Görüş Bildir
Haberler
'Bakanlar Kurulu'nu 19 Ocak'ta Toplayacağım ve Başkanlık Edeceğim'

'Bakanlar Kurulu'nu 19 Ocak'ta Toplayacağım ve Başkanlık Edeceğim'

Batuhan
29.12.2014 - 14:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Sayın Başbakan'la da konuyu görüşerek ayın 19'unda ben, Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de (Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda) toplayacağım. Ve orada, Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim' dedi.

Erdoğan, Türk-İş'e yaptığı ziyaretin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'Türk-İş'e ziyaretinin' sorulduğu Erdoğan, halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak, işçi sendikalarının en büyük temsilcisi olan Türk-İş'i ziyaret nedeninin, 'hem sendikalarla ilgili sorunları bizzat dinlemek, hem de bazı sorunları yerinde tespit edip, çözüm için neler üretilebiliri' konuşmak olduğunu söyledi.

Özellikle asgari ücret çalışmalarının yapıldığı son zamanlarda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in ve hükümetin, bunu bir an önce neticelendirerek, şu ana kadar yürüyen pozitif algının aynı şekilde devamını sağlayacağını ifade eden Erdoğan, bugünkü ziyaretin bu anlamda verimli olduğunu kaydetti.

Daha önce, Başbakan olarak gerçekleştirdiği ziyareti, şimdi de Cumhurbaşkanı olarak yaptığını belirten Erdoğan, ziyareti verimli ve faydalı olarak niteledi.

Bir gazeteci, Erdoğan'a 'Yeni yılda Bakanlar Kurulu'nu toplayabileceğinizi siz ifade etmiştiniz. Binali Yıldırım, bir tarih verdi. Sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu '5 Ocak'ta böyle bir toplantı olmayacak' dedi. Son olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bazı ifadeleri oldu. Tüm bunları nasıl değerlendirirsiniz? İlk Bakanlar Kurulu başkanlığınız ne zaman olacak?' sorusunu yöneltti.

Bir araya gelişimiz kimseyi rahatsız etmesin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye Cumhuriyeti, Anayasanın çizmiş olduğu çerçeveler içerisinde yönetilen bir cumhuriyettir. Burası, böyle rastgele bir kasaba devleti değildir. 16 devletle teşekkül etmiş olan bir cumhuriyettir' dedi.

Cumhurbaşkanının yetkilerinin Anayasa ile belirlendiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

'Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak, seçimler öncesinde şu ifadeyi ben sıkça kullanmışımdır; 'Anayasa'nın vermiş olduğu yetkiler ne ise bu yetkileri sonuna kadar kullanırım'. Devir teslimden bu yana Eylül, Ekim, Kasım, Aralık; 4 ay geçti ve şimdi Ocak ayına giriyoruz. Bu konularda da 2014'ü ve 2015 ile geleceği... Bir Cumhurbaşkanı olarak, Bakanlar Kurulu'na -Anayasa'nın hükmü- 'Başkanlık eder, gerekli görüldüğü hallerde toplar', bu hükümdür. Ve Sayın Başbakan'la da bu konuyu görüştük. Binali Bey'in böyle bir tarih verip vermediği konusunda, kendisi 'Ben böyle bir tarih vermedim' diyor, ama biz Sayın Başbakan'la da konuyu görüşerek ayın 19'unda ben Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de (Cumhurbaşkanlığı Sarayı) toplayacağım. Ve orada, Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim. Bunun dışındaki şeylerde de Cumhurbaşkanı üzerinde kimse vesayet kurmaya kalkmasın. Cumhurbaşkanı, bu devletin başıdır. Bu devletin başı olarak da yetkisini kullanır. Ama Cumhurbaşkanı'na birileri vesayet kurmaya kalkarsa, hatırlarsanız yine seçim öncesi ben 'Alışılmış bir cumhurbaşkanı olamayacağımı' da söylemiştim, dolayısıyla böyle vesayetlerle hareket eden birisi de değilim. Tam aksine, hükümetiyle uyum içerisinde olan, hükümetine güç katmaya çalışan... Çünkü Hükümetimizin başarılı olması, şahsımın başarılı olması anlamına gelmez. Tam aksine, ülkemizin 2023 hedeflerini yakalaması ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması anlamına gelir ki bizim Bakanlar Kurulumuz da bu şekildeki, bu belli aralıklarla olabilir, zaman zaman olur. Bu tür biraraya gelişimiz kimseyi rahatsız etmesin.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nu toplamasının rahatsızlık vesilesi değil, tam aksine birlikte gelişmeleri değerlendirme, 'nasıl adımlar atılabiliri' konuşma olduğunu belirterek, 'Hükümetle, Beştepe'nin veya Cumhurbaşkanının kopuk olması, bize farklı bakışlar sergileyenleri sevindirebilir. Biz onları sevindirmeye pek niyetli değiliz. Gayet güzel bir çalışma olacağı inancındayım' dedi.

Ziyaretten notlar

Erdoğan'ı, Türk-İş Genel Merkezi'ne gelişinde, Genel Başkan Ergün Atalay karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin talebi üzerine, konfederasyonun girişinde paltosunu çıkartarak, Atalay ve beraberindeki Türk-İş heyetiyle fotoğraf çektirdi.

Erdoğan daha sonra Türk-İş heyetiyle, basına kapalı görüştü. Bu arada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Türk-İş'e geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti, 1 saat 30 dakika sürdü.

Muhabir: Mehmet Tosun | AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0