Görüş Bildir
Haberler
'Aziz Yıldırım'ın Cezası Ertelenebilir'

'Aziz Yıldırım'ın Cezası Ertelenebilir'

Batuhan
23.01.2014 - 15:51

'Aziz Yıldırım'ın Cezası Ertelenebilir'

Beşiktaş'ın eski hukuk işlerinden sorumlusu yönetim kurulu üyesi ve asbaşkanı Levent Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın hapis cezasının infazının 4 ay ya da gerekli koşullar oluşursa daha fazla süreyle ertelenebileceğini söyledi.

ADİL YARGILAMA OLMADIĞINA DAİR BEYANLAR YENİDEN YARGILAMA İÇİN DELİL OLABİLİR

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Erdoğan, 'Normal prosüdür olarak ceza onandı. Bu yargılamayı yapan Özel Mahkemelerin yetkilerinin kaldırılması hususunda belli bir çalışma var. Bunun ilgili gerekli çalışma yapılıyor. Yeniden yargılamayla daha faydalı sonuçların çıkacağını düşünüyorum. Yargıya yeniden müracaat edebilmek için çok yeni olan delillerin ortaya çıkması gerekir. İddialar, beyanlar da yargılamanın adil olmadığı konusunda bir delil sayılabilir. Bununla ilgili bir başvuru olabilir' dedi.

YILDIRIM'IN HAPİS CEZASI 4 AY YA DA DAHA FAZLA SÜRE ERTELENEBİLİR

Levent Erdoğan, 'İnfaz başlayacaktır. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan infazın ertelenmesi hususunda bir belge aldığı zaman sayan Aziz Yıldırım, bu cezanın geri kalan kısmının infazından bir süreliğine kurtulmuş olur. Genelde bunun süresi 4 ayla kısıtlıdır; ama ihtiyacı göre, yeniden yargılanma sürecinin ortaya çıkması durumunda, bu süre arttırılabilir. Bu infaz savcılığının elindedir. Sebebleri haklı bulursa süre değişebilir, uzayabilir' ifadelerini kullandı.

YENİDEN YARGILANMANIN MÜMKÜN OLDUĞU ŞARTLAR OLUŞURSA BAŞKANLIĞI DA DÜŞMEZ

Levent Erdoğan, cezanın infazının 4 ay ya da içerisinde bir süeç için ertelenmesinin, direkt olarak Aziz Yıldırım'ın bu dönemde başkanlığının düşmeyeceği anlamına gelmediğini belirterek, 'Belli gerekçelerle Meclis'e kanun teklifi sunulur. Yeniden yargılanmanın mümkün olduğu şartlar oluşursa başkanlığının düşmesi de ertelenebilir' dedi.

HAVUTÇU VE ADALI'YA HAPİS CEZASI UYGULANMAYABİLİR

Levent Erdoğan, Tayfut Havutçu ve Serdar Adalı'nın cezalarının 2 yılın altında olması nedeniyle, cezanın infazının ertelenebileceğini ifade ederek, 'Bundan istifa edebilirler. Sayın mahkeme bu hususta gerekçesini göstermesini gerekir. Hükmün uygulanmasının geri bırakılma gerekçesi belirtilmediği için Yargıtay, bu karar bozdu. Mahkemenin vereceği karara bağlı olarak her iki isim için de hapis cezası uygulanmayabilir. Tabii ortada bunu gerektirecek esaslı bir unsurun olması lazım. Bu Havutçu ve Adalı'nın hakkıdır. Onlara bu hakkı tanımamak için ortada başka bir kusurun olması gerekir. Ortada başka bir kusur olmadığı için pozitif bir karar çıkacağından eminiz' diye konuştu.

Radyospor

Kaynak: http://www.radyospor.com/Futbol/17283...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın