Görüş Bildir
Haberler
"Ben Bunları Bir Yerden Hatırlıyorum" Diyeceğiniz Her Yerde Karşımıza Çıkan 13 Grup

"Ben Bunları Bir Yerden Hatırlıyorum" Diyeceğiniz Her Yerde Karşımıza Çıkan 13 Grup

Türkiye'nin birçok şehrinde genç müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturdukları birbirinden yetenekli gruplar var. Bu gruplar çoğu zaman festivallerde bazen de sahne aldıkları mekanlarda karşımıza çıkıyor. 

İşte size İstanbul, Ankara ve Eskişehir olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde sahne alan ve ismini sürekli duyduğumuz müzik grupları:

1. Keti

1. Keti

2009 yılında Eskişehir’de Jetone grubunun dağılmasının  ardından grup üyelerinden Egemen Sarıkaya ve Hüseyin Deniz'in yeniden bir araya gelmesi ile Keti'nin temeli atıldı. 

Eskişehir’in başarılı gruplarından Masal ve bir süre Piiz'in vokalistliğini yapan Serhat Şenel ile yine bir dönem Piiz grubunun vokalistliğini yapan Erhan Tonbul ödüllü usta davulcu Atila Ersin Dumlu gruba katılarak Keti'nin son halini oluşturdu.

2011 yılında Fanta Stage yarışmasında finale kalarak Tarkan ve Manga’nın ön grubu olarak yer aldı. Halk oylamasını kazanarak yarışmanın Türkiye 1.si oldu. Ayrıca 'Pişmanlık' isimli şarkıda Manga grubu ile düet yapıp klip çekti. 

4 Mart 2016 tarihinde 'Bizim Hayalimiz' isimli 12 parçadan oluşan albümlerini çıkardı. 'Ver Beni Yalnızlığa' isimli parçalarına çektikleri klip ile dikkatleri üzerine çekti. Grup birçok festival ve sahne çalışmalarıyla sık sık herkesin karşısına çıkıyor.

Keti - Ver Beni Yalnızlığa simli şarkılarının klibini izleyebilirsiniz.

2. Piiz

2. Piiz

2003 yılında kurulan grup cover konusunda oldukça başarılı bir ekibe sahip. Grubun kadrosunda Erhan Tonbul (Elektrogitar-Vokal), Volkan (Elektrogitar), Ahmet Çilingir (Bas Gitar) ve Onur (Davul) yer alıyor.

2003 yılından 2010 yılına kadar sahne aldıkları bar ve sahne çalışmalarıyla hemen hemen birçok kişinin beğenisini kazanan grup 2010 yılında “Kardem” isimli albümle dijital platformlara giriş yaptı. 

Kadrosunda son olarak Emir Yaşar(vokal), M. Doğa Usta(gitar), Ahmet Çilingir(klavye), Muzaffer Doğan(klavye), Mehmet Dudarık(davul) yer alıyor., 

Grup, Ankara MK stüdyosunda toplam 19 şarkı kaydetti. Beste ve cover seçimlerinde oldukça başarılı olan grup 22 Nisan 2016'da 8 parçadan oluşan ''Kısmen Renkli'' albümü ile tekrar müzik severlerin karşısına çıktı. 

Piiz - Vazgeç Gönül  isimli şarkılarının klibini izleyebilirsiniz.

3. Yüzyüzeyken Konuşuruz

3. Yüzyüzeyken Konuşuruz

2011 yılının Mayıs ayında kurulan Yüzyüzeyken Konuşuruz grubu genç bir şarkı yazarının video kamerayla kaydedip yayınladığı şarkılarından oluşan bir proje olarak başladı.

2013 Eylül ayında Fono Müzik'ten ''Evdekilere Selam'' albümünü çıkardı. Yaptıkları müziği indie-folk olarak isimlendiren grup gitar ve vokalde Kaan Boşnak, elektro gitarda Engin Sevik, bas gitarda Can Tunaboylu ve davulda Can Kalyoncu'dan oluşan kadrosuyla konserler vermektedir.

Yüzyüzeyken Konuşuruz - Ateş Edecek Misin? isimli şarkılarının klibini izleyebilirsiniz.

4. Büyük Ev Ablukada

4. Büyük Ev Ablukada

2008 yılında İstanbul'da kurulan bir müzik grubu hayatına Salihins ve Canavar Banavar ile başladı. Büyük Ev Ablukada, kendi şarkıları, verdikleri konserler ve İnternet'te paylaştıkları konser kayıtları ile kısa sürede tanınmaya başladı. 

İlk olarak ''Ay Şuram Ağrıyo'' adlı bir konser kaydı ve ''Olmadı Kaçarız'' adında bir albüm çıkaran grubun üyeleri konserlerde kendi isimleri yerine takma isimler kullanmaktadır.

