı yetkililer, olayın İslam Devleti tarafından yönetildiğine dair bir kanıt görmediklerini söylüyor.

Ankara'da Rus Büyükelçisi Andrei Karlov'u öldüren kişi de eylem sırasında Suriye'deki savaşla ilgili sloganlar haykırmıştı.

'Haklı olduğum yüzde yüz kanıtlandı. Olanlar utanç verici'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump, bu şiddet olaylarının ardından Müslümanların ABD'ye girişi hakkındaki görüşünü soran gazetecilere, 'Benim planlarımı öteden beri biliyorsunuz. Haklı olduğum kanıtlandı. Yüzde yüz kanıtlandı. Olanlar utanç verici' dedi.

Trump seçim kampanyası sırasında terörle mücadele yöntemi olarak geçici bir süre için Müslümanların ABD'ye girişinin yasaklanması önermiş, bu görüşü hem ABD'de hem de ülke dışında çok eleştirilmişti.

Trump daha sonra bu önerisini yumuşatarak terör ihraç ettiği bilinen bölgelerden gelen ve güvenlik kontrollerinin yapılması mümkün olmayan kişilerin girişine engel olunması gerektiğini söylemişti.

Trump Pazartesi günü meydana gelen Berlin saldırısıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, İslam Devleti ve diğer militan İslamcı gruplar için, 'Kendi küresel cihadları kapsamında sürekli olarak Hristiyanları yaşadıkları yerlerde ve ibadet mekanlarında öldürüyorlar' demişti.

'Bu insanlığa karşı bir saldırıdır ve mutlaka durdurulmalıdır'

'Bu insanlığa karşı bir saldırıdır ve mutlaka durdurulmalıdır'

Ancak dün yaptığı açıklamada, daha önce Hristiyanlara yaptığı atfı kullanmayan Trump bu kez, 'Bu insanlığa karşı bir saldırıdır ve mutlaka durdurulmalıdır' dedi.

ABD yetkilileri, Trump'ın ilk sözlerinin Müslümanlar arasında Batı aleyhtarı duyguları körüklemesinden ve Müslüman toplumlarının şiddetle mücadelede gösterdikleri işbirliğini zayıflatmasından kaygı duymuşlardı.

Investing, Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
201
130
96
20
15
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Onların gözünde müslümanlar canlı bombadır, hırsızdır, katildir. Ama aslında müslümanların bunu yapmaktan kesinlikte sakındıklarını bilmezler. Nasıl bir hris... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Her fırsatta batı medeniyetini şeytana benzeten dinci kesimin götü sıkıştımı batıya ya da ABD ye kaçması kadar saçma bir şey yok.Adam haklı amk.

Textn

Trump seçildi ya,artık Amerika'ya sadece VPN ile gireriz. Elveda hayaller ülkesi

raheanne

Dostum, başkalarının ülkesini hayal edinmek yerine, kendi ülkemizi hayal yerine, cennet yerine çevirmeliyiz, biz onların ülkesine değil, onlar buraya gelmeni... Devamını Gör