Görüş Bildir
Haberler
Şehit Cenazesinde Bakan Müezzinoğlu'na Tepki

Şehit Cenazesinde Bakan Müezzinoğlu'na Tepki

Ulaş
20.08.2015 - 20:10 Son Güncelleme: 21.08.2015 - 08:07

Siirt'te PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 8 asker arasında bulunan ve kısa dönem askerliğini yapan jandarma er Bahadır Aydın, bugün memleketi Bursa'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5 bin kişi katıldı

Cenaze daha sonra Ulucami'ye getirildi. Buradaki törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, aralarında CHP'li Muharrem İnce'nin de bulunduğu milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Jandarma Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, şehit er Aydın'ın ailesi, akrabaları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze töreninde şehit erin babası Muhsin Aydın oğlunun tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Cenaze namazının kılındığı Ulucami'nin hemen arkasında bulunan Kapalı Çarşı esnafı terörü protesto etmek için işyerlerine Türk bayrakları astı.

Müezzinoğlu'na cami avlusunda tepki: "Başkan seçilinceye kadar ne kadar kan gidecek?"

Cenaze töreni sırasında cami avlusundaki kalabalık arasındaki bir kişi, Bakan Müezzinoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu 'Cumhurbaşkanı yerine başkanı seçmiş olsaydık Türkiye bu kaosu yaşamayacaktı'  açıklamasına atıfta bulunarak 'Sayın Bakan, başkan seçseydik bütün bunlar olmayacaktı değil mi? Bunu siz söylediniz. Başkan seçilinceye kadar ne kadar kan gidecek?' diyerek bağırdı. 

Cenazeye katılanlardan bazıları bu sözleri alkışlarken, başka bir kişi daha Bakan Müezzinoğlu'na tepki gösterdi.

Cenaze namazının kılınmasından sonra şehit er Bahadır Aydın'ın cenazesi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atılarak bir süre omuzlarda taşınıp top arabasına konuldu.

Bakana ikinci protesto

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir süre bu şekilde taşınan cenaze daha sonra ambulansa konulup, helallik alınması için evinin bulunduğu semte doğru yola çıkarıldı. 

Bu sırada cenazeye katılardan bazıları Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu bir kez daha protesto edip pet şişe atarak protokolün üzerine yürüdü. 

Bakan Müezzinoğlu'nu korumaları ve partililer önce Tayyare Kültür Merkezi'ne götürülmek istedi ardından hemen yanında bulunan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na götürdü. 

Bakan Müezzinoğlu'nun girdiği belediye binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Şehit er Bahadır Aydın'ın cenazesi ardından Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Akpınar Mahallesi'ndeki evinin önüne getirilip helallik alındıktan sonra Hamitler Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0