Görüş Bildir
Haberler
‘Basılı Wikipedia’ Yarım Milyon Dolara Satışta

‘Basılı Wikipedia’ Yarım Milyon Dolara Satışta

Hande öçalan
19.06.2015 - 18:48 Son Güncelleme: 19.06.2015 - 19:00

Sanatçı ve yazılım uzmanı Michael Mandiberg, bedava internet ansiklopedisi Wikipedia'yı basılı hale getirdi. Geliştirdiği yazılım ile Wikipedia’nın tüm İngilizce sayfalarını bir veri tabanında toplayan Mandiberg, sanal ansiklopediyi talep üzerine basılı hale getirebiliyor. 7,471 cilt tutan ansiklopedinin fiyatı ise yarım milyon dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sadece Belli Başlıklarda Basılabiliyor

Sadece Belli Başlıklarda Basılabiliyor

Al Jazeera’de yer alan habere göre; her biri 7,471 cilt tutan Wikipedia’nın bir örneği, New York’ta açılan ve 2 Temmuz’a kadar sürecek ‘From Aaaaa! to ZZZap!’ adlı sergide gösteriliyor. Wikipedia’nın basılı halini evinde bulundurmak isteyenler, toplam 5,244,111 sayfa içeren ansiklopedi için yarım milyon dolar ödemek zorunda. Mandiberg’in geliştirdiği yazılım sayesinde sadece belli başlıklarda Wikipedia’yı basmanın bedeli ise 80 dolardan başlıyor.

Sanal Ansiklopedi Her Gün Binlerce Yeni Sayfayla Güncelleniyor

Sanal Ansiklopedi Her Gün Binlerce Yeni Sayfayla Güncelleniyor

Wikimedia Derneği, ilk kez 2008′de PediaPress ile hazırladığı projede okuyucuya özel hazırlanan Wikipedia ansiklopedileri fikrini hayata geçirmişti. Sadece 15 bin kitabın basıldığı proje daha sonra rafa kaldırılmıştı. Geçtiğimiz yıl Indiegogo kampanyası ile başlatılan benzer bir projede başarısız olmuştu.

Wikipedia’yı basılı olarak elde etmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken nokta, ansiklopedinin alındığı anda eskiyecek olması. Sanal ansiklopediye her gün botların yazdığı binlerce sayfa ekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0