Görüş Bildir
Haberler
'Barış için Akademisyenler' İki Dakikalık Animasyon ile Anlattı: Akademisyen Ne Yapar?

'Barış için Akademisyenler' İki Dakikalık Animasyon ile Anlattı: Akademisyen Ne Yapar?

Onedio Medya
10.02.2016 - 16:21 Son Güncelleme: 10.02.2016 - 16:52

‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriyi imzaladıkları için haklarında ülkenin dört bir yanında soruşturmalar başlatılan ‘Barış İçin Akademisyenler' bir animasyon hazırladı ve devlet-toplum ilişkisini, üniversitenin konumunu, akademisyenin görevini anlattı. Akademisyenlerin görevinin sadece eğitim vermek değil, yetkilileri uyarmak olduğunu vurgulayan video, “Akademi devleti eleştirir, bu ise suç değil görevdir” mesajıyla noktalanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Videoda yer alan ifadeler şöyle:

  • Bu Toplum: Toplumlar bir arada yaşayan insanlardan oluşur. İnsanlar bir arada yaşarken birtakım kurallar ortaya çıkar. Bu kuralları yazmak ve uygulamak için devletler vardır.

  • Bu Devlet: Devlet sınırları içindeki tüm canlıların korunmasından sorumludur. Vatandaşlarının  esenliği, eğitimi ve güvenliği için çalışır.

  • Bu Üniversite: Gençlere eğitim verir, değer, bilgi, eser Akademi iyi, güzel, doğru olan şeylerin peşindedir. Özgür düşünce temel prensibidir. Bu yüzden üniversite özgür bırakılmalıdır.

  • Bu da Akademisyen: Akademisyenler sadece eğitim vermezler. Olumsuz durumlarda yetkilileri uyarmak, eleştirmek, doğru yolu göstermek onların görevidir.

'Savaşın, terörün, şiddetin gittikçe arttığı ülkenin birinde bir gün 1000’den fazla akademisyen bir araya gelip ‘Savaş çözüm getirmiyor; barış görüşmelerine dönülsün’ diyen bir bildiri imzaladı.

"Devlet görevi olan güvenliği sağlayamıyordu"

"Devlet görevi olan güvenliği sağlayamıyordu"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Metnin muhatabı doğal olarak devletti.  İmzacı akademisyenlere devlet tarafından  ‘aydın müsveddeleri’, ‘karanlık’, ‘müstemleke aydınları’ dendi. Hâlbuki bu açıklamanın yapıldığı gün turistik bir noktada büyük bir terör saldırısı olmuştu, yani devlet görevi olan güvenliği sağlayamıyordu.

"Yönetime yakın medya kuruluşları imzacıları anında vatan haini ilan etti"

"Yönetime yakın medya kuruluşları imzacıları anında vatan haini ilan etti"

Yönetime yakın medya kuruluşları imzacıları anında vatan haini ilan etti ve isimlerini, resimlerini tam sayfa yayınladılar. Gözaltılar, işten çıkarmalar, uzaklaştırmalar başladı.

Birçok şehirde tehditler, karalamalar fiili saldırıya dönüştü.

"Akademi devleti eleştirir. Bu ise suç değil görevdir.”

'Devletin vatandaşına uyguladığı hukuk dışı her türlü şiddet, suçtur! Bu suça ortak olmayacağız'

Akademisyenlerin bütün söylediği buydu.

Yüzlerce demokratik kitle örgütünden on binlerce destek imzası geldi. Olay sınırları aştı, dünyanın her tarafından destek açıklamaları yapıldı.

Akademi devleti eleştirir. Bu ise suç değil görevdir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
185
113
28
11
5
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dürüst

tayyibi sevmem ama tamamen haklı bu aydınlar için (sözde aydınlar)

prens dastan

Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.İyi bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir. Fakat farkında d... Devamını Gör

DigiDiplomat

Barış ve akademisyen demişken; birinci sınıfta bir İnkılap tarihi hocamız vardı. (İsmi lazım değil ama karısı yakın zamanda şu malum barış bildirisini sınav ... Devamını Gör