Görüş Bildir
Haberler
Avcı: "Avantajlı Bir Skor Elde Etmek İstiyoruz"

Avcı: "Avantajlı Bir Skor Elde Etmek İstiyoruz"

Fatih
29.07.2015 - 21:55

Avcı: "Avantajlı bir skor elde etmek istiyoruz"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yarın   UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacaklarıAZ Alkmaar maçında avantajlı bir skor elde etmek istediklerini söyledi.

Avcı, Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda karşılaşacakları AZ Alkmaar maçı öncesinde karşılaşmanın yapılacağı AFAS Stadı'nda, kaleci Volkan Babacan ile basın toplantısı düzenledi.

Geçen sene Süper Lig'e çıkmalarına rağmen ligi 4. sırada tamamladıklarını hatırlatan Avcı, 'Büyük emekler sarf ederek, alın teri dökerek ve iyi futbol oynayarak Avrupa Ligi'ne katılmayı sonuna kadar hak ediyoruz' dedi.

'Ülkemizi ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz'

Hedeflerinin AZ Alkmaar'ı eleyerek gruplara kalmak olduğunu vurgulayan Avcı, 'Hem ülkemizi hem de kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Özellikle geçen seneden itibaren sistemli oynayan bir takımız. Bununla beraber, oyun kalitemizin üzerine oyuncu kalitesini de ilave ederek bu sistemi geliştirmek istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa kupalarında ilk defa kulüp bazında mücadele ettiklerini kaydeden Avcı, AZ Alkmaar'ın ise  Avrupa  arenasında önemli başarılar elde etmiş tecrübeli bir takım olduğunu belirtti. AZ Alkmaar’ın, Hollanda liginde 2 şampiyonluk, 4 federasyon kupası kazanan önemli takımlarından biri olduğunu, Avrupa arenasında yarı ve çeyrek finaller oynadığını kaydeden Avcı, önemli bir rakiple karşılaşacaklarını vurguladı.

Teknik direktör olarak Hollanda takımlarıyla yaptıkları maçların kendisinde özel bir yeri olduğunu söyleyen Avcı, şöyle konuştu:

 'Benim tarihimde herhalde Hollanda Milli Takımı ve Hollanda takımlarıyla maçlara başlamak var. Tam 10 sene önce Volkan Babacan'la U-17'de grupta Hollanda ile maçlara başlayıp, finalde yine Hollanda ile karşılaşmıştık. Şampiyonluk yaşamıştık. Sonrasında da A Milli Takım'da yine benim ilk resmi müsabakam Hollanda ile oldu. Bugün itibariyle baktığımızda, Avrupa kupalarına ilk defa katılan takımımız, bir Hollanda takımıyla eşleşti.' 

AZ Alkmaar'ın yaş ortalamasının kendilerine oranla daha genç olduğunu kaydeden Avcı, kulüp tarihinde ilk kez Avrupa’da maça çıkacak olmalarının strese sebep olabileceğini ama  baskıya neden olmayacağını söyledi.

Karşılaşmaya iyi hazırlandıklarına değinen 51 yaşındaki teknik adam, 'Dersimize çok iyi çalıştık. İki sistem takımı oynayacak. AZ Alkmaar’ın geçen seneye oranla beş oyuncusu gitmiş olabilir. Hollanda liginin ortalama en fazla gol atan takımıyla oynayacağız. İyi analiz ettik. Maçı, küçük detaylar belirleyecek. İki ayaklı bir maç. Ayağımız yere sağlam basıyor. Ne istediğini bilen, saha içinde oyun disiplinine sahip bir takım kimliğinde olmak istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

'Maça hazırız'

İstanbul temsilcisinin kalecisi Volkan Babacan da Hollanda'da takım ve ülke futbolu adına çok önemli bir maça çıkacaklarını ve hazır olduklarının altını çizerek, 'Geçen sene gösterdiğimiz başarıyı burada taçlandırmak istiyoruz. Bunun bize bir ödül olduğunu düşünüyoruz' şeklinde konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

van den Brom: "Rakibimiz çok iyi bir ekip"

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda yarın Medipol Başakşehir ile karşılaşacak Hollanda'nın AZ Alkmaar Teknik Direktörü John van den Brom, İstanbul'daki 2. maça avantajlı bir skorla gitmek istediklerini söyledi.

Van den Brom, yarınki karşılaşmanın yapılacağı AFAS Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacakları Medipol Başakşehir'in güçlü bir takım olduğunu ve bunun bilincinde olduklarını, iki takımın da tur şansını eşit gördüğünü söyledi.

Sahalarında oynayacakları maçta avantajlı bir sonuç elde etmek istediklerini belirten Hollandalı teknik adam, 'İstanbul'a, bize yetecek bir skorla gitmek istiyoruz' dedi.

Geçen sene takım olarak çok iyi bir performans sergilediklerini ve bu sezon da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini kaydeden Van den Brom, 'İzleyicilerin iyi bir futbol seyretmeleri için yarınki maçta Emre Belözoğlu'nun da sahada olmasını istiyorum' diye konuştu.

İstanbul temsilcisinin kendilerinden daha yetenekli bir kadroya sahip olduğunu savunan Van den Brom, 'Rakibimizi iyi araştırdık. Çok iyi bir ekip, kaliteli futbolcuları var. Avrupa'da ilk kez oynayacaklar ama futbolcularına baktığımızda daha tecrübeli ve yetenekli diyebilirim. Brezilyalı futbolcuları çok tehlikeli, onlara karşı daha dikkatli olmamız lazım' ifadelerini kullandı.

Yarınki maça tam anlamıyla hazır olduklarını vurgulayan Van den Brom, şöyle konuştu:

'Yeni gelen çok oyuncularımız var, genç bir takımız. Takıma güvenim tam. Dört buçuk haftalık iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Hiçbir zaman giden ya da sakat oyuncular konusunda konuşulmamasını öğrendim futbolda. Mevcut futbolcularımızla en iyi skoru elde etmek için çaba göstereceğiz. Hollanda'da sezonu üçüncü bitirmiş bir ekip Türkiye'de dördüncü olmuş takıma karşı oynayacak. Tüm gücümüzle maça çıkacağız. Takıma güvenim tam.'

AA, Yasin Yağcı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın