Görüş Bildir
Haberler
‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’ Sloganı Ağır Cezalık!

‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’ Sloganı Ağır Cezalık!

adem kara
26.06.2014 - 09:58

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almak için evinden çıktığı sırada polisin hedef gözeterek başından vurduğu, 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan hakkında, ‘ Berkin Elvan ölümsüzdür ‘ sloganını atmak ağır cezalık sayıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin hazırladığı iddianamelerden birinde, bu slogan ‘Terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek slogan‘ olarak nitelendi.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta’nın haberine göre, 1 Mayıs’ta Beyoğlu’nda ‘Berkin Elvan ölümsüzdür‘ sloganı atan 11 kişi hakkında İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, bu kişiler hakkında “ Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçundan 9 yıl ile 26 yıl arasında hapis cezaları istendi.

İddianamede, şüphelilerin ”Berkin Elvan ölümsüzdür”, “İbrahim Çuhadar ölümsüzdür” , “Katillerden hesabı DHKP-C soracak” sloganlarını attığı belirtildi. Sloganlar için de, “ Terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlerle başvurmayı teşvik edecek, terör örgütünün üyesi veya destekçisi olduğunu belli edecek şekilde propaganda ” tanımı yapıldı.

İddianamede gizli tanık ifadelerine de yer verilmesi dikkat çekerken, şüphelilerin ‘DHKP-C’nin verdiği talimat doğrultusunda‘ gözaltı sırasında üst araması yapılmasına ve parmak izinin alınmasına direnip açlık grevine gittiği savunuldu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/berkin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0