Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'İstikrar Bozulurmuş... Memlekette İstikrar mı Kaldı?'

Kılıçdaroğlu: 'İstikrar Bozulurmuş... Memlekette İstikrar mı Kaldı?'

Onedio Medya
04.06.2015 - 15:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ben sabahın köründe oğluma telefon edip, 'evladım paraları sıfırla' demeyeceğim. Benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak' dedi.

Ankara'nın Gölbaşı İlçesinde yaptığı konuşmada vatandaşlardan sandığa giderken geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşı ikna etmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, '13 yıldır iktidardalar, 13 yılda 17 milyon yoksulumuz, 6 milyon 250 bin işsizimiz oldu, 13 yılda aylığı bin liranın altında 8 milyon emeklimiz oldu. 13 yılda yanlış dış politikamız nedeniyle 2 milyon Suriyelimiz oldu. 13 yılda 2 Trakya büyüklüğünde alan artık çiftçi tarafından ekilmiyor. Diyeceksiniz, Kılıçdaroğlu diyor ki; 'Ben sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum, 4 yılda yoksulluğu bitireceğim' diyor diyeceksiniz. Şunu söyleyin. Diyorlar ki; koalisyon olursa şöyle olur, tek başına iktidar olmazsa böyle olur. 'Evet' deyin, haklısınız. Zaten CHP de tek başına iktidar istiyor. İstikrar edebiyatı artık yapmıyorlar. Efendim istikrar bozulurmuş. Memlekette istikrar mı kaldı? 17 milyon yoksulun olduğu ülkede istikrar mı olur. Aradan kaç ay geçti, bakın bir Hazine Müsteşarlığı bile tayin edemiyorlar. Tam bir bozguna uğradılar, aşağıya doğru gidiyorlar. Yukarıya giden, halka güven veren tek parti CHP'dir' dedi.

Vatandaşları güzel bir gelecek, yaşanacak bir Türkiye için sandığa götürmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, 'O nedenle hepimize görev düşüyor' dedi. Nerede vatandaş varsa, Kılıçdaroğlu'nun orada olduğunu ve herkes bunu böyle bilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

REFAHI TABANA YAYACAĞIM

'Anketleri, manipülasyonları falan bir tarafa bırakın. Her vatandaşıma söylüyorum. Refahı tabana yayacağım. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Siyasette kavgaya yer vermeyeceğim, kavga olmayacak. Siyasette vatandaşın derdi neyse, ben onunla ilgileneceğim ve her vatandaşım şunu çok iyi bilsin. Konuşuyorlar, akşama kadar konuşuyorlar. Yoksulluğu nasıl bitireceğiz, işsizliği nasıl bitireceğiz diyorlar mı? 8 milyon emekli 1 milyonun altında aylık alıyor. Emekliye en azından 'Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramında rahat bir nefes aldıracağız' diyorlar mı?, demiyorlar. Çünkü Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Size inanıyorum, size güveniyorum. Huzurlu bir Türkiye'yi, gerginlikten arınmış bir Türkiye'yi, geleceğe umutla bakan bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Hiç kimse endişe etmesin.'

EVLADIM PARALARI SIFIRLA DEMEYECEĞİM

Devletin nasıl yönetileceğini, verginin nasıl toplandığını, bütçenin nasıl yapılacağını onların bilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Diyorlar ya 'Kılıçdaroğlu bu işleri nasıl yapacak? Söz, Kılıçdaroğlu sözü. Ben sabahın köründe oğluma telefon edip, 'evladım paraları sıfırla' demeyeceğim. Benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Devleti bilirim. Namuslu siyasetten yanayım. Onların bilmediği, ama benim bildiğim bir şey daha var. Onlar kul hakı yer, ben kul hakkı yemem. Ben namusumla çalışırım. Benim bir merakım var bu güzel ülkede, bu güzel coğrafyada. Hiç bir çocuk yatağa aç girmesin. Eğer meraksa, benim berakım bu. İşçi kazansın istiyorum, esnaf kazansın istiyorum, çiftçi kazansın istiyorum, emekli kazansın istiyorum, Türkiye kazansın istiyorum. Hortumcular kaybetsin istiyorum' diye konuştu.

ESNAF KARDEŞLERİME BİR ÇİFT SÖZÜM VAR

Konuşmasının son bölümünde esnaflara seslenen kılıçdaroğlu, 'Esnaf kardeşlerime bir çift sözüm var. Eğer bu esnaf kardeşlerim 2 ay prim ödemeseler, iki ay. Olur ya insanlık hali, sıkıştım ödeyemedim. Hastalandığında hastaneye kabul etmiyorlar. Eşi hastalandığı zaman eşini de kabul etmiyorlar. Yaşlı anne babası varsa, onları da kabul etmiyorlar. Şimdi ben esnaf kardeşime söylüyorum. CHP iktidarında seni bu zülümden kurtaracağım. Sen gideceksin istediğin gibi tedavi olacaksın. Borç varsa, zaten borcunu devlet faiziyle alıyor. Neden tedavi etmiyor? Sana onu reva görüyorlar esnaf kardeşim. Ben de sana helal kazanç istiyorum. Helalinden kazan, helalinden evine git, çoluk çocuğunla huzur içinde yaşa diyorum. Yine esnaf kardeşime söylüyorum. Emekli oldu diyelim. Aldığı aylıkla geçinemiyor, dükkanını çalıştırmak istiyor. Aylığından her ay yüzde 15 Sosyal Güvenlik Destek Primi kesiliyor. Ya çalışan adam cezalandırılır mı? Çalışıyor, vergi ödüyor, niye cezalndırıyorsun. Onların amacı esnafın derdi değil, çiftçinin derdi değil, emekçinin derdi değil. Onların amacı 'biz malı nasıl götürürüz', onların derdi o. 8 Haziran'da bunlara fırsat vermeyeceğzi. Sözüm sözdür' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0