Görüş Bildir
Haberler
"Bazı Oyuncular Beklentimin Altında Kaldılar"

"Bazı Oyuncular Beklentimin Altında Kaldılar"

Batuhan
11.06.2015 - 16:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kazakistan maçı öncesinde Volkan Babacan ile birlikte basın mensuplarının karşına geçti.

Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu eleme maçı öncesinde önemli açıklamalar yaptı. Deneyimli teknik adam, Salih Uçan, Okay Yokuşlu ve Emre Çolak'tan umutlu olduğunu ancak üç ismin beklentilerinin altında kaldığını söyledi.

İŞTE FATİH TERİM'İN AÇIKLAMALARI...

Benim Kazakistan'a bu ikinci gelişim. Stadın açılışına gelmiştim. Bir Türk ülkesine gelir gibi, çok rahatım burada. Dün geldiğimizden bu yana bizi ziyarete gelenler veya gördüğümüz herkes Türk. Yabancısı olmadığı bir yerdeyiz. Herkesin ilgisi alakası sevgisi gözlerinden okunuyor.

'BAZI OYUNCULAR FİZİK OLARAK YORGUN'

Bizler için sezonun en zor zamanları. Bir de şöyle düşünelim, Arda, Mevlüt, Hakan Çalhanoğlu 24 Mayıs'ta bitirdiler. Biz kendi ligimizin boyunu da bunun için uzattık. Ayın 3'üne de kupa finali koymamızın sebebi de buydu. Bu kolay bir şey değil. Nitekim bazı oyuncularımıza program verdik. Bulgaristan maçı bizi son derece mutlu etti. Ancak bazı arkadaşlarımızın fiziki yorgunluğu çok açık. Sadece bizim için değil, Avrupa'nın birçok ülkesi için sapa bir tarih ama yapacak bir şey yok. İşin fizik kısmını geçecek olursak, işin duygusal boyutunda oyuncularımızın arzusu bizi son derece mutlu ediyor. Kendi arkadaşları deniz kenarında gezerken, onların burada olması çok kolay bir şey değil. Ama milli futbolcu olmanın yanları da bu.

'HOLLANDA OYUNUNU BURADA DEVAM ETTİREREK...'

Hollanda maçı son dakikaları geçirebilseydik, tesadüfi yediğimiz bir gol olmasaydı, oynanan oyun, biz daha bitmedik mesajı bizim için son derece önemliydi. Bulgaristan'ın ikinci yarısı da çok önemliydi. Bizim için ikinci yarı başlıyor. İlk yarıdaki 5 maçı geride bıraktık. Şimdi ikinci 5 başlıyor. 4 maçımız kalıyor, 3'ü içeride... Oynamazsanız hiçbir şey olmaz ama kendi evinde böyle bir milli takım olursa, o sahalar dolar taşar. Oynayacaklarına da eminim ben, bir rayına girdik. O yüzden Kazakistan maçı ikinci yarının birinci maçı olması nedeniyle önemli bir karşılaşma. Çok dikkatli olmamız gereken bir maç. Biz Hollanda oyununu burada da devam ettirerek kazanacağımız inancını taşıyoruz.

İZLANDA MAÇINI HATIRLATTI!

İzlanda'yı hatırlayacak olursak, Onur ile Ersan'ın bir topa çıkışından golü yedik. Oyun 1-0 iken hamle yapacağımız zaman Ömer atıldı, ondan sonra da kötü oynadık zaten. Ümit ederim öyle bir şey olmaz. Biz bu geçen zamanda çok fazla zaman geçirdik.

'RAKİPLERİN GALİBİYETLERİNİ KÜÇÜMSEMİYORUZ AMA...'

Biz rakiplerimizin aldığı galibiyetleri küçümsemiyoruz ama bir hatırlayın Çek maçını. Letonya'da pozisyon vermeden penaltıyla berabere kaldık, son dakikada mağlup oluyorduk. Futbolda oluyor böyle. İnşallah artık oyunla beraber tersi olmalı.

'TRANSFER İÇİN ANTRENMANI KAPATMADIK'

Biz önce kazanalım, ondan sonra iki taraftan gelecek sonuçlar önem kazanıyor. Mühim olan bizim kazanmamız. Antrenmanları transfer için kapatmadım. Biz onların transfer konuşmalarını da engellemedik. Transfer görüşmelerini yapmaları kadar doğal bir şey olamaz. Kendileri de çok rahatlar bu konuda.

OYUNCULAR HAKKINDA TEK TEK KONUŞTU

İzlanda'dan bu tarafa kadromuz değişiyor. Bazı zorunlu değişikliklerimiz de var. Caner'in ameliyatı, Gökhan Töre sıkıntılı, Hasan Ali o da sıkıntılı oynuyormuş zaten. Anca bu değişim devam edecek. Başka oyuncular da takip ediyouz. Açıkçası ben milli takımda yaşa bakmıyorum ama yeni bazı oyuncularımız geliyor. Caner'in olmaması belki de Emre'yi kazandırdı diyebiliriz. Bazı mevkilerde ikişer üçer oyuncumuz olması bizim için avantaj. Emre de başarıyla sınavını verdi. Adana'dan bir kaleci aldık. Ozan baya bir oturdu. Serdar Aziz gayet iyi oynuyor. Evet yavaş yavaş gençleşiyoruz ama bunu gençleşmek için değil hak ettikleri için yapıyoruz. Ama bizim beklediğimiz bazı oyuncular da gelmedi.

SALİH UÇAN, OKAY YOKUŞ VE EMRE ÇOLAK SÖZLERİ

Salih'ten çok ümitliydim, Okay çıkış yapar mı dedik ama biraz daha zorlaması lazım. Emre Çolak'ın biraz daha zorlaması lazım. O yüzden rengine ismine bakmadan hak ettiğini vermeye çalışıyoruz. Ben oturduğumuz zaman herhangi bir takım diye bakmıyoruz. Benim bir beklentim daha var. Yeni gündeme gelecek olan yabancı kuralıyla ilgili ben bu sene birçok arkadaşımızın yurt dışında oynama isteğinin daha da artacağını düşünüyorum. Ben de yurt dışına bağlı birçok ismi açıklamaktan zevk alacağım. Benim en büyük inancım, takım ayırmaksızın her takıma giden, yurt dışında oynamayı kendine hedef edinmiş oyuncuların çokluğu beni daha mutlu edecek. Ben bu kuralın faydalarından birinin bu olacağını düşünüyorum. Benim isteğim yakın bir gelecekte kimi çıkarsak, kimi sonradan soksak sistemi, anlayışı, taktiği değiştirmediği bir milli takıma doğru gidiyoruz, bu da sevindirici bir şey.

VOLKAN BABACAN: 'HOLLANDA MAÇI BİTTİ, ŞİMDİ KAZAKİSTAN MAÇI...'

Hollanda maçı bizim için bitti. Önümüzde Avrupa Şampiyonası'na gitme adına telafisi olmayan maçlara çıkıyoruz. İyi hazırlandık. Bizim tek amacımız Kazakistan maçını kazanmak.

Çok zorlu ve büyük bir yarışın olduğu bir lig geçti. Tabi ki oyuncular çok yoruldu ama milli forma olduğu zaman büyük fedakarlıklar yapmak isteyen bir oyuncu grubu var.

Sporx

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0