Görüş Bildir
Haberler
'Başbakan Erdoğan'ın Ziyareti Tartışma Konusu Olamaz'

'Başbakan Erdoğan'ın Ziyareti Tartışma Konusu Olamaz'

Caner
22.05.2014 - 19:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Erdoğan'ın Ziyareti Tartışma Konusu Olamaz

CDU Federal Meclis Milletvekili Yusuf, 'Başbakan Erdoğan, her zaman Almanya’ya gelebilir, konuşma yapabilir. Bu tartışma konusu olamaz' dedi.

BERLİN

Almanya Federal Meclis milletvekili Cemile Yusuf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln’e yapacağı ziyarete tepki gösteren Alman siyasetçileri eleştirerek, “Türkiye ile Almanya arasında uzun yıllara dayanan bir dostluk var. Tabii ki Başbakan Erdoğan, her zaman Almanya’ya gelebilir, konuşma yapabilir. Bu tartışma konusu olamaz” dedi.

Başbakan Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) ilk Türk kökenli milletvekili olan Cemile Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın ziyareti konusunda Alman kamuoyu ve medyasında devam eden tartışmaları değerlendirdi.

Bazı Alman siyasetçilerin yaptığı ziyaretin iptal edilmesi çağrılarına tepki gösteren Cemile Yusuf, “Ziyaretin iptal edilmesi çağrıları çok saçma. Alman politikacıların da yurtdışına gidip, bu ülkelerde yaşayan Alman vatandaşlarına hitap etme hakkı var ve de bunu yapıyorlar. Ayrıca Yunanistan’dan, Hırvatistan’dan başka ülkelerden de Almanya’ya gelip buradaki seçim kampanyalarında göçmen vatandaşlarına hitap eden siyasetçiler var” şeklinde konuştu.

“Bazı Alman siyasetçiler arasında da Başbakan Erdoğan Almanya’ya gelmesin, burada kampanya yapmasın tutumu var. Bu tutum çok yanlış” diyen Yusuf, “Türkiye ile Almanya arasında uzun yıllara dayanan bir dostluk var. Tabii ki Başbakan Erdoğan, her zaman Almanya’ya gelebilir, konuşma yapabilir. Bu tartışma konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın Köln ziyaretinin Almanya kamuoyunda çok yoğun tartışılmasının iki nedeni olarak Soma’daki maden faciası ve Avrupa Parlamentosu seçimlerini gösteren milletvekili Yusuf, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başbakan’ın konuşmasından bir gün sonra, 25 Mayıs’ta Almanya’da Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri yapılacak. Almanya’daki aşırı sağcı gruplar, popülist partiler bunu kullanmak istiyorlar. Almanya’da tabii Başbakan Erdoğan da eleştirilebilir. Ancak buradaki tartışma, ziyaret konusunda tartışma bazen aşırı uçlara kaçıyor. Erdoğan, bir demokratik ülkenin başbakanı. Bir diktatör değil. Ama burada tartışmanın uçlara kaçması aşırı sağ gruplara da malzeme sağlıyor”

CDU milletvekili Yusuf, 24 Mayıs’ta Köln’de farklı görüşteki grupların aynı saatlerde etkinlik ve gösteriler düzenleyecek olmasının yol açtığı güvenlik endişeleri konusunda ise “Bizim partimizde de bazı siyasetçiler arasında çok büyük sorun yaşanabileceği kuşkusu var. Ben polisimize güveniyorum” şeklinde konuştu.

Muhabir: Ayhan Şimşek

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/332999...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0