Görüş Bildir
Haberler
'Başbakan Bana Vurmamış'

'Başbakan Bana Vurmamış'

Batuhan
19.05.2014 - 10:40 Son Güncelleme: 19.05.2014 - 10:51

"Başbakan Beni Korudu"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce Başbakan Erdoğan'ın Soma ziyareti sırasında markette kendisine tokat attığını söyleyen Taner Kuruca, bu kez 'Başbakanımızın beni korumak için uzandığını fark etmedim. O tokadı atan korumasıymış' dedi.

Soma'daki protestolar sırasında, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın girdiği markette kendisine tokat attığını söyleyen Taner Kuruca, açıklamasını değiştirdi. Kuruca, 'Marketin girişinde sayın Başbakanımızın aslında beni korumalardan korumak için uzandığını fark etmedim. O esnada ben oradan bir tokat atıldığını zannettim ki o tokadı atan başbakanımız değil, korumasıymış' dedi.

Manisa Medya TV'ye açıklamalarda bulunan Kuruca, Erdoğan'ın Soma ziyaretinin ardından canlı yayında kendisine bir görüntü izletildiğini belirterek, şöyle konuştu:

'Daha sonra içeriden çekilen görüntüden teşhis ettim, olayı çözdüm ve üzüldüm keşke açıklamamda 'başbakanımız tokat attı' demeseydim diye. Çünkü burada maalesef psikolojik bir baskı altında kalmıştım, onun haricinde korumalar müdahale etti, korumalar başbakanımız korumak adına ki kim olsa bunu yapar. Ben de bir koruma olsaydım aynı şekilde davranırdım, bana verilen görevi yerine getirmek adına. Nitekim ben ağır darbe almadan çıktım oradan, benden sonra markette neler olduğunu bilmiyorum. Ama Başbakanın bana yüz yüze geldiğinde küfür veyahut bana hakaret içeren bir söz söylediğini görmedim, duymadım bile zaten arbede vardı'

'Montaj yapılmaya çalışıyor'

Kuruca, orada Başbakan Erdoğan'a karşı provokatif bir eylem yapılmaya çalışıldığını belirterek, 'Sözler üzerinden montaj yapılmaya çalışıldığına inanıyorum. Ben sayın başbakanımızın bana karşı kesinlikle hakaret içerici bir söz söyleyeceğine inanmıyorum' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini korumak için sarıldığını kaydeden Kuruca, 'Bana vurmamış, ben katakulliye geldim. O görüntüler ertesi gün sosyal medyada izletildikten sonra böyle bir şeyin olmadığını görünce gazete beni başbakan aleyhine konuşturmak istedi ama ben prim vermedim' dedi.

'Allah allah vurmuş galiba...'

Kuruca, özel bir televizyon kanalı muhabirine olayları anlattığını hatırlatarak, 'Adam 'başbakan sana vurmuş' deyince 'Allah Allah vurmuş galiba...' dedim kendi kendime' şeklinde konuştu. Kuruca Erdoğan'dan özür dilediğini de bildirdi.

Üç gün önce farklı açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maden faciasının ardından 14 Mayıs'ta Soma'ya gitmiş, bir grubun kendisini protesto ettiği sırada girdiği markette bir arbede yaşanmıştı. Tam da bu sırada Başbakan'ın bulunduğu yerden, Taner Kuruca adlı bir kişiye bir tokat sallanıyordu. Görüntülerden yumruğun kimin tarafından atıldığı net olarak anlaşılmıyordu.

Görüntülerin internette yayınlanmasından bir gün sonra Taner Kuruca, DHA'ya konuşmuş 'Başbakanımzın da o esnada dışarıda yaşamış olduğu öfkeden ve üzerindeki o istemdışı hareketlerden dolayı bir çıkış yaparak, orada bir tokat mahiyetinde bir dokunuş oldu' demişti.

Kuruca olanları 'O esnada birden kalabalığın üstüme doğru geldiğini görünce Sayın Başbakan ile yüz yüze kaldım. O esnada yanındaki korumaları da iteklemeye başlayınca ben geriye doğru giderken Sayın Başbakan orada kalabalığa kızgınlığından ve öfkesine hakim olmayıp maalesef istem dışı bir hareket yaparak bir tokat vurdu. O tokadın kendisinden geldiğine üzülmüyorum ama yanındaki yakın korumaları maalesef bana çok sert bir şekilde girdiler. O esnada yere düştüm' şeklinde anlatmıştı.

Al Jazeera, Taner Kuruca'ya ulaşıp, olaya dair üç gün arayla yaptığı bu farklı açıklamaları ve nedenini sormak istedi. Ancak ulaşamadı.

Al Jazeera | Anadolu Ajansı

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/bas...

"Başbakan Bana Tokat Attı"

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0