Görüş Bildir
Haberler
"Başbakan Diğer Adaylarla Eşit mi Olacak?"

"Başbakan Diğer Adaylarla Eşit mi Olacak?"

Ulaş
05.08.2014 - 22:56

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde TRT’ye yönelik ‘taraflılık’ eleştirilerine yanıt veren TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, adayların konuşma sürelerinde eşitliği değil adaleti gözettiklerini savundu. Arınç, “Bir başbakan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı ile eşit mi konuşma olacak?” diye sordu.

Zaman.com.tr’nin haberine göre, Star TV’de bir programa katılan Arınç, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın, TRT’de yayınlanan resmi propaganda konuşmasında kuruma yönelik ‘ince’ göndermesi hakkında şunları söyledi:

“Selahattin Demirtaş’ın TRT’deki yasal konuşmasında niye mizahi bir anlayışla böyle söylemiş olsun. Yalın ve düz cümlelerden TRT’yi övdüğü kanaatine varıyorum. Hatta genel müdüre telefon açtım. Yarın TRT’ye karşı bir eleştiri gelirse, mesela bir dava açılırsa bu konuşmayı koymamız gerekebilir. Mizahla ne alakası var”

Bugüne dek YSK’dan ‘sadece’ iki uyarı aldıklarını kaydeden Arınç, “Demirtaş ve Ekmeleddin beyin konuşmalarını canlı veriyoruz. Sürede eşitlik yok, burada adalet olacak. Eşitlik olabilir mi? Sen kimsin, o kim, bu kim?” diye konuştu.

İhsanoğlu’nu desteklediği iddia edilen 11 partinin açıklamalarını da yayınladıklarını öne süren Arınç, “Ekmeleddin beyin konuşmalarıyla onların konuşmalarını toplarsak Tayyip Beyin önüne geçecek. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun konuşmalarıyla eşitlik olmaz ki. Burada adalet var” dedi.

Demirtaş’ın HDP tarafından aday gösterildiğine dikkat çeken Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yani ne olacak? Bir başbakan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı ile eşit mi konuşma olacak? Adaleti gözetiyoruz. Geçmişte az verilmiş olabilir. Bunu da kabul edeyim.”

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/trtnin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0