Görüş Bildir
Haberler
"Başka Terim Gelmez"

"Başka Terim Gelmez"

Batuhan
12.01.2014 - 10:51

"Başka Terim Gelmez"

Antalya’nın ev sahipliği yaptığı 51. TSYD Sporun Zirvesi seminerinde ‘Kaybolmaya yüz tutmuş milli takım ruhu yeniden filizlenecek mi?’ konulu panele katılan milli takım teknik direktörü Fatih Terim, Türk futbolu ve kişisel hedefleri hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Terim’in, “Başka Terim beklemeyin, gelmez” sözleri, panele damga vurdu. Terim şu ifadeleri kullandı: “Yaptığım uygulamalarla şu an birçok teknik direktörün Türk futboluna hizmet ettiğini görüyorum. 30-40 antrenör arkadaşım vardır ki benimle çalışmıştır ve Türk futboluna hizmet ediyor. Ben bundan çok büyük bir haz duyuyorum. Ama eğer bir Fatih Terim daha bekliyorsanız, bu olmaz. Fatih Terim’i geçebilir ama Fatih Terim gibi olmaz. Milli takımı daha önce 2 kez çalıştırmıştım. Ama bu kez ülke futbolunun sorunlarını çözmek için görev aldım. Sorunların köklerine kadar ineceğim. Euro 2016 için elimizden geleni yapacağız. Ama asıl hedefimiz günlük başarılar değil, uzun yılları kapsayan bir başarı. Bir söz var, ‘Aptallığın en büyük kanıtı aynı şeyi defalarca yapıp başarı beklemek.’ Aynı şeyi defalarca yaptık ama bu sefer yapmaya niyetim yok.”

‘ŞİMDİ RÖNESANS ZAMANI’

“Altyapı ve yeniden yapılanma kelimelerini duymaktan yılgınlık geldi. Bütün arkadaşlarımızın ortak fikri, 2014 yılına geldiğimiz şu günlerde hala tesis eksikliği var. 1990’dan beri hızla kendimizi yeniliyoruz. Bizde eksik olan eğiticilerin eğitilmesidir. Bu konuda çok duyarlıyım ve ayrı bir seferberlik yapacağız. Artık aydınlanma dönemindeyiz. Artık reform ve hatta rönesans zamanıdır. Bu süreçteki en önemli silahım sabır ve azim. Umarım ülkemde tüm paydaşlar bu sabır ve azmi gösterir ve birlikte hedefe doğru yürürüz.”

‘PANSUMANI SEVMEM’

“Pansuman yapmayı sevmiyorum ve hayatımda da hiç pansuman yapmadım. Sorunları eğer mümkünse temelinden çözmeye hazırım. Eğitim seferberliği başlatacağız. Teorik eğitimlerimizin tamamını online eğitim yoluyla vereceğiz. Yol ve konaklama masraflarından kurtulacağız. Uluslararası akredite eğitimine katılabilmek için eğitimi almış, sınavını vermiş kişileri davet edeceğiz. TFF bu eğitimlere ilk sağlıkla başlayacak. Arkasında teknik ve idari birçok konuda devam edecek.”

MEB İLE ORTAK ÇALIŞACAĞIZ’

“Futbolu okullara sokmamız gerekiyor. Bunu geçmişte de defalarca söyledik ama imzalar atılmasına, protokoller yapılmasına rağmen sonuç alamadık. 6 ila 20 yaş arasında genç nüfusun 20 milyon civarında olduğunu göz önüne alırsak, ana arterin okullar olduğunu görebiliriz. Bu en önemli projem olacak. Bu projeye ‘Aydınlanma Dönemi’ adını verdik. Yeni sporcular kazanmak için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile gerekli çalışmaları yapacağız. Okullarda kız ve erkek tüm öğrenciler yeteneklerine göre spor branşlarına yönelecek. Sadece sahada değil, başarılı sonuçlar alınacak bir sistem kurmayı hedefliyoruz. Görülecek eksikliklerin kimden kaynaklandığını mutlaka duyuracağım.”

TÜRK FUTBOLU NEREYE KOŞUYOR?

Seminerin ikinci gününde “Türk futbolu nereye koşuyor” isimli panelde, MP Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ile tecrübeli çalıştırıcı Yılmaz Vural söz aldı. Panele, HTSPOR Müdürü Halil Özer, spor yazarı Atilla Gökçe, Milliyet Spor Müdürü Tayfun Bayındır ve Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Arslan katıldı. Oturum başkanlığını Ümit Aktan’ın yaptığı panelde, Türk futbolunun sorunları masaya yatırıldı. Aybaba’nın “İstikrar lazım diyoruz. Terim, Milli Takım’a 5 yıl imza atınca eleştiriyoruz” sözleri dikkat çekti.

KİTAP YAZACAK

Terim, konuşma sırasında “Çok güzel bir anımı anlatayım. Bunu kitabımda da yazacağım” diyerek, kitap yazacağının bilgisini de verdi.

Fatih Terim, konuşması sırasında kurduğu “Zamanında 110 bin lira almama önerge verenler, 11 milyon Euro’yu sorgulamazlar” cümlesiyle hem sitem etti hem de mesaj gönderdi.

Panelin açılışında neşeli anlar yaşandı. Oturumu yöneten Faik Gürses’in “Kızını dövmeyen dizini döver” sözlerinin ardından hemen araya giren Fatih Terim, “Her atasözü doğru değildir, bu da onlarda biri. Bu yanlış” dedi. Bilindiği gibi Terim’in iki kızı bulunuyor.

Fatih Terim’in konuşması esnasında oturumu yöneten Faik Gürses’in masasının hemen önünde yer alan tabelanın düşmesiyle kısa süreli korku yaşandı. Terim’in Gürses’e “Bir su iç” demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Terim, özellikle 3. Lig’de oynayan futbolcuların, askerlik görevleriyle ilgili yaşadıkları sıkıntılar için de çözüm üreteceklerini anlattı.

Konuşmasının ardından Fatih Terim’e günün anısına plaket verildi.

Terim, konuşmasına “Dostlar Grubu” diyerek başladı.

HTSPOR

Kaynak: http://spor.haberturk.com/futbol/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın