Görüş Bildir
Haberler
'Aylan Davası'nda Sanıklara 35 Yıl Hapis İstemi

'Aylan Davası'nda Sanıklara 35 Yıl Hapis İstemi

ATKN
10.12.2015 - 16:28

Bodrum'da Suriyeli Aylan Kurdi, ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin öldüğü tekne faciasıyla ilgili tutuklanan Suriyeli iki insan kaçakçısının 35'er yıl hapsi istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi, ağabeyi 5 yaşındaki Galip Kurdi ve annesi Rihan Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 5 kişinin öldüğü tekne faciasıyla ilgili tutuklanan Suriye uyruklu 2 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Sanıkların her biri için 35 yıla kadar hapis cezasının istendiği iddianame mahkemeye sunuldu.

İddianame kabul edilirse sanıkların yargılanmasına başlanacak

İddianame kabul edilirse sanıkların yargılanmasına başlanacak

Olayın ardından yakalanan ve tutuklanan Suriye uyruklu 2 kişi hakkında Bodrum Cumhuriyet Savcısı Akif Taşdemir tarafından hazırlanan iddianamede 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' ve 'iştirak halinde göçmen kaçakçılığı yapmak' suçlarından her şüpheli hakkında 35 yıla kadar hapis ve ayrıca adli para cezası istendi. Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edildiği takdirde duruşma günü verilerek sanıkların yargılanmasına başlanacak.

Olayla ilgili henüz kimlikleri tespit edilemeyen 2'si Suriye uyruklu diğerleri Türk 6 kişi daha aranıyor.

Aylan Kurdi'nin bedeni, 2 Eylül'de Bodrum sahiline vurduğunda tüm dünyanın göçmen sorununa bakışını değiştirmişti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
0
0
0