Görüş Bildir
Haberler
Babacan'dan 'Ölçüsüz Rant' Eleştirisi

Babacan'dan 'Ölçüsüz Rant' Eleştirisi

Batuhan
16.09.2014 - 11:08 Son Güncelleme: 16.09.2014 - 12:49

'BDDK Banka Banka Ne Gerekiyorsa Yapacaktır'

5. Finans Zirvesi'nin açılışında konuşan Babacan, 'halen yüksek düzeyde' olduğunu söylediği yüksek vari açıklar ve enflasyonu düşürmeye odaklanacaklarını vurguladı ve 'Bunu yaparken, istihdamı koruyacak önlemleri de alacağız' dedi.

Babacan, Türkiye'nin 'hukuk devleti' olması yolundaki çalışmaların da süreceğini belirterek, 'Önümüzdeki dönemde yargı alanındaki reformlar da devam edecek' diye konuştu.

BABACAN: BANKALAR İLE İLGİLİ ADIMLARA BDDK KARAR VERİR

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bankalar ile ilgili adımların atılıp, atılmayacağına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) vereceğini söyledi.

5. Finans Zirvesi'nde soruları yanıtlayan Bababcan, 'Herhangi bir banka ile ilgili hangi adımın atılıp, hangi adımın atılmayacağına BDDK karar verir' dedi.

Bankacılık ile ilgili tüm bilgileri, ilgili ve yletkili kişilerden almak gerektiğini vurgulayan Babacan, 'Bunu da ya BDDK Başkan ı kendisi yapar ya da BDDK internet sitesinden duyuru yapılır' dedi.

Türkiye açısından bankacılık sisteminin sağlamlığının çok önemi bulunduğunu da vurgulayan Babacan, Türkiye'nin yüksek cari açığıkları nedeniyle bankaların da yurtdışından büyük miktarlarda borçlanmalar yaptıklarını söyledi.

Babacan, bu yıl Türkiye'nin cari açığında bir miktar düşüş olacağına da işaret ederek, 'Dolayısıyla bankalarımızın dış finansman ihtiyacı geçen yıla göre daha az olacak. Bu nedenle burada herhangi endişelenecek bir tablo yok' diye konuştu.

ABACAN: İNŞAATTA KÜÇÜK KALEM OYNATMALARLA OLUŞAN ÖLÇÜSÜZ RANTLAR VAR

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, inşaat sektöründe bir gecede, bir kalem değişikliğiyle oluşan 'ölçüsüz rantlara' dikkat çekti.

Babacan 5. Uluslararası İstanbul Finans Zirvesi'nin sabah oturumunda soruları yanıtlarken, inşaat sektörünü destekledikleri ve önemli bir sektör olduğunu belirterek, 'Hatta gelişmiş ülkelerde bile milli gelirin yüzde 8'i inşaat sektöründe gelir' dedi.

Babcan, inşaat sektörünün düzenleme ve denetleme içinde çalışması gerektiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖLÇÜSÜZ RANTLAR

'Bir de çok kısa vadeli küçük kalem oynatmalarla oluşan ölçüsüz rantlar var. Bu ölçüsüz rantların oluşmasıyla ilgili bizim eleştirilerimiz var. Bu ölçüsüz rantların daha kontrollü, fırsat eştliğine dayanan ve şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. 'Hangi sektöre yatırım yapayım' dediğinde yatırımcılarımız kararlarını daha sıhatli bir şekilde verebilsinler. Aksi halde çok kolay; bir gecede bir kalem değişikliğiyle, mevzuat değişikliğiyle sağlanan rantların söz konusu olduğu bir alan varken, ister istemez sanayi gibi uzun vadeli gerçekten çok emek isteyen, ciddi fedakarlık isteyen bir sektöre ister istemez ilgi düşebiliyor. Bunu yeniden bir dengelememiz gerekiyor.'

Gülseli KENARLI- İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/ali-babacan-onu...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0