21 Aralık 2012 yılında grup 'Full Faça' isminde bir albüm yayınlamıştır. Albüm hem plak hem de CD formatında kendi kurdukları plak şirketi Olmadı Kaçarız'dan çıkmıştır.

Büyük Ev Ablukada - Arayan Bulur isimli şarkılarının klibini izleyebilirsiniz.

5. Klişe

5. Klişe

2009 yılının kasım ayında Ankara'da kurulan grup, Cahit Kılınçel (gitar, vokal), Uğurcan Karslı (gitar), Kaan Eberdes (davul) ve Eren Ergüleç'ten (bas gitar) oluşuyor. Kurulduğu günden itibaren beste çalışmaları yapan grup Türkiye genelinde yapılan müzik yarışmalarında dereceler alma başarısını gösterdi.

Seksendört grubundan Tuna Velibaşoğlu prodüktörlüğünde ''Hiç mi Suçun Yok'' isimli 3 şarkılık maxi single çıkardı. 2016 Haziran ayında çıkartıkları bu albümde ''Hiç mi Suçun Yok'' şarkısına klip çektiler. Yurt içinde ve yurt dışında bir çok konser vermeye devam eden Klişe, halen sahne ve beste çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.

Klişe - Hiç mi Suçun Yok  isimli şarkılarının klibini izleyebilirsiniz.

6. Yok Öyle Kararlı Şeyler

6. Yok Öyle Kararlı Şeyler

2011 yılında İstanbul'da kurulan Rock grubu, Erdem Topsakal (vokal / gitar), Ayhan Akbaş (elektrikli gitar), Ramazan Kırdım, Çağrı Özer (klavye) ve Boğaç Soydemir'dan (davul) oluşuyor. Evde kaydettikleri şarkıları İnternet üzerinden yayınlayan grup 2013 yılında bu demolarla bir albüm oluşturarak 2014 yılında ilk stüdyo albümlerini çıkardılar. 

2015 yılında Sziget Festivali'nde sahne alan grup yurt içi ve yurt dışında bir çok festivalin favori performans gruplarından biri olmuştur. Volkan Gürkan prodüktörlüğünde 'Beklenen' isimli albüm ile tekrar müzik piyasasına geri dönen grup 'Şarkı Sergisi' konsepti ile de albümleri şarkı illüstrasyonlarından oluşan bir sergi ile tanıtmaktadır.

Yok Öyle Kararlı Şeyler - Özümden Çok isimli şarkılarının klibini izleyebilirsiniz.

7. Son Feci Bisiklet

7. Son Feci Bisiklet

2011 yılında Arda Kemirgent (vokal, gitar) ve Can Sürmen (davul) tarafından Ankara'da kurulan grup, ilk çıkardıkları 6 şarkısını Son Feci EP adı altında dinleyicileriyle buluşturdu. Şarkılara gösterilen ilgiden hoşnut olan ikili, grubun Efe Güner (basarar) ve Erken Sağsen'i Ankara'nın Manhattan'ında katıp ilk konserini verdi. Aynı zamanda Babajim Stüdyosu'nun düzenlediği 2. Be the Band'ın yarışmasında ilk 10 grup arasına girmeyi başaran ve Roxy müzik ödüllerinde finale kalan Son Feci Bisiklet, 2012'yi beste ve çeşitli konserlerle süsledi. 

Efe Güner'in yerine Ozan Özgül geldi. Daha sonra 4 yeni tekli çıkaran grup, 2015 yılında yoğun bir konser trafiğine girdi. Son olarak 23 Haziran 2015 tarihinde yeni albümü 'Vesaire'yi çıkardı.

Son Feci Bisiklet - Rahatsız Vals isimli şarkılarının klibini izleyebilirsiniz.

8. Kırmızı

8. Kırmızı

İdil Çağatay ve Aslı Polat tarafından 2005 yılında İstanbul'da kurulan grup ilk maxi single çalışmasını 2010 yılında çıkardı. Ardından “Türkiye’nin ilk kadın rock grubu albümü” olan İsyan’ı müzik severlerin beğenisine sundu. Albümün ilk kliplerini Hayko Cepkin ile düet yapılan “Çekilin Başımdan” şarkısına çektiler.. 

Ozzy Osbourne, Arch Enemy, Haggard, Destruction gibi sanatçı ve gruplarla sahne alan Kırmızı, Avrupa genelinde 252 profesyonel rock grubunun katıldığı Eurock Marathon 2012’de performans sergileyecek ilk 8 gruptan biri olarak seçilerek yarışmayı 2. tamamladı.

Vokalde ve gitarda İdil Çağatay, davulda Aslı Polat, bas gitarda Ecem Otgucuoğlu, elektro gitarda Fulya Akgün'den oluşan Kırmızı, adını aldığı karakteri ifade eden şarkı sözleri ve herhangi bir türe bağlı kalmadan oluşturduğu özgün soundu ile iç isyanını dinleyicilerle paylaşıyor.

