Görüş Bildir
Haberler
'Başika IŞİD'den Alındı'

'Başika IŞİD'den Alındı'

Reuters'ın verdiği bilgire göre, sabah saatlerinde Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika bölgesini IŞİD'den almak için operasyon başlatan Peşmerge güçleri kentte kontrolü sağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Musul Operasyonunun ikinci aşaması olan Başika harekatı bugün Sabah  06.45 sıralarında Peşmerge Özel Kuvvetleri Zerevani güçleri tarafından başlatıldı.  Irak'ta terör örgütü IŞİD'in elinde tuttuğu Musul'un  kurtarılması operasyonun 7'nci gününde, Peşmerge güçleri kentin kuzeydoğusundaki  Başika kasabasını geri alınmak için harekete geçti.  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri,  kuzeydoğu bölgesinde yer alan Başika ve Naweran cephelerinde sabahın erken  saatlerinde IŞİD'in elinde tuttuğu kasabaya doğru ilerlemeye başladı.

Reuters: Kentte kontrol Peşmerge güçlerinde

Reuters: Kentte kontrol Peşmerge güçlerinde

Reuter Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre Peşmerge güçleri Başika kentinde kontrolü sağladı.

Ve yine Reuters'e göre ABD'li bir yetkili, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ı, kasabanın IŞİD'den alınması konusunda bilgilendirdiğini de söyledi.

"Tamamen kontrol altında değil"

"Tamamen kontrol altında değil"
İçeriğin Devamı Aşağıda

AA’ya konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memozini ise, 'Peşmerge güçleri, Başika'da ilerliyor. IŞİD militanları kuşatma altına alındı. Çatışmalar sürüyor. Ancak IŞİD militanları silahlarını, eşyalarını geride bırakıp kaçıyor. Peşmerge’nin ciddi bir ilerleyişi söz konusu. Peşmerge, Musul kent merkezine 9 kilometre yaklaştı. Fakat Başika'nın tamamı henüz kontrol altına alınmadı' dedi.

Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Gazi Salih ise, 'Naweran ve Başika cephelerindeki Peşmerge güçleri aynı noktada bir araya geldi. Bu güçler şu anda kasabayı kontrol etmek için ortak şekilde topyekûn saldırıda' ifadelerini kullanmıştı.

Operasyona kadın peşmergeler de katılıyor

Operasyona kadın peşmergeler de katılıyor

Bu sabah başlatılan operasyona kadın Peşmerge ve ABD'li askerlerin de  çatışmaların şiddetli bir şekilde yaşandığı ön cephelerde  yer alması dikkat  çekti. Irak ordusu, dün Musul'un Hemdaniye ilçesi ve Bertılla kasabasında  kontrolü tamamen sağlamıştı.  Irak Başbakanı Haydar el İbadi, 17 Ekim tarihinde Musul'u kurtarma  operasyonun güney, doğu ve kuzey bölgelerinden başladığını duyurmuştu.

İran Peşmergesi de operasyonda

İran Peşmergesi de operasyonda

Kadın ve erkek Peşmergeleriyle Naweran Cephesi'ne gelen İran'a muhalif Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yezdanpenah,  IKBY'li Peşmergeler'e destek vermek için çatışmalara katıldıklarını söyledi

Terör örgütü IŞİD, iki buçuk yıldan uzun bir süredir, çoğunlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı söz konusu kasabayı elinde tutuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin Başika Kampı'na 15 kilometre mesafede

Türkiye'nin Başika Kampı'na 15 kilometre mesafede

Operasyon yapılan bölgenin Türk güçlerinin bulunduğu noktaya 15 kilometre uzaklıkta olduğu belirtiliyor. Operasyona koalisyon uçakları havadan destek verirken, Amerikan birlikleri de sahada koordinasyon çalışması yapıyor.

DHA, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
33
20
12
11
10
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fenikeli

Kimse de demiyor ki arkadaş Türkiye'nin başika kampına 15 km uzaklıkta ışid'in ne işi var ?? kafamda deli sorular..Bu vaziyeti dünyaya anlatamazsınız...Sizi ... Devamını Gör

colombian

adam çıkıp ben amerikayla birlikte büyük ortadoğu projesi eşbaşkanıyım diyor kimse de demiyorki aam paşam aslansın kaplansın da şu proje nedir neyin nesidir ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

pesmerge yiyorsa pkkya operasyon yapsinda gorelim. Pesmerge = PKK.. SImdi olacaklari soyleyeyim zaten bilmeyen yokyur. Pesmergenin temizledigi yerler pkkya t... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

daha öncede PKK liler yadimlarina gitmisti. Saten savasmazlar