Görüş Bildir
Haberler
'Benden Daha İyi Arkadaş Bulunmaz' Diyenler... Durum Sizin Sandığınız Gibi Olmayabilir!

'Benden Daha İyi Arkadaş Bulunmaz' Diyenler... Durum Sizin Sandığınız Gibi Olmayabilir!

Tam bir sosyal kelebek olduğunuzu düşünüyor ve her gün bir sürü arkadaşınızla ortamlarda birbirinizi etiketliyor olabilirsiniz. Ancak sosyal medyada edindiğiniz arkadaşlıkları ‘gerçek’ olarak niteleyebilir misiniz?

Bu soruya cevabınız evet ise, işin bir de sizin aslında iyi bir arkadaş olup olmadığınız boyutunu hesaba katmak lazım. Eğer birazdan bahsedeceğimiz bu göstergelerden biri veya birkaçı sizde mevcutsa zannettiğiniz gibi iyi bir arkadaş olmayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Güven, iyi bir arkadaşlığın olmazsa olmazı… Ama sizce arkadaşlarınız size gerçekten güveniyor mu?

Bir arkadaşlığın sağlam temelli olduğunun en büyük göstergesi, karşılıklı güven duygusuna sahip olunmasıdır. Eğer arkadaşınız size verdiği bir sırrın mezara kadar yalnız sizinle kalacağına dair güven duymuyorsa işler düşündüğünüz kadar iyi yürümüyor olabilir. Arkadaşınız sizinle sırlarını gönül rahatlığıyla paylaşabilmeli, başkasına anlatmayacağınıza dair size güven duymalı.

2. Arkadaşlarınızın verdiği kararlara saygı duyuyor musunuz, yoksa her yaptıkları şeyi eleştirmeye mi başlıyorsunuz?

Arkadaşlık ilişkilerinde tavsiye vermek ile hayatını yönlendirmeye çalışmak arasında ince bir çizgi vardır. Kimseye hayatını nasıl yaşaması gerektiğini söyleyemezsiniz. Eğer arkadaşınızın aldığı kararları sürekli eleştiriyorsanız, siz iyi bir arkadaş değilsiniz demektir. Sizin yapmanız gereken şey arkadaşınıza destek olmak, ihtiyaç duyduğu anda öğüt vermek ve ona yalnız olmadığını göstermek. Hatalı olduğunu ve yanlış yaptığını her an yüzüne vurmak değil…

3. Her zaman birlikte vakit geçirmek mi daha iyi, birbirinize ihtiyaç duyduğunuz alanı sağlamak mı? Bizce ikincisi…

İki farklı insanın farklı zevklere sahip olması veya farklı şeylere ihtiyaç duyması oldukça normaldir. Eğer arkadaşınız sizden ayrı vakit geçirmek ve ilgi duyduğu şeylerle uğraşmak isterse bunu sizin için tehdit olarak algılamayın. Sizin dışınızda plan yapılmış olması, duygularının değiştiği ve sizi eskisi kadar sevmiyor anlamına gelmez. Aksini düşünürseniz, hata yaparsınız.

4. Önemli anlarında yanında olmak, arkadaşlığın en önemli kuralı…

Eğer sizi en çok yanında görmek istediği anda yoksanız, kendinize gerçek bir arkadaş diyebilir misiniz? Çok acil bir durum olmadığı müddetçe, sırf canınız istemedi diye arkadaşınızın en önemli gününde yanında olmuyorsanız, siz iyi bir arkadaş değilsiniz demektir. Sevdiğiniz birinin ihtiyaç duyduğu an yanında olmak, ona kendini özel ve önemli hissettirir. Siz bu duyguyu arkadaşınız için sağlamadığınız takdirde, durup bir düşünmeli ve kendinize bunun nedenlerini sormalısınız. Belki de karşınızdaki kişiye düşündüğünüz kadar değer vermiyor ve onu gerçek bir arkadaş olarak görmüyorsunuzdur, kim bilir?

5. Arkadaşlarınızla birlikteyken değerli vaktinizin tamamını onlara harcıyor musunuz? Yoksa eliniz sürekli telefonda, gözünüz de sosyal medyada mı?

Durum ikincisi gibiyse arkadaşlık ilişkileriniz için tehlike çanları çalıyor demektir. Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyup düşünün, biri siz konuşurken sürekli telefonuyla ilgilenirse o kişinin aslında sizinle vakit geçirmek istemediğini ve mecburiyetten yanınızda olduğunu düşünürsünüz. Eğer arkadaşınızla buluştuysanız, tüm ilginizi ona verin. Telefon da sosyal medya da bir yere kaçmıyor, birkaç saat uzak kalırsanız ölecek değilsiniz. Bırakın da o 'an' arkadaşınıza ait olsun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rekabet etmek güzeldir, kıskançlık ise tüm iyi duyguları öldürür.

Arkadaşlarınız başarılı olduğu zaman onları tebrik etmeyi ve onlar adına mutlu olmayı bilmeniz gerekir. Arada rekabet etmenizin de hiçbir sakıncası yok, tabii saygı çerçevesinde olduğu müddetçe.. Eğer siz bunların tam aksi olacak şekilde hareket ediyor ve arkadaşlarınızın elde ettiklerini kıskanıyorsanız, bu ancak sizin zavallı bir karaktere sahip olduğunuzu gösterir. Daima kazanan ve istediği her şeyi elde eden taraf siz olamazsınız, bunun bilincine varsanız iyi olur.

7. Sevgilisi olunca arkadaşını unutanlardan mısınız?

Sevgilinizle olan ilişkiniz, arkadaşlık ilişkilerinizin önüne mi geçiyor? O zaman durum vahim… Çünkü siz gerçek arkadaşlığın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz demektir. Yeni bir ilişkiye başladığınız zaman elbette sevgilinize vakit ayıracaksınız. Ancak bu, günün her saatini onunla geçirmeniz ve arkadaşlarınızı ihmal etmeniz anlamına da gelmiyor. Her zaman sizi koruyup kollayan arkadaşlarınızı bir kenara atmayın. İlişkileriniz arasında dengeyi bulun.

8. Arkadaşlarınızı kendi çıkarlarınız için kullanmayın. Hem maddi hem de manevi olarak…

Birlikte dışarı çıktığınız zamanlarda hesabı arkadaşlarınızın üzerine yıkmak, maddi olarak sizden daha iyi durumda olanların imkanlarından sürekli faydalanmak veya kendi isteklerinizi karşılamak için arkadaşlarınızı kullanmanız doğru değil. Karşınızdakinin de bir insan olduğunu unutmayın, sizin onu sırf kendisine çıkar sağladığınız için yanınızda tuttuğunuzu düşünebilir… ki teknik olarak tam da bunu yapıyorsunuz. Yardım istemek başka, iyi niyeti sömürmek başka. İlişkilerinizde verici olan taraf hep arkadaşlarınız olamaz.

9. Ben onu iki kere aradım, o beni bir kere… Skor tutmayın!

Gerçek arkadaşlık bu değil, inanın. Ben ona bunları yaptım ama o bana yapmadı, geçen sefer ben onu aradım şimdi o beni arasın diye sürekli sizin yaptığınız ama karşı tarafın yapmadığı şeyleri listelemeyin. Futbol maçında değilsiniz, böyle yaptıkça samimi olmuyorsunuz. Gerçek samimiyet, yaptıklarını sırf içinden geldiği için yapmak ve karşı taraftan bir beklenti içinde olmamaktır. Zaten siz de gerçek bir arkadaşsanız, bunun hesabına girişmezsiniz.

10. Kararları veren taraf hep siz misiniz?

Dışarı çıktığınızda gideceğiniz mekanı, izleyeceğiniz filmi, yiyeceğiniz yemeği seçen taraf hep siz mi oluyorsunuz? Peki, iplerin bu kadar sizin elinizde olmasının veya hep sizin istediklerinizin yapılmasının sebebi nedir? Karşı tarafın sizi kırmamak adına attığı geri adımlar mıdır bu durumu yaratan? Hiç karşınızdakinin fikrini almayı denediniz mi? Eğer bu soruların cevabı tahmin ettiğimiz şekildeyse bu ilişkinin bencil olan tarafı sizsiniz demektir. Arkadaşlarınızın fikrini almak ya da arada onların istedikleri plana uymak sizi öldürmez. Arada deneyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Her konuşmanın sonu size bağlanıyor, hayat yalnızca sizin etrafınızda dönüyor...

Dinlemeyi bilmek, sahip olunacak en önemli meziyetlerden biridir. Arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde yalnızca sevgilinizden, sorunlarınızdan, işinizden veya okulunuzdan bahsediyor ve diğerlerini dinlemeye tenezzül etmiyorsanız, sizi uyarmak boynumuzun borcu... Hayat sizin etrafınızda dönmüyor. Elbette kendinizden bahsedebilirsiniz ama arada karşınızdakileri de dinlemeyi bilin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
8
7
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nara Yoon

Yaşım pek büyük değil ama yine de bu konuyla ilgili birkaç kelam edebilirim diye düşünüyorum. Şu zamanlarda içi boşaltılan kavramların başında gelir. "Arkada... Devamını Gör

Nara Yoon

Benim doğduğumdan beri bildiğim, birlikte büyüdüğümüz, en yakın arkadaşım dediğim kuzenim vardı. Senden başka arkadaşım yok derdi hep. O ağladığında hep onun... Devamını Gör

Emir Talay

Halen benden iyisi olduğunu düşünmüyorum.

Sevgili

Kız arkadaşım için dostumu satıyorum :D Bok yesin

Serenat Athena

O boku sen yemelisin.O değil.