Görüş Bildir
Haberler
"Bağdat Caddesi'nde Yürüyemem"

"Bağdat Caddesi'nde Yürüyemem"

Batuhan
11.05.2014 - 10:15

"Bağdat Caddesi'nde Yürüyemem"

Galatasaray'ın yıldızı Burak Yılmaz, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldız golcünün Hürriyet'e verdiği röportajdan öne çıkan kısımlar şunlar oldu:

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki gerginlik sizi nasıl etkiliyor?

Bu konu futbolcu olarak beni aşıyor. Biz futbolcular değil, yöneticiler ve camialar karşı karşıya. Fenerbahçe’ye çok büyük saygımız var. Fenerbahçe’nin de bize. Geçen sezon emek verdiğimiz şampiyonluk kutlamalarını bir Fenerbahçe taraftarının vefatı nedeniyle yapmadık.

Bir evladın öldürülmesinden dolayı başkanımız, “Böyle bir kutlama kesinlikle olmayacak. Bize yakışmaz” deyip kutlamaları iptal etti. Bu sezon da bu şanssızlıklar yaşandı. Bu durum F.Bahçe’ye ne kadar saygı duyduğumuz, onların acısını ne denli paylaştığımızın bir göstergesi.

Bağdat Caddesi’ne hiç gittin mi? Atmosfer böyleyken orada dolaşabilir misin?

Doğruyu söylemem gerekirse oraya hiç gitmedim. Bağdat Caddesi deneyimim yok. Gitmeye de çekiniyorum. Çünkü oraya gitmem kolay değil. Zaten çok da uzak bana. Sonuçta herkes gördü, GS Store mağazası ne hale geldi. Gitmiş olsam, o GS Store Mağazası’nda bir şeyler alıyor olabilirim. Endişe duymamak elde değil.

Teklif gelirse yine Fenerbahçe’ye gider misin?

Fenerbahçe’ye gitmem, Fenerbahçe de beni istemez. Benim Trabzonspor forması ile attığım gol, şampiyonluğu kaybetmelerine neden oldu.

Fenerbahçe’nin şampiyonluğu için ne diyeceksin?

Haklarını yememek lazım. İyi mücadele ettiler. Yarışı iyi götürdüler. Hak ettiler ve şampiyon oldular. Zaten şampiyonluklar böyle kazanılır. Biri iyi, diğerleri kötü gider ve şampiyon ortaya çıkar.

Didier Drogba ile sorun yaşadın mı?

İnanamıyorum buna. Drogba, benim oynamaktan zevk alıp, gurur duyduğum bir yıldız. Onunla oynuyorum. Büyük oyuncu. Geçen yıl inanılmaz bir iletişimimiz vardı. Şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi çeyrek finali. Çok iyiydik ikimiz. Ama çift santrfor oynuyorduk. Bu sene o tek santrfor oynadı. Belki o yüzden iletişimimiz kopmuş olabilir. Drogba ile herhangi bir ego savaşına girecek insan değilim. Benim onunla çatışmam, kendisini kıskanmak gibi bir olay sözkonusu olamaz. O yapıda bir insan değilim.

Bütün golleri Drogba atsın, yeter ki Galatasaray şampiyon olsun. Bize önemli şeyler katmıştır ve umarım katmaya da devam eder.

Neden çok eleştiriliyorsun?

Messi bile eleştiriliyor, Ronaldo bile ıslıklanıyor. Bu iş böyle geldi, böyle gider. Ben çok gol atıp iyi oynadığım zamanlarda da eleştirildim. Beni eleştirmek için bir şey buluyorlar. Atıyorum, attırıyorum, oynuyorum, mücadelemi ortaya koyuyorum. Eleştiriye alıştım.

Hakemleri aldatıyor musun?

Kimseyi aldatmıyorum. Esasında, futbol bir hata ve aldatma oyunudur. Atılan bir gol, çalım, yapılan bir feyk ile kazanılan maç. Rakibini aldatırsın, geçersin, gol atarsın. Ama ben hakemleri aldatmak için bir şey yapmadım. Tekmeyse tekme, kafa ise kafa. Korakor mücadele ediyorum.

Mancini nasıl bir teknik adam?

Çalıştığım en iyi hocalardan biri. Tüm samimiyetimle söylüyorum. Milli de olsan, altyapıdan da gelsen, yedek de olsan sana hep öğretmeye çalışan biri. Egosu sıfır. Sana bağırır, çağırır, iter, belki de vurur. Ama, bir süre sonra gelip sana sarılır. O yüzden egosu yok. Öğrendiğim ve ondan öğreneceğim çok şey var. Dezavantajı, ülkemizi tanımıyordu. Artık daha başarılı olacaktır. Bizim için büyük fırsat.

Emre Çolak en iyisi

Gördüğüm genç olarak en yetenekli futbolcu bence Emre Çolak. Müthiş bir futbolcu. Umut Bulut ve Mustafa Pektemek. Mevlüt Erdinç ile Cenk Tosun da çok iyi golcüler...

Röportajın tamamı için tıklayın

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0