Kırmızı - Araf (Aile İçi Şiddete Son için Destek Şarkısı) seslendirdikleri klibi izleyebilirsiniz.

9. You May Kiss The Bride

9. You May Kiss The Bride

İstanbullu bir post-hardcore grubu olarak kuruldu. Amerikalı plak şirketi Matchless Records'un ilgisini çeken grup The Wreched Part I'i çıkardı. Grup 2014 Nisan ayında, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Belarus ülkelerini kapsayan 'Kiss & Get Tour' turunu yaparak Avrupa'da da büyük ilgi çekti.

Okan Bayülgen'in Star TV'de yayınladığı Dada adlı programına konuk olan grup singlelarının tanıtımını yaptı. 'Bensiz Bir Sen' adlı şarkılarına Murad Küçük yönetmenliğinde klip çekti. Yayınlanan klip ile birlikte birçok gazete ve dergiye röportaj veren grup müzik çalışmalarına son sürat devam ediyor.

You May Kiss The Bride feat Fatma Turgut - Bensiz Bir Sen isimli şarkılarının klibini izleyebilirsiniz.

10. Vera

10. Vera

2011'de ilk kez düzenlenen Be 'The Band' Müzikle Yarışması ile adını duyuran Vera, Kürk Mantolu Madonna, Yerle Yeksan ve Hain gibi İnternet'te büyük dikkat çeken şarkıların yaratıcıları oldu. 

2016 yılında Bir Yangın Var isimli albümleri ile geri döndüler. 10 şarkıdan oluşan albümün prodüktörlüğünü Tarkan Gözübüyük ve Cihan Barış'ın yaptı. Son kliplerini ise Aylin Aslım'ın düeti olan ''Elveda'' isimli şarkılarına çektiler.  Sevilen grup birçok mekanda sahne almaya ve müzik severler buluşmaya devam ediyor.

Vera - Bir Yangın Var isimli şarkılarının klibini izleyebilirsiniz.

11. Heavy Sky

11. Heavy Sky

2012 yılının sonunda Batu Akdeniz, Çağlar Töngür ve Hakan Kılıç tarafından kurulan grup BATU, Supermoon gibi isimlerle konserler verdi.

Mehmet Öztürk'ün  gruba dahil olmasıyla 'Heavy Sky' ismini aldı. İlk video klip ve single'ını 31 Mayıs'da yayınlayan grup İlk albümleri ''Dreamer'' 14 Mayıs 2016 tarihinde çıkardı. Grup üyeleri, müziklerini 'Ankara'nın havasını suyunu almış, kaygılı ve gürültülü' olarak tanımlıyor.

Heavy Sky - World  isimli şarkılarının klibini izleyebilirsiniz.

12. Nükleer Başlıklı Kız

12. Nükleer Başlıklı Kız

Billur Yapıcı ve Tansel Turna ikilisinden oluşan grup, 2006 yılında Ankara'da kuruldu. Birçok şehir ve festivalde konserler verdi. 2006 yılında Nokia Super Sound yarışmasında dereceye girdi.

2007 yılında Sony Ericsson Unistar yarışmasında 1. oldu. Nükleer Başlıklı Kız, 2010 yılında 10 şarkıdan oluşan 'Bir' isimli albümlerini çıkardı. Maske, Kaç Kere ve Fondoten şarkılarıyla büyük bir ivme yakaladı. 2013 yılında ''Gönüllü Köle'' isimli albümleri ile yine sık sık karşımıza çıkan gruplardan birisi oldu. 

Nükleer Başlıklı Kız - Eğer İstersen isimli şarkılarının klibini izleyebilirsiniz.

13. Rocka

13. Rocka

2005 yılında Ankara'da kurulan grup, amatör çalışmalar yaparak önemli etkinlik ve festivallerde kendine yer buldu. Daha önce Tarkan'ın seslendirdiği ''Ölürüm Sana'' şarkısını yeniden seslendiren grup Tarkan'ın da kendilerine destek vermesiyle tüm dikkatleri üzerine çekti. Ardından çıkardıkları '101' isimli albüm ile müzik marketlerdeki yerini aldılar. Çok sayıda konser ve sahne çalışmaları olan grup birçok kişi tarafından takip ediliyor. 

Rocka - Ölürüm Sana Official isimli şarkılarının klibini izleyebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
65
45
14
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can

İkiye On Kala olmalı. Yüzyüzeyken Konuşuruz, Son Feci Bisiklet ve Büyük Ev Ablukada güzeldir

ASENA

Pilli Bebek yoksa bu liste eksiktir.

Nursena Ersöz

İkiye On Kala yokken eksiktir bu liste.