Görüş Bildir
Haberler
'Atatürk'ün Hatırasına Hakaret'ten Yakalama Kararı Çıkmıştı: Süleyman Yeşilyurt Tutuklandı

etiket 'Atatürk'ün Hatırasına Hakaret'ten Yakalama Kararı Çıkmıştı: Süleyman Yeşilyurt Tutuklandı

FreiGeist
10.05.2017 - 10:48 Son Güncelleme: 12.05.2017 - 15:38

Atatürk'e, manevi kızı Afet İnan'a ve annesi Zübeyde Hanım'a yönelik büyük tepkiye yol açan skandal ifadeler gündemdeki yerini koruyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından soruşturma yürütülen Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı. Bakırköy Adalet Sarayı'na giderek teslim olan Yeşilyurt çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt Bakırköy Adalet Sarayı'na giderek teslim oldu ve tutuklandı.

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt Bakırköy Adalet Sarayı'na giderek  teslim oldu ve tutuklandı.

DHA'nın verdiği bilgiye göre Yeşilyurt kaçmadığını, Atatürk'e de hakaret etmediğini savundu.

Yeşilyurt, 'Kaçmadım. Bir meczupla beni karıştırdılar. 7 ay önce videosu çekilmiş. Onun fotoğrafıyla beni yan yana koydular. O kaçıyor, ben kaçmıyorum. Benim onunla ne alakam var? Yalnız burada çifte standart var. Ben o programa konuk olarak gittim. Moderatörler yok. Hakkaniyet olması lazım. Şimdi o insanlar meydanda yok. 4 gündür evde polis bekliyorum. Çocuklarıma dedim ki 'Ben gidiyorum artık. Dayanamayacağım.' Kaçmadım, buradayım. Bu bilinsin' dedi.

Neler olmuştu?

Neler olmuştu?

TV Net’te yayınlanan, Yavuz Bahadıroğlu, Süleyman Yeşilyurt ve Mustafa Armağan’ın katıldığı “Derin Tarih” isimli programında , Cumhuriyetin ilk tarih profesörlerinden olan ve Atatürk’ün manevi kızı olarak bilinen Afet İnan'ın 'Çankaya’nın nikahsız 'Fist Lady’si' olduğu öne sürülmüştü.

Nur Cemaati'nin 'Okuyucular' kolunun 'hocalarından' olduğu belirtilen Hasan Akar'ın Atatürk'e yönelik skandal ifadelerinin bulunduğu bir videosu sosyal medyada paylaşılmıştı.

Bu açıklamalar kısa sürede büyük tepkiye sebep olmuştu 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu "Hain sözü hafif kalır" demişti.

Afet İnan’ın kızı Arı İnan: "Cahille uğraşamam"

Afet İnan’ın kızı Arı İnan: "Cahille uğraşamam"

Hürriyet'e konuşan Arı İnan ise şunları söyledi:

'Afet İnan’ın kim olduğu ve ne yaptığı biliniyor. Başka ne konuşulabilir? Dava açmayacağım. Bunlar aklı başında olmayan insanlar. Afet İnan’ın bir kitabını da mı okumadılar? Ne söyleyeyim bunlara? Özellikle böyle yapıyorlar. Ama böyle yapmaları iyice felaket. Olmayacak bir iş. Afet İnan daima saygı görmüş ve çalışmış birisi. Dünya kadar kitabı var, yazdıkları var. Bunu hiçbiri bilmiyor. E, bu adamlara ben ne yapayım Allah aşkına? Cahille uğraşamam. Okusunlar. Sansasyon yapmak istiyorlar.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tepki gösteren isimlerden biri de Tarihçi İlber Ortaylı'ydı. Ortaylı sert konuşmuştu.

Tepki gösteren isimlerden biri de Tarihçi İlber Ortaylı'ydı. Ortaylı sert konuşmuştu.

Armağın’ın tarihçi olmadığının vurgulayan  Ortaylı “Bunlar cahil adamlar, ne bilirler tarihi. Bir bok bildikleri yok. Ne okuyacak ne bilecek. Allah'ın hödüğü suratına baksan halde turp sattırmazsın” ifadelerini kullandı.

Ortaylı, Nur Cemaati'nin ‘Okuyucular' kolu hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar'ın Atatürk'e ve annesi Zübeyde Hanım için söylediği sözler üzerine ise 'Bu Nurcuları efendi bilirdim. Okumuyorlar ‘okuyucu' adını almışlar. Çok büyük terbiyesizlik' dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hasan Akar ve Süleyman Yeşilyurt hakkında "Atatürk'ün hatırasına hakaret"ten soruşturma açarak, bu isimlerin gözaltına alınması için Emniyet'e talimat vermişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hasan Akar ve Süleyman Yeşilyurt hakkında "Atatürk'ün hatırasına hakaret"ten soruşturma açarak, bu isimlerin gözaltına alınması için Emniyet'e talimat vermişti.

TVNET'te yayımlanan 'Derin Tarih' isimli programda Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle Süleyman Yeşilyurt'a Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Atatürk'ün hatırasına hakaret etme' suçundan soruşturma başlatılmıştı. 

Savcılıkça Hasan Akar'ın Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım hakkında sosyal medyada paylaşılan bir videoda söylediği sözler sebebiyle yine aynı suç kapsamında ayrı bir soruşturma daha açılmıştı. 

Savcılıkça Yeşilyurt ve Akar'ın gözaltına alınmaları için Emniyet'e talimat da verilmişti.

Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar, Hasan Akar (54) ve Süleyman Yeşilyurt (68) hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. İki isim hakkında bu talebin ardından yakalama kararı çıkarıldı.

Savcı Sarıyar tutuklamaya yönelik yakalama talebine ilişkin yazısında ,'Şüpheliler hakkında kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren delillerin bulunması, ülkenin kurucu liderine yönelik toplumda infial oluşturabilecek şekilde suçun işlenmesi, şüphelilerin adreslerinde bulunamamaları nedeniyle Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) Madddesi'nde koşulların oluştuğu gözetilerek tutuklamaya yönelik yakalama çıkartılması rica olunur' ifadelerine yer verdiği öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1081
331
44
28
28
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bu ülke ATATÜRK'ü ne zaman hakedecek ?

kartacali

bakın emin olun bu namussuz alçakların soyu araştırılsın kurtuluş savaşında ya zararlı cemiyetlere üyedir(teali islam vs) yada asker kaçağıdır dedesi istikla... Devamını Gör

Derin Denizli

bunlar said-i nursi ci o.ç'larının cemaati zaten

Ufuk Güney

Helal olsun İlber Hoca yapıştırmış lafı