Görüş Bildir
Haberler
‘Başbakan Yalan Söylüyor’ Diyenlere Hapis Cezası

‘Başbakan Yalan Söylüyor’ Diyenlere Hapis Cezası

adem kara
14.06.2014 - 11:32 Son Güncelleme: 14.06.2014 - 13:15

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi eylemleri sırasında Başbakan Erdoğan’ın ‘Camide içki içtiler’ sözlerine tepki gösterip ‘Başbakan yalan söylüyor’ dedikleri için haklarında ‘görevli memura alenen hakaret’ suçundan dava açılan Emek Partisi İl Yöneticisi Ümit Kartal ile o dönem SES Şube Başkanı olan Ali Yıldırım, 11’er ay 20’şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine yönelik ‘Camide içki içtiler’ sözlerine tepki gösterip “Başbakan yalan söylüyor” yanıtını veren Emek Partisi İl Yöneticisi Ümit Kartal ile “Başbakan’ın dört sözünden biri yalan”diyen dönemin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) şube başkanı Ali Yıldırım, ’görevli memura alenen hakaret’ suçlamasıyla 11’er ay 20’şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

Karara tepki gösteren Ümit Kartal, “Başbakan ‘Bu cuma açıklayacağım’ dediği günden bugüne 52 cuma geçti, ancak bir şey açıklanmadı. Bu dava, ‘Haşa Erdoğan yalan söyler mi’ davasıdır. Bu, Başbakan yalan söylese bile ‘Yalan söylüyor’ demenin suç olduğunu ortaya koyan bir karardır. Kabul etmiyoruz” dedi.

Duruşmada, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırdı.

Ne olmuştu?

Kayseri’de 12 Haziran 2013 tarihinde İstanbul’daki Gezi Parkı eylemlerine destek gösterisi sırasında konuşma yapan Emek Partisi İl Yöneticisi Ümit Kartal,“Başbakan yalan söylüyor” demiş, o dönem Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) şube başkanı, şimdi de sendikanın yönetim kurulu üyesi Ali Yıldırım ise “Başbakan’ın her dört sözünden biri yalan” diye açıklama yapmıştı. 

İMC |DHA

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/06/14/ba...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0