Görüş Bildir
Haberler
"Beni Milli Takıma Almayın"

"Beni Milli Takıma Almayın"

Batuhan
04.02.2014 - 15:44

"Beni Milli Takıma Almayın"

İspanya'nın Real Sociedad takımında oynayan başarılı forvet Carlos Vela bir futbolcunun kolay kolay istemeyeceği bir istekle Meksika Futbol Federasyonu'na gitti.

Meksikalı oyuncu bu yaz Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'na katılmak istemediğini belirtti ve Meksika Futbol Federasyonu'ndan affını istedi. Carlos Vela 'zihinsel ve duygusal olarak' hazır olmadığını söyleyerek milli takıma seçilmemesini istiyerek dünya futbol kamuoyunda büyük bir şaşkınlık yarattı.

Meksika Futbol Federasyonu tarafından resmi sitede de duyurulan haber de 24 yaşındaki Real Sociedadlı Carlos Vela'nın Meksika Milli Takımına seçilmek istemediğini kendilerine bildirildiği yazıldı. Meksika Milli takımı teknik direktörü Miguel Herrera ve Federasyon yetkilileri oyuncu ile konuşmak için İspanya'ya gittiği ama Carlos Vela'nın fikrinin değişmediği de haberde geçiyor. Vela 35 kez giydiği Meksika Milli Takımı forması ile 9 kez ağları havalandırdı. 

BU İLK OLAYI DEĞİL 

Carlos Vela daha önce de yaptığı disiplinsiz hareketler yüzünden Meksika Futbol Federasyonu ile ters düşmüş ve ceza almıştı. 2010 yılında başkent Meksiko'da 7 Eylül'de Kolombiya ile oynanan hazırlık maçını 1-0 kazanan Meksika Milli Takımın bazı oyuncularının, maçtan sonra bir araya gelerek parti düzenledikleri ve iç yönetmeliğe karşı geldikleri o dönem basına yansımış, ve bu olay sonunda Federasyon, en ağır cezayı o dönem Arsenal takımında oynayan Carlos Vela ve İskoçya'nın Celtic takımında forma giyen Efrain Juarez'e vermişti. İki oyuncu da 6 ay süreyle milli takımdan men edilmişti.

2011 yılında milli takıma geri dönen Carlos Vela 2012 Londra Olimpiyatlarına'da Meksika Milli Takımı ile katılmayı retetmişti. Vela'sız Meksika Olimpiyatlarda büyük bir sürpriz yaparak finalde Brezilya'yı yenerek altın madalya kazanmıştı.

Meksika 2014 Dünya Kupasın da A grubunda ev sahibi Brezilya,Hırvatistan ve Kamerun ile aynı grupta mücadele edecek.

DHA

Kaynak: http://haber.dha.com.tr/carlos-velani...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0