Görüş Bildir
Haberler
‘Başkanlık Sistemini Benimseyen Anayasa İçin Her Türlü Adımı Atacağız’

etiket ‘Başkanlık Sistemini Benimseyen Anayasa İçin Her Türlü Adımı Atacağız’

ATKN
26.03.2016 - 22:16 Son Güncelleme: 27.03.2016 - 01:00

Yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, 'Önümüzdeki haftadan itibaren yazım heyetimiz çalışmalara başlayacak. İnşallah önümüzdeki 1 ay içinde bütün bu yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz' dedi. Davutoğlu, 'İnsan onurunu koruyan, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, yetki ve sorumluluk dengesinin kurulduğu, siyasal sistem olarak başkanlık sistemini benimseyen, demokratik ve özgürlükçü bir anayasa için gereken her türlü adımı kararlılıkla atacağız' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’daki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dünya Türk Girişimciler Kurulu yemeğinde konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Bugün bizim, Türkiye için birinci önceliğimiz güven ve istikrardır. Türkiye'deki demokratik siyaseti, güven ve istikrarı gözümüzün ışığı gibi koruyacağız. Ekonominin geleceği de toplumsal barışın geleceği de güven ve istikrarın korunmasına bağlıdır. Bunun için de yerinde sayan değil, hedefleri olan ve o doğrultuda sürekli ilerleyen, gelişen bir ülke olmak zorundayız.

'Adaleti gözeten, vesayeti reddeden bir anayasa yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz'

'Adaleti gözeten, vesayeti reddeden bir anayasa yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz'

Şartlar ne olursa olsun demokrasiden, hukuk devletinden, üretimden, ihracattan, istihdamdan, sosyal barıştan, çalışma barışından gözümüzü ayırmayacağız. Adaleti gözeten, vesayeti reddeden, toplum ihtiyaç ve taleplerine uygun bir anayasa yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

 O büyük kriz Türkiye'yi nasıl teğet geçtiyse, krize rağmen nasıl 6,5 milyon insanımıza o günden bugüne istihdam ve iş imkanı sağladıysak, bugünkü arızi bölgesel sorunlara, etrafımızdaki ateş çemberine rağmen bütün bu krizleri de aşacak güce sahibiz. Psikolojimizi değiştirmek isteyenler asla muratlarına eremeyecekler. 7 Haziran seçimleri sonrasında tekbaşına hükümet kuramamış olmamızdan kaynaklanan ortamı değerlendirmek ve bir kaos ortamı oluşturmak isteyenler asla başarıya ulaşamayacaklar.

Bugünlerde, bütün vatandaşlarımızın yeise, karanlığa sevk edilmek istendiği günlerde hepimiz sokaklara çıkalım, 'Omuz omuzayız, bir aradayız, hiçbir şekilde bu terör odaklarına teslim olmayacağız' diye haykıralım.

'Vizesiz ziyaret edilen ülke sayısını 42'den 69'a çıkardık'

'Vizesiz ziyaret edilen ülke sayısını 42'den 69'a çıkardık'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Vizesiz ziyaret edilen ülke sayısını 42'den 69'a çıkardık. Avrupa'ya vizesiz seyahati de inşallah en kısa zamanda gerçekleştirmek üzereyiz. Size bu müjdeyi de vermek inşallah en geç haziran ayında bize nasip olacak.

Yapacağız, edeceğiz demekle kalmadık, bakın 3 ay geçti, 'yaptık' diyoruz, 'bitirdik' diyoruz ve gururla ifade ediyorum, 1 Kasım öncesinde seçim meydanlarında verdiğimiz bütün vaatleri yüzde 100 ölçeğinde tamamladık ve halkımızın huzuruna ak bir alınla çıktık.

'Önümüzdeki 1 ay içinde yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz'

'Önümüzdeki 1 ay içinde yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz'

Milletimizin yeni anayasa talebini karşılamak üzere AK Parti olarak çalışmalarımızı hızlandırmaya karar vermiş bulunuyoruz. Yetkili kurullarımızda çok verimli istişarelerde bulunarak milletimizin yeni anayasa beklentisini karşılamaya yönelik her türlü planlamayı yaptık. AK Parti bünyesinde bir anayasa komisyonu kurarak çalışmalarımızı somutlaştırdık, yol haritamızı belirledik. Bugün de bu komisyonun üyeleriyle uzun ve detaylı bir çalışmayı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirdik. 

Önümüzdeki haftadan itibaren yazım heyetimiz çalışmalara başlayacak. İnşallah önümüzdeki 1 ay içinde bütün bu yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Bu aşamada bize iş dünyamızdan gelecek her türlü teklife açığız. 

İnsan onurunu koruyan, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, yetki ve sorumluluk dengesinin kurulduğu, siyasal sistem olarak başkanlık sistemini benimseyen, demokratik ve özgürlükçü bir anayasa için gereken her türlü adımı kararlılıkla atacağız.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
301
53
42
22
15
10
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

''Mahalle yanarken orospu saçını tararmış''

Mehmet Cepik

Bunlara o sifati yakistirmak, gercekten agir isci olan o kadinlara büyük hakarettir. Tenzih ediyorum... Bunlar memleketi yakmislar, karsisinda zevkten tepini... Devamını Gör

Bu sistem eğer ki olursa çok değil 5-6 yıl sonra Suriye gibi oluruz, tek üzüleceğim ATA'mızın şeriatın yanmış küllerinden kurduğu Çağdaş Cumhuriyet Mirası o... Devamını Gör

Mehmet Cepik

Bravo genc!!! Demek ki baskomutanimiz bu Cumhuriyeti sizlere emanet ederken bir bildigi varmis!! Bitmediniz, bitmeyeceksiniz, bitiremeyecekler!!! Istiklal ma... Devamını Gör

Erhan Ceylan

Açıklamada en çokta buna güldüm, "hukukun üstünlüğü"... Hukukun üstüne çıkmışsın üstünde debeleniyorsun...