Görüş Bildir
Haberler
"Ben Yeni Sezon Bekleyemem" Diyenler İçin Son Dönemlerin En Başarılı 9 Mini Netflix Dizisi

"Ben Yeni Sezon Bekleyemem" Diyenler İçin Son Dönemlerin En Başarılı 9 Mini Netflix Dizisi

R.G.
11.06.2021 - 11:06

Dizi izlemeyi seviyorsanız ancak yeni sezonları bekleme heyecanına tırnaklarınız dayanmıyorsa bu listeye bayılacaksınız! Birbirinden farklı temaları ve hikayeleriyle mini diziler, hem sinemaseverleri hem de dizi tutkunlarını mutlu etmeyi başarıyor. Biz de tam anlamıyla keyif veren Netflix mini dizilerini mercek altına aldık. Ve son zamanların en sevilen, en iyi Netflix mini dizilerini sizin için sıraladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Behind Her Eyes

9. Behind Her Eyes

IMDb: 7.2

(2021-6 Bölüm)

Bir kitap uyarlaması olan Behind Her Eyes, gizemli bir gerilim hikayesini ekrana taşıyor. Ortalama 50 dakikalık bölümleriyle bir oturuşta bitirmek isteyeceğiniz dizi, şahane müziklere de sahip. Dizinin konusuna gelirsek; psikiyatrist patronu David (Tom Bateman) ile gizli bir ilişki yaşayan Louise (Simona Brown), bir yandan da karısı Adele (Eve Hanson) ile arkadaşlık kurunca kendini bir tür zihin oyununda bulur. Meraklısına bir not olarak Adele karakterini canlandıran güzel oyuncu Eve Hanson'un efsanevi grup U2'nun solisti Bono'nun kızı olduğunu da belirtelim.

8. Self Made: Inspired Of The Life Of Madam C.J Walker

8. Self Made: Inspired Of The Life Of Madam C.J Walker

IMDb: 7.3

(2020-4 Bölüm)

Birileri 'yapamazsın' dediği için hayal kırıklığına uğradıysanız ve gerçek bir ilhama ihtiyacınız varsa; bu diziyi kaçırmayın. Gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanan bu mini dizi, kendi başına milyoner olmayı başarmış ilk Afro-Amerikan Madam C.J Walker'ın hikayesini anlatıyor. Ancak Self-Made, Amerikalı siyahi kadınlara yönelik saç bakım ve kozmetik ürünleri tasarlayarak zengin olan bir kadının hikayesinden çok daha fazlasını anlatıyor. Dizi, hem siyahilerin yaşadıkları zorluklar hem de kadınların toplumdaki yeri konusunda oldukça güçlü bir sese sahip.

7. The Serpent

7. The Serpent

IMDb: 7.7

(2021-8 Bölüm)

Oyuncu kadrosunda İlker Kaleli'ye de yer veren The Serpent, bir BBC - Netflix ortak yapımı. The Serpent 1970'li yıllarda Güneydoğu Asya'yı keşfe gelen turistlerin peşine düşen Charles Sobhraj'ın yaşamını konu alıyor. Güneydoğu Asya ülkelerine turist olarak gelen 20 hippinin ölümünden sorumlu Charles Sobhraj karakterini Tahar Rahim canlandırıyor. Sobraj'ın sevgilisi ve suç ortağı Marie Andrée rolünde ise Doctor Who dizisinin güzel yıldızı Jenna Coleman var. Vahşet, kan ve şiddet içermemesine rağmen gerilimi yüksek dozda hissettiren The Serpent dizisi kurgusu, kostüm ve mekan seçimleriyle de izleyicilerden geçer not almayı başardı.

6. The Pharmacist

6. The Pharmacist

IMDb: 7.7

(2020-4 Bölüm) 

Netflix, başarılı dizi ve filmleri kadar gerçek suç kategorisindeki belgeselleriyle de iddialı. The Pharmacist ise bu iddianın doruk noktası olarak kabul edilebilir. Uyuşturucu şiddetine oğlunu kurban veren bir baba olan eczacı Dan Schneider, çocukları bağımlılığa itenlerden birinin de kullandıkları ağrı kesiciler olduğunu fark eder. Küresel boyutta giderek artan ilaç bağımlılığı üzerine yapılmış bu hikayedeki gerçek duygusallık, onu bir Netflix başyapıtı haline getiriyor. Zorlayıcı dört bölümün sonunda küçük bir kasabanın eczacısı olan Dan Schneider'a hayranlık duyacağınıza da eminiz.

5. Unorthodox

5. Unorthodox

IMDb: 8.0

(2020-4 Bölüm)

İlk yayınlandığında oldukça ses getiren bu dizi, Netfilix Top10 listesinde yer alan yapımlardan biri. Unorthodox, kurallara sıkı sıkıya bağlı Yahudi toplumdan kaçan genç bir kızın hikayesine odaklanıyor. Üstelik bu hikaye, gerçek bir öz yaşam öyküsüne dayanıyor. Görücü usulü ayarlanmış evliliğinin içinde dini baskıdan bunalan Esther Shapiro (Shira Haas), çareyi kaçmakta bulur. New York'ta başlayıp Berlin'de sona eren bu kaçış, Esther için kolay olmadığı gibi bir son da olmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Godless

4. Godless

IMDb: 8.3

(2017-7 Bölüm)

Kadınların sihirli öpücüklerle uyandırıldığı, hapsedildikleri kulelerden kurtarıldıkları masallardan bıktınız mı? Netflix de böyle düşünmüş olmalı ki tamamen kadınlar tarafından yönetilen bir vahşi batı kasabası tasarlamış. Western sevenlerin kaçırmaması gereken bir yapım olan, 3 Emmy ödüllü Goddless, 1880'lerde geçiyor. Katil bir haydut olan çete lideri Frank Griffin (Jeff Daniels) aradığı eski çete üyesi Ray Goode'yi (Jack O'Connell) La Belle isimli kasabada bulur.

3. Unbelievable

3. Unbelievable

IMDb: 8.4

(2019- 8 Bölüm)

Unbelievable, True Detective dizisinin ilk sezonunun ardından seyircilye buluşmuş en iyi dedektif odaklı suç dizilerinden birisi. Dizi 2015 Pulitzer ödüllü 'An Incrediblee Story Of Rape' isimli bir makaleden uyarlanmış. Sekiz bölümden oluşan bu ödüllü dram-suç dizisinde tecavüze uğradığını iddia eden genç bir kızın hikayesi anlatılıyor. Birçok dalda Emmy'e aday gösterilen dizinin başrolünde Toni Collette var. Tecavüz travmasına bakış açıcısı ve fail-kurban vurgusuna çektiği dikkat ile dizi, gerçekten övgüyü hak ediyor.

2. The Queen's Gambit

2. The Queen's Gambit

IMDb: 8.6

(2020-7 Bölüm)

Yazar Walter Tevis'in aynı isimli romanından uyarlanan The Queen's Gambit, bir hırs ve başarı öyküsü. Dizi, alışılagelmiş zekası ile bir satranç dehası olan Beth Harmon'un (Anya Taylor-Joy) kariyerine odaklanıyor. Genç yaşına rağmen büyük Rus ustalarla turnuvaya çıkacak kadar başarılı olan Harmon'un hikayesi, yayınlandığı gün 92 ülkede 'Top 10' listesine girmeyi başarmıştı. Queen's Gambit dizisi, en başarılı dönem dizilerinden de biri. Aksesuarlardan kıyafetlere kadar düşünülmüş ince detaylarla yaratılan atmosfer, söz konusu dönemi adeta yaşamınızı sağlıyor. Satranç oynamıyor olsanız hatta sevmeseniz bile bir spor müsabakasını andıran turnuva sahneleriyle Queen's Gambit dizisinden keyif alabilirsiniz.

1. When They See Us

1. When They See Us

IMDb: 8.9

(2019-4 Bölüm)

'Central Park Beşlisi' olarak bilinen beş gencin başına gelenleri anlatan bu etkileyici yapım, Netflix'in en cesur işlerinden biri. Amerikan polisinin ırkçılığına ve politik yalanlara oldukça çıplak bir bakış sergileyen When They See Us dizisi, gerçek bir öyküye dayanıyor. Dizi, 1989 yılında Central Park'ta cinsel saldırıya uğrayan genç bir kadının failleri olarak tutuklanan 5 çocuğun toplum tarafından nasıl linç edildiğini anlatıyor. Yaşları 14 ile 16 arasında değişen çocukların can acıtan hikayeleri karşısında epey duygusallaşabilirsiniz, bizden söylemesi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın