Görüş Bildir
Haberler
Suriyeli Aylan'ı Bulan Jandarma Astsubay 'O Anı' Anlattı

Suriyeli Aylan'ı Bulan Jandarma Astsubay 'O Anı' Anlattı

Onedio Medya
06.09.2015 - 10:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bodrum'da Suriyeli Aylan bebeğin kıyıya vuran cansız bedenini kucağında taşıyan asker konuştu: ‘İinşallah yaşıyordur' dedim ama hayat belirtisi yoktu. Aklıma hemen oğlum geldi. Bu kadar ağır ve trajik olmayan fakat buna benzer olaylarla sıklıkla karşılaşıyoruz.

Muğla'nın Bodrum İlçesinde 4 gün önce ailesiyle birlikte çıktığı yolculukta hayatını kaybeden Suriyeli bebek Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cansız bedenini taşıyan asker DHA’ya konuştu. Olay Yeri İnceleme Tim Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Çıplak, o anları şöyle anlattı:

'Aylan bebeğin yanına geldiğimde içimden 'Allah’ım inşallah yaşıyordur' temennisiyle, umuduyla hayat belirtisi aramaya çalıştım. Ancak maalesef herhangi bir hayat belirtisi mevcut değildi. Çok üzülmüştüm. Ben de her şeyden önce bir insan ve 6 yaşında oğlu olan bir babayım. Aylan bebeği görür görmez hemen aklıma oğlum geldi ve bir an kendimi Aylan bebeğin babasının yerine koydum. Bu tarif edilemeyecek kadar acı ve trajik bir durumdu. Bazen insanlar, cansız bedenlere yaklaşmakta çekinirler, inanın aklıma hiç öyle bir şey gelmeden görevini yapan bir kolluk personelinden öte yavrusuna sarılan bir babanın hissedebileceği duygular içerisindeydim.'

Evli ve altı yaşında bir çocuk babası olan 39 yaşındaki Çıplak, 'Elbette dünya gündemine oturan ve günlerce artçı sarsıntıları devam etmekte olan bu fotoğrafın dünya ülkelerinin, insanlığın kanayan bir yarası, ayıbı olan bu mülteci sorununun kapsamlı olarak ele alınması gerekliliği konusunda bir kıvılcıma neden olduğunu gördüm. Umarım bu kıvılcım büyüyerek bu mülteci yangınını söndürebilecek güçte bir yangının çıkmasına sebep olur. Ve bu gerçekleşirse elbette üzüntüm azalacaktır' dedi.

“Sıklıkla karşılaşıyoruz”

“Sıklıkla karşılaşıyoruz”

Fotoğraf: AA

Çıplak benzeri olaylarla sıklıkla karşılaştıklarını da söyleyerek, “Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinde 10 yılı aşkın zamandan beri olay yeri inceleme personeli olarak görev yaptım. Bu nedenle bu kadar ağır ve trajik olmayan fakat buna benzer olaylar ile sıklıkla karşılaşıyoruz. Daha önceki görev yaptığım bir ilçede, yakından tanıdığım bir arkadaşım görev yaptığım ilçe sınırlarında trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğinde, ilk defa bir arkadaşımın ölümüne tanık olmuştum. Yine başka bir olayda; bir bayanın ve çocuklarının gözü önünde eşi öldü, hatta kaza benim gözümün önünde meydana geldi. Kazanın olduğu esnada o bayanın ve çocukların çığlıklarına yürek dayanır gibi değildi. Çığlıkları halen kulağımdadır. Her iki olayda da bu olayda olduğu gibi olay yeri incelemesini yine ben yapmıştım' diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
0
0
0
0