Görüş Bildir
Haberler
'Atatürk'ün Mirası Şartlıdır ve Tarım İçeriklidir'

'Atatürk'ün Mirası Şartlıdır ve Tarım İçeriklidir'

ATKN
07.12.2014 - 17:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

TMMOB’un düzenlediği panelde konuşan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “AOÇ davası artık milli bir dava olmuştur. AOÇ arazisine Atatürk’ün mirası çiğnenerek her anlamda hukuksuzca atılmış adımlarla yapılan bu kaçak sarayın altında AKP hükümeti ezilmiş durumdadır” dedi.

Panelin Açılış konuşmalarını Prof. Dr. Cemal Taluğ, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Gazeteci Can Dündar, Tezcan Karakuş Candan yaptı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kaçak Saray olarak tanımlanan yürüttükleri AOÇ mücadelesinde yaşanan hukuksuzlukları, açtıkları davaları, düzenledikleri, katıldıkları eylemleri bütünsellikle içeren raporların ulusal ve uluslar arası kamu oyuna aktardıklarını belirterek bu çalışmaları AOÇ ve Kaçak Saray panelinde de paylaşmak istedik” dedi.

Ali Hakkan’ın moderatörlüğünde yapılan Panelin I. Oturumuna Peyzaj Mimarı Redife Koçak, Tezcan Karakış Candan ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök konuşmacı olarak katıldılar.

Levent Gök, konuşmasında , AOÇ davası artık milli bir dava olmuştur. AOÇ arazisine Atatürk’ün mirası çiğnenerek her anlamda hukuksuzca atılmış adımlarla yapılan bu kaçak sarayın altında AKP Hükümeti ezilmiş durumdadır.

“Atatürk’ün mirası şartlıdır ve tarım içeriklidir. Mahkeme, mirasa uygun davranılıp davranılmadığına bakacaktır” diyen Levent Gökşöyle devam etti:

“Bugüne kadar bütün cumhurbaşkanları Çankaya’da kalmışlar ve bir sıkıntı yaşamamışlardır. Çankaya’dan ayrılış kararında da, AOÇ arazisine kaçak saray yapmak kararında da cumhuriyetle hesaplaşmak ve Atatürk’ün izlerini silmek amacı vardır.

Telaş ve korku içerisindeler. Kaçak sarayın komado taburuyla korunmasına ilişkin kararlar iktidarın halktan korkusunu somut olarak gösteriyor. Halka izah edemeyecekleri hak ihlallerinin üstünü örtemiyorlar artık. Bunun için kaçıyorlar artık.

AKP’li üyeler geçtiğimiz hafta KİT Komisyonuna katılmayarak toplantıyı yaptırmadılar ve Sayıştay Raporu görüşülemedi.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile TBMM Genel Kurulunda yaşanan tartışmaya da değinen Levent Gök , “Adalet Bakanı, AOÇ kaçak saray konusunda yürütmeyi durdurma kararı bir üst mahkemede kaldırıldı şeklinde yanlış bilgi verdi. Hemen itiraz ederek kararın örneğini istedim, veremedi ve bürokratlarım beni yanılttılar dedi. O halde durumu bana değil genel kurula yapmak durumundasınız dedim ve bildiğiniz gibi özür dilemek zorunda kaldı. Algı yönetiminde de artık sıkıntı yaşamaya başlamışlardır” dedi.

Zete

Kaynak: http://zete.com/chpli-gok-ataturkun-m...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0