Görüş Bildir
Haberler
'Başbakan Yardımcısı Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağım'

'Başbakan Yardımcısı Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağım'

Ulaş
21.06.2014 - 16:18

Balyoz davasının tahliye olan hükümlüleri, 91 haftadır kendileri için eylem yapan ‘Vardiya Bizde Platformu’ üyeleriyle buluştu. Davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Oramiral Özden Örnek, “Bir Başbakan Yardımcısı bir televizyon kanalında ‘Balyoz planı bal gibi darbedir’ dedi. Kendisine ilk söyleyeceğim şey; siz yargıyı etkilemeye teşebbüs ettiniz. Pazartesi günü hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım.” dedi.

Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy, Askeri Casusluk gibi davalarda yargılananların ailelerinin oluşturduğu ‘Vardiya Bizde Platformu’nun düzenlediği ‘Sessiz Çığlık’ eyleminin 91.'si Beşiktaş'taki Demokrasi Anıtı önünde yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından tahliye olan ve aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Oramiral Özden Örnek ve Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da bulunduğu Balyoz hükümlüleri, eylem yapanlarla buluştu. ‘Özgürlük’ sloganları atan grup, ‘İstanbul askeri casusluk davasını unutma unutturma’, ‘Bayrak inmez, vatan bölünmez’, ‘Bu topraklarda Mustafa Kemaller yenilmez’ ve ‘Hak, hukuk, adalet’ yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Cezaevi sürecinde kendisine desteğinden dolayı ailesine teşekkür eden eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, “Ailem benden fazla ceza çekti. Türk yargı tarihinin kömür karasından da kara Balyoz davasının bir aşamasını bitirdik. Bundan sonra önümüzde daha başka aşamalar var. Mücadelemizi hiçbir zaman bırakmayacağız. Bize bu komployu kuranların hepsi, makamı ne olursa olsun, yargının önüne çıkıp yargılanacaklar. Hepsi bizim çıktığımız yere girecekler. Annemizden emdiğimiz süt kadar temiz ve masumuz. Bunu bilmeyenler ve kasten görmek istemeyenler var. Bundan sonraki görevimiz onlara bunu öğretmek. Bunu öğreteceğiz.” dedi.

Bir Başbakan Yardımcısı’nın bir televizyon kanalında “Balyoz planı bal gibi darbedir.” ifadesini eleştiren Örnek, “Kendisine ilk söyleyeceğim şey; ‘Siz yargıyı etkilemeye teşebbüs ettiniz.’ Pazartesi günü hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. Bu adamların bunu öğrenmesi lazım. Bu adamların adalete hukuka saygı duyması lazım. Bu adamlar işgal ettiği mevkiye layık hale gelmesi lazım. Bunları o hale getirmek bizim görevimiz. Bu Başbakan Yardımcısı ‘Balyoz bal gibi bir darbe planıdır.’ derken o kadar emindi ki ben adeta onun yazdığını zannettim. Acaba bunu kendisi mi yazdı? Merak etmesin biz onu hiç kimsenin yüzüne bakamayacak bir utanç duygusunun arkasına saklanmaya mecbur edeceğiz. Tabii utanırsa…”

Anayasa Mahkemesi’nin 17 üyesinin oy birliğiyle almış olduğu kararla Türkiye’de hukukun bitmediğinin geç de olsa tüm dünyaya gösterildiğini ifade eden Bilgin Balanlı da, “Ne yazık ki yargılamayı yapan mahkeme ve Yargıtay sınıfta kalmıştır. Türk adaleti için utanç kaynağı olmuştur. Bu yaşadıklarımız Türkiye’ye ders olmalıdır.” diye konuştu.

Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan ise, ' 'Bu dava ancak bu davayı kotaranlar içeri girdikten sonra sonuçlanacaktır' demiştim. Adaletin olmadığı yerde özgürlük yoktur. Adaletin olmadığı yerde demokrasinin yaşaması ve yeşermesi mümkün değildir. Bu nedenle Mustafa Kemal’in askerlerine, aydınlık halkımıza çok önemli görevler düşmektedir.” şeklinde konuştu.

  • Cihan
Kaynak: http://cihan.com.tr/caption/Ozden-Orn...